Search

Ο Donald Trump στο δείπνο της βασίλισσας Ελισάβετ σε την Diana

Η επίσκεψη του Donald Trump και της Melania στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03 Ιουνίου. Η βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν τους, όπου η  Melania επέλεξε μία λευκή τουαλέτα Dior και τα σχόλια των διεθνών μέσων ήταν εγκωμιαστικά.

Και περνάμε στον Αμερικανό πρόεδρο που αυτή τη φορά μελέτησε κομματάκι περισσότερο το βασιλικό πρωτόκολλο. Μεγάλα λάθη δεν έγιναν αλλά δεν μπορούσε να είναι άψογος. Στη διάρκεια του δείπνου, η 93χρονη Ελισάβετ έκανε μια πρόποση για τον Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του και μίλησε εν συντομία για τους οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών, τηρώντας ωστόσο σαφείς αποστάσεις από την πολιτική Trump.


Εκείνος άκουσε με προσοχή και λίγο πριν το τσιν-τσιν την ακούμπησε στην πλάτη. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, θεωρείται απρέπεια. Ήταν στις τελευταίες σελίδες η εν λόγω κίνηση και δεν τη μελέτησε.

«Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είμαι αισιόδοξη ότι οι κοινές αξίες μας και τα κοινά συμφέροντά μας θα συνεχίσουν να μας ενώνουν. Απόψε γιορτάζουμε μια συμμαχία που βοήθησε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο λαών μας επί δεκαετίες και η οποία πιστεύω ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια ακόμη», είπε η βασίλισσα Ελισάβετ. «Αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις στον 21ο αιώνα. Η επέτειος της D Day υπενθυμίζει σε όλες τις χώρες μας τι έχουμε επιτύχει από κοινού. Μετά τις κοινές θυσίες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάστηκαν με άλλους συμμάχους για να δημιουργήσουν διεθνή θεσμικά όργανα, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ η φρίκη του παρελθόντος. Καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει, θα πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί για τον τελικό στόχο αυτών των δομών: ότι τα έθνη συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη που έχει κερδηθεί σκληρά», πρόσθεσε.

O Trump έπλεξε το εγκώμιο της βασίλισσας και μίλησε για τη συμβολή της κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Αυτή η νεαρή μηχανικός ήταν η μελλοντική βασίλισσα, μια σπουδαία, σπουδαία γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά και το άγγιγμα στην πλάτη αποτελεί πταίσμα.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Melania Trump έκανε εμφάνιση, φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Diana. Φόρεσε ένα Dolce & Gabbana φόρεμα και ένα Hervé Pierre καπέλο στον αγαπημένο χρωματικό συνδυασμό της πριγκίπισσας, το λευκό και το μπλε. Το σύνολό της ολοκλήρωσε ένα ζευγάρι μπλε γόβες Manolo Blahnik.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανέφεραν ότι η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εμπνεύστηκε το σύνολο που φόρεσε από την Audrey Hepburn στο «Ωραία μου κυρία», όμως η Melania είχε διαφορετική αναφορά ως βάση.


Στις 19 Αυγούστου του 1995 η Diana παρακολούθησε την παρέλαση των βετεράνων για την V-J Day στο κέντρο του Λονδίνου, μαζί με τους γιους της, William και Harry.

Πηγή: ladylike.gr, CNN

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close