Search

Επίσκεψη στους Αγίους Τόπους

Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο επισκέφτηκαν η Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Αντωνία Μοροπούλου και εξέχοντες Έλληνες με την ευκαιρία συμπλήρωσης των τριών χρόνων από το άνοιγμα του Πανάγιου Τάφου στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.

Στην 18η τελετή της απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca που θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 17.30 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στην πόλη του Βατικανό βραβεύεται με το Βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων η Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. Αντωνία Μοροπούλου για την μελέτη και το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από τη Διεπιστημονική Ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό την ηγεσία της. Στο πλαίσιο του έργου ανοίχτηκε ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού έπειτα από 5 αιώνες και στην συνέχεια μελετήθηκε με τις πιο σύγχρονες τεχνικές η ιστορία, η μορφολογία και τα υλικά του μνημείου.

Εξ αριστερών Κωνσταντίνος Πάντος, Αντωνία Μοροπούλου, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ΙΙΙ, Βίκυ Μπαφατάκη

 

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 3 ετών από το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου στις 26/10/2019, παρέστησαν στα Ιεροσόλυμα και επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ οι: Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Αντωνία Μοροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Sciacca, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, ο Ιατρός Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος μετά της συζύγου του και ο Υποστρατηγός Νικόλαος Φλάρης, καθώς και οι κ.κ. Β. Αντωνιάδης και Δ. Χαϊνης, οι οποίοι συνομίλησαν μαζί του για το χρονικό της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου και για την πορεία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στους Αγίους Τόπους.
Στη συνέχεια, η Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου ξενάγησε τα μέλη της αποστολής στον Ναό της Αναστάσεως και τους ενημέρωσε για τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου και το άνοιγμα του Πανάγιου Τάφου, υπογραμμίζοντας την πρωτοβουλία και το ρόλο του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου ΙΙΙ, την κοσμοϊστορική της κοινής απόφασης των Χριστιανικών κοινοτήτων για το έργο και την με αυταπάρνηση εργασία όλων των Ελλήνων επιστημόνων, μηχανικών, τεχνιτών, συντηρητών, αναστηλωτών στο συλλογικό αυτό Έργο.

Αμέσως μετά ετελέστη αφιερωμένη δέηση στον βράχο του Γολγοθά.

Γραφείο Τύπου
Giuseppe Sciacca Ελλάδος
Υπεύθυνος: Παναγιώτης Ανδρεάδης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close