Search

Loving Vincent: Η πρώτη ζωγραφισμένη στο χέρι ταινία στην ιστορία του Σινεμά

H ταινία «Loving Vincent» αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι. Η Ντορότα Κομπιέλα και o Χιου Γουέλσμαν, υπογράφουν τη σκηνοθεσία και το σενάριο, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι βραβευμένες με Όσκαρ εταιρίες BreakThru Films και Trademark Films. Η ταινία ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του.

Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Όσο σπουδαίοι είναι οι πίνακες του Βαν Γκογκ, τόσο ιδιαίτερη είναι η παθιασμένη ζωή και ο μυστηριώδηςθάνατός του.

Γύρω από κανέναν άλλο καλλιτέχνη δεν έχουν δημιουργηθεί τόσοι μύθοι, όπως για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Ο αληθινός Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται με μιας μέσα από τα γράμματά του. Ο ίδιος έγραφε στο τελευταίο γράμμα προς τον αδερφό του, Θεόδωρο: «Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από το έργο μας». Παίρνουμε τα γραπτά του στην κυριολεξία και αφήνουμε τους πίνακες να αφηγηθούν την αληθινή ιστορία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Το «Loving Vincent» γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς κι έπειτα ζωγραφίστηκε καρέ-καρέ στο χέρι με λαδομπογιά. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι το προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ερμηνείας των ηθοποιών που υποδύονται χαρακτήρες που απεικονίζονται στα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ και της δημιουργικότητας των ζωγράφων, που μετέφεραν αυτούς τους χαρακτήρες στον καμβά.

Στο «Loving Vincent» πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί που τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους μοιάζουν με τα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ. Το καστ αποτελείται από τους: Douglas Booth, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, την υποψήφια για Όσκαρ Saoirse Ronan, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory, ενώ ο θεατρικός ηθοποιός Robert Gulaczyk μας συστήνεται στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ.Η ταινία «Loving Vincent» των Ντορότα Κομπιέλα, Χιου Γουέλσμαν, πραγματοποίησε την πανελλήνια πρεμιέρα της τον Ιούλιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιτζάzz του Λεωνιδίου Αρκαδίας, ενώ κυκλοφοεί στις Κινηματογραφικές Αίθουσες την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, σε διανομή της εταιρείας Filmcenter Τριανόν.

Κατά τη διάρκεια του Μελιτζάzz, οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην παραγωγή του «Loving Vincent», Χρήστος Μαρμέρης της πολωνικής εικαστικής ομάδας και Νίκος Κόνιαρης και Πολίνα Μαυρικάκη της ελληνικής ομάδας, παρουσίασαν στο κοινό τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της ταινίας μέσα στον ειδικό σταθμό εργασίας PAWS (Painting Animation Work Station).

Πηγή: tvxs.gr

Γιώργος Ρούσσος

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close