Search

10χρονος Ουκρανός διδάσκει ιστορία στο πανεπιστήμιο και γίνεται ο Απόλυτος Νικητής των Διεθνών Βραβείων GiuseppeSciacca

Στην πατρίδα του, την Ουκρανία, είναι γνωστός ως το παιδί-θαύμα και το 2011 κέρδισε το βραβείο «Το καμάρι της χώρας» αποσπώντας την απαραίτητη διάκριση «Σπάνιο ταλέντο» ενώ, πήρε υποτροφία από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Cherkasyγια τις γνώσεις και τις επιδόσεις του στους διαγωνισμούς.

Οι δυο μεγάλες του αγάπες είναι η ιστορία και η αστρονομία. Η μνήμη του είναι μοναδική, γνωρίζει χιλιάδες επιστημονικά δεδομένα σε διάφορους τομείς, λύνει μαθηματικά προβλήματα και έχει απομνημονεύσει το περιεχόμενο πολλών βιβλίων.

Μετά από την αναγνώριση των ταλέντων του στην Ουκρανία, ο Vitalii Nechaiev, δυο μόλις μέρες πριν συμπληρώσει τα 10 του χρόνια, απέσπασε τον τίτλο του Απόλυτου Νικητή για το 2013 των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στην τελετή που έγινε στο Βατικανό, στις 16 Νοεμβρίου 2013, ως διάνοια και ελπίδα για την επιστήμη. Αναθρεμμένος με πολλή αγάπη από την οικογένειά του, ζει με τη μητέρα του και την μικρότερη αδερφούλα του στην πόλη Zvenyhorodka, στην Περιφέρεια του Cherkasy, στην Ουκρανία.

Μέχρι την ηλικία των τριών ετών, κανείς δεν άκουσε τον Vitalii να μιλάει. Από τα τρία του χρόνια όμως, άρχισε να διαβάζει και να μιλά και αγγλικά.

Ο Vitalii, όπως όλα τα μικρά παιδιά, κάνει σχέδια για το τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει. Το αρχικό του όνειρο ήταν να γίνει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αλλά τελικά άλλαξε γνώμη.


Μετά από δυο επισκέψεις στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Bohdan Khmelnytskyy του Cherkasy, ενθουσιάστηκε με τις επιστήμες. Αφορμή στάθηκε το σύστημα εργασίας με μικρά παιδιά που έχει ενεργοποιήσει το Πανεπιστήμιο, το οποίο λέγεται «Μικρή Ακαδημία των Επιστημών» και στο οποίοι οι καθηγητές λειτουργούν ως επιστημονικοί σύμβουλοι των μικρών μαθητών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Τον Μάρτιο του 2012, οι γνώσεις και η επιστημονική δυναμική που έχει ο Vitalii αξιολογήθηκαν στην πράξη από το Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, όπου κλήθηκε να διδάξει ιστορία σε τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές.

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Bohdan Khmelnytskyy του Cherkasy, Anatoliy Kuzminskyy, στον οποίο απονεμήθηκε δίπλωμα αξίας – τιμητικός πάπυρος – για την «Μικρή Ακαδημία των Επιστημών» δήλωσε πως «ο Vitalii είναι εκπληκτικός ως λέκτορας και ως φορέας γνώσης αλλά και ειδήμων σε θέματα και πτυχές της ιστορίας. Οι γνώσεις του κι ο τρόπος αναμετάδοσής τους, προηγούνται, όχι μόνο του σχολικού του προγράμματος αλλά συμβαδίζουν αλλά και σε κάποια θέματα προπορεύονται της πανεπιστημιακής γνώσης».

Γράφει η Βίκυ Μπαφατάκη

 

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close