Search

Ντοκιμαντέρ: “Η Γέννηση του Κυπριακού Ναυτικού, 1964 – 1966”

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο χώρο της ιστορικής βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, θα γίνει η πρώτη προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ παραγωγής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας με τίτλο:
“Η Γέννηση του Κυπριακού Ναυτικού , 1964 – 1966”

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει μια σχεδόν άγνωστη περίοδο της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού. Οι πρωταγωνιστές της δημιουργίας του Κυπριακού Ναυτικού αφηγούνται τις αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισαν, αφού όλα άρχισαν από το μηδέν. Η μυστική μετάβαση προσωπικού του Π.Ν και πλοίων στην Κύπρο. Οι πρώτες επιχειρησιακές αποστολές των Ελλήνων βατραχανθρώπων. Η βύθιση της ακταιωρού Φαέθων. Η πρόσκτηση και αξιοποίηση ρωσικών τορπιλακάτων. Η σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οργάνωση ενός πλήρους συστήματος επιτήρησης και επικοινωνίας. Όλα αυτά, πλαισιωμένα από σπάνιο κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 80 λεπτά. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ:
https://www.facebook.com/Hellenic.Institute.Maritime.History/videos/539038430279148/

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ευρίσκεται 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πασαλιμάνι, Πειραιάς.

Το “Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας” είναι ένας νέος πολιτιστικός και επιστημονικός φορέας που έχει ως στόχο τη μελέτη, την έρευνα, τη διάσωση, τον εμπλουτισμό καθώς και την επιστημονική τεκμηρίωση και προβολή της Ναυτικής Ιστορίας και της Ναυτικής Παράδοσης του τόπου μας.

Λεπτομέρειες για την λειτουργία και τις δραστηριότητες του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.elinis.gr καθώς και στo Facebook @Hellenic.Institute.Maritime.History

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close