Search

Μεγαλειώδης η προσέλευση κόσμου στην ομιλία του Καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη στην Ξάνθη, στο ΔΠΘ.

Πρωτοφανής ήταν η προσέλευση του κόσμου και των φοιτητών στα κατάμεστα αμφιθέατρα και στο αίθριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ξάνθη, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου2020, στις 19.00 για να ακούσουν την ομιλία του διεθνούς φήμης Καθηγητή στο ΜΙΤ, Κωνσταντίνου Δασκαλάκη!

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης προσκλήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως των Βραβείων Sciacca, Βίκυς Μπαφατάκη και συνδιοργανώθηκε από κοινού με τον Δήμο Ξάνθης, το Δ.Π.Θ. και τα Διεθνή Βραβεία Sciacca.

Στην Πρυτανεία του ΔΠΘ. Ο Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ. Φώτης Μάρης,  ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο  Πρύτανης Δ.Π.Θ Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η Αντιπρύτανης Ζωή Γαβριηλίδου

Δημαρχείο Ξάνθης. Από αριστερά Γ.Γ.Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, ο Καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Φανουράκης και ο Αντιπρύτανης Δ.Π.Θ. Φώτης Μάρης

Αριστούχοι μαθητές Λυκείου συναντούν τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη στο Δημαρχείο Ξάνθης

O Κωνσταντίνος Δασκαλάκης κατά την παραμονή του στην Ξάνθη, ξεναγήθηκε στις ομορφιές της περιοχής, επισκέφτηκε τις Πρυτανικές Αρχές στην Κομοτηνή, τον Δήμαρχο Ξάνθης, όπου παρέστη σε συνέντευξη τύπου και συνομίλησε με 4 αριστούχους μαθητές Λυκείου.

Συνέντευξη Τύπου  στο Δημαρχείο Ξάνθης

Το απόγευμα έδωσε δίωρη διάλεξη στους φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΔΠΘ και κατόπιν την 55λεπτη ομιλία προς το κατάμεστο κοινό με τίτλο «Υπολογιστική Επανάσταση».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης. Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η Γενική Γραμματέας των Βραβείων Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη. Και οι τρεις ομιλητές εξήραν το ήθος του και την τεράστια συμβολή του στην ανθρωπότητα. Τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη προσφώνησε ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Λάζαρος Ηλιάδης.

Ο Καθηγητής ΔΠΘ Λάζαρος Ηλιάδης προλογίζει τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στην «Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» και με κατανοητό τρόπο εξήγησε τον ρόλο των νέων τεχνολογιών και την Υπολογιστική Επανάσταση στην καθημερινότητά μας.

Τιμητικές πλακέτες του απένειμαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ενώ αναμνηστικό μετάλλιο του επέδωσε η Γ.Γ.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης απονέμει τιμητική πλακέτα στον Καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Ο Πρύτανης Δ.Π.Θ Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης αποδίδει τιμητική πλακέτα στον Καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Το παρόν στην ομιλία του, έδωσαν έχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, o βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης, ο πρώην Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης κ.ά.

Ο Πρύτανης Δ.Π.Θ Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης,. Γ.Γ.Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έμεινε γοητευμένος από την φιλοξενία, την ζεστασιά των Ξανθιωτών, την αγάπη των φοιτητών του Δ.Π.Θ. τις ομορφιές της περιοχής, καθώς και από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close