Search

Eπίδειξη εφαρμογής από το ΕΜΠ του πολυκάναλου συστήματος γεωραντάρ στις γέφυρες Α/Κ Κηφισού / Κωνσταντινουπόλεως και Α/Κ Κηφισού / Πέτρου Ράλλη

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίδειξη εφαρμογής του πλέον προηγμένης τεχνολογίας πολυκάναλου συστήματος γεωραντάρ στις γέφυρες Α/Κ Κηφισού / Κωνσταντινουπόλεως και Α/Κ Κηφισού / Πέτρου Ράλλη, που ανήκουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής.

Επικεφαλής του προγράμματος «Πιλοτική έρευνα ολοκληρωμένης διάγνωσης, ελέγχου και αποτίμησης της ανθεκτικότητας και της φέρουσας ικανότητας αντιπροσωπευτικών τύπων υφιστάμενων γεφυρών στη Λεωφόρο Κηφισού» είναι η Καθ. Α. Μοροπούλου και μετέχοντες στη Διεπιστημονική Ομάδα του ΕΜΠ ο Καθ. E. Σαπουντζάκης (Σχ ΠΜ), Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης ΕΜΠ και μέλος του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Επίκ. Καθ. Χ. Μουζάκης (Σχ ΠΜ) και ο Καθ. Α. Γεωργόπουλος (Σχ ΑΤΜ).

Η επίδειξη διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής με παρόντες τον Περιφερειάρχη Αττικής, κο Γ. Πατούλη, και τη Γεν. Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, κα Ε. Βελγάκη.

Επιδείχθηκαν οι τρομακτικές δυνατότητες του 16κάναλου συστήματος γεωραντάρ – MIRA της Guideline Geo. Το καινοτόμο αυτό «εργαλείο» ενσωματώνει όλες τις προηγμένες τεχνολογίες γεωραντάρ για την τρισδιάστατη απεικόνιση γεωαναφερμένων δομών, μεθοδολογία που για πρώτη φορά αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε επιτυχώς στην αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Αύριο Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 (στις 15:00-16:30) θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επίδειξης στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, αποτελώντας την έναρξη των πιλοτικών εφαρμογών.

Η επίδειξη εφαρμογής δείχνει ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μπορεί να αποτιμήσει την πραγματική φέρουσα ικανότητα αντιπροσωπευτικών τύπων των υφιστάμενων γεφυρών και να καταθέσει τον ανασχεδιασμό τους για την αποκατάστασή τους στις συνθήκες καταπόνησής τους από τα φορτία των σημερινών χρήσεών τους.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και απαιτεί διάγνωση και πρόνοια για προληπτική συντήρηση. Η υψηλή τεχνολογία και διεπιστημονική τεχνογνωσία που έχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνει τη λύση.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close