Search

“Επικίνδυνη για την υγεία” η πρόωρη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση πριν από τα 40 τους, αντιμετωπίζουν σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν πολλαπλά χρόνια προβλήματα υγείας μετά τα 60 τους, σε σχέση με τις γυναίκες που φθάνουν σε εμμηνόπαυση σε ηλικία 50 έως 51 ετών, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στο Μπρισμπέιν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Human Reproduction” της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για 5.107 γυναίκες ηλικίας 45 έως 50 ετών, που παρακολουθήθηκαν σε βάθος εικοσαετίας και στη διάρκεια της οποίας το 2,3% των γυναικών εμφάνισαν πρόωρη εμμηνόπαυση.

Οι γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν διπλάσια πιθανότητα για πολλαπλές χρόνιες παθήσεις έως τα 60 τους και τριπλάσια πιθανότητα μετά τα 60 τους. Διαπιστώθηκε ότι το 71% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν διάφορα χρόνια ιατρικά προβλήματα έως την ηλικία των 60 ετών, έναντι 55% των γυναικών που είχαν φθάσει σε εμμηνόπαυση στα 50 έως 51 έτη τους. Το 45% των γυναικών με πρόωρη εμμηνόπαυση είχαν πολλαπλά προβλήματα υγείας μετά τα 60 τους, έναντι 40% των γυναικών με κανονική εμμηνόπαυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close