Search

Σφακιανάκης: Γελοιότητες όσα έκαναν οι Τούρκοι χάκερς, εξαιρετικά καλύτεροι οι Έλληνες

Στο περιθώριο της εκδήλωσης της ANEK Lines στα Χανιά, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας και τέως Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πρόσφατες επιθέσεις Τούρκων χάκερς σε ιστοσελίδες του ελληνικού κράτους, αναφέρθηκε σε “γελοιότητες” των Τούρκων αλλά και σε έναν διαδικτυακό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα «τάγματα πολέμου» που υπερασπίζεται τα διαδικτυακά σύνορά μας.

«Πριν από 20 χρόνια έλεγα πως το έγκλημα θα γίνεται μέσα από το διαδίκτυο και κάποιοι (ανώτατοι αξιωματικοί) με έλεγαν ονειροπόλο και γραφικό. Πριν από δύο χρόνια είπα ότι οι πόλεμοι θα γίνονται μέσα από το διαδίκτυο» είπε ο κ. Σφακιανάκης για να συνεχίσει:

«Ο πόλεμος μεταξύ των ανώνυμων χάκερς έχει ξεκινήσει. Όμως πίσω από τους ανώνυμους υπάρχουν οι στρατιωτικές υπηρεσίες, υπάρχουν τάγματα πολέμου στο διαδίκτυο τα οποία είναι έτοιμα να πιάσουν θέσεις αν χρειαστεί. Η χώρα μας έχει από τα καλύτερα τάγματα πολέμου στο διαδίκτυο.

Αυτό που έκαναν οι Τούρκοι χάκερς ήταν γελοιότητες γιατί η ΕΥΠ είναι πολύ καλά θωρακισμένη. Τι έκαναν;

Έστειλαν περισσότερα ερωτήματα για να μπλοκάρουν τις σελίδες…. Δεν έκαναν καμία ζημιά….Ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού και μόνο.

Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τους Τούρκους χάκερς. Είμαστε πολύ καλύτεροι και τα χτυπήματα ανα τον κόσμο των Ελλήνων χάκερς δείχνουν πόσο πολύ ετοιμοπόλεμοι είμαστε και έχουμε την καλύτερη υπηρεσία – τάγμα πολέμου στο Πεντάγωνο, που υπερασπίζεται και τα διαδικτυακά σύνορά μας και παράλληλα την ηρεμία και την ησυχία μας….»

Ακόμη, στην ομιλία του, ο εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ εξήγησε πόσο εύκολο αλλά και γρήγορο είναι να προσβληθεί κάποιος από κακόβουλα λογισμικά.

Υπογράμμισε ότι συχνό φαινόμενο πλέον αποτελεί, η “κρίση πανικού” στις νεαρές ηλικίες για αιτίες που έχουν να κάνουν με το internet ενώ είπε ότι βασικό σύνθημα και σκεπτικό που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους, είναι το “μιλάω και σώζομαι, δεν μιλάω και καταστρέφομαι”.

Ο κ. Σφακιανάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσα θα χρειαστεί να προσέξουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το internet και διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς αν δεν προστατευτούν άμεσα είναι τα επόμενα πιθανά θύματα των επιτήδειων.

«Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που υποφέρουν γιατί έχουν πέσει θύματα χακαρίσματος, γιατί επέλεξαν να μην επενδύσουν στο ελάχιστο ώστε να θωρακιστούν ηλεκτρονικά. Το μήνυμά μου και στους επιχειρηματίες της Κρήτης, είναι να δώσουν ελάχιστα χρήματα για να προστατευτούν από κακόβουλα λογισμικά, ενώ όπως είπε και ο διοικητής του FBI, Robert Mueller, “υπάρχουν δύο είδη εταιρειών που δεν προστατεύονται, αυτές που έχουν χακευθεί και αυτές που θα χακευθούν το επόμενο διάστημα”. Προστατευτείτε πριν να είναι αργά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σφακιανάκης.

Πηγή:tilegrafimanews.gr/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close