Search

Γυναίκα που γέννησε δυο κόρες στην δεκαετία του ’80 ανακάλυψε ότι ο γυναικολόγος της εξωσωματικής γονιμοποίησης χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα αντί για σπέρμα ανώνυμου δότη….

Ο Δρ Paul Jones κατηγορείται για απάτη, αφού χρησιμοποίησε δικό του σπέρμα για την εξωσωματική γονιμοποίηση της Cheryl Emmons στη δεκαετία του 1980 στο Κολοράντο και γέννησε δυο κόρες το 1980 και το 1985, θεωρώντας ότι το σπέρμα προήλθε από τυχαίο δότη σπέρματος

Οι κόρες της Maia Boring και Tahnee Scott ανακάλυψαν στην πορεία ότι είχαν τουλάχιστον οκτώ ακόμη αδέλφια, αφού έκαναν ένα τεστ DNA στο σπίτι που γεννήθηκαν μεταξύ 1976 και 1997.

Ο Δρ. Paul Jones αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν είχε δωρίσει το δικό του σπέρμα για να πατήσει τα παιδιά, λέγοντας: «Δεν το αρνούμαι. Δεν το παραδέχομαι…Επειδή δεν θέλω να έχω οποιαδήποτε ενοχοποιητική απόδειξη εναντίον μου».

Η Cheryl Emmons έκανε αγωγή στον γιατρό Jones Ένας γιατρός γονιμότητας στο Κολοράντο κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα αντί για ανώνυμου δότη για να κυοφορήσει μια γυναίκα δύο φορές χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Η αγωγή που κατατέθηκε αμέλεια, απάτη και άλλες αιτίες της αγωγής και ζητά αποζημίωση σε πολιτική δίκη.

Η Cheryl Emmons (απεικονίζεται) γέννησε δύο κόρες το 1980 και το 1985

Ένας άγνωστος έγραψε σε ένα μήνυμα την Πρωτοχρονιά του 2018 «Ο πατέρας μου ήταν δωρητής σπέρματος στο Grand Junction του Κολοράντο… έχω βρει τρεις ακόμη αδελφές και έναν αδελφό, των οποίων οι γονείς χρησιμοποίησαν επίσης τον ίδιο δωρητή στην ίδια κλινική».

Οι κόρες της Emmons ήρθαν αντιμέτωπες με τη μητέρα τους, η οποία τελικά παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει  τεχνητές διαδικασίες σπερματέγχυσης από τον Jones για να συλλάβει, μετά τον αγώνα του συζύγου της με τον καρκίνο των όρχεων.

Ο Jones 80 ετών που τώρα ζει στο Grand Junction, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, όταν ρωτήθηκε αν είχε δωρίσει το δικό του για την απόκτηση παιδιών.

Οι αδελφές Maia (αριστερά) και Tahnee (δεξιά) μεγάλωσαν πιστεύοντας ότι ο σύζυγος της μητέρας τους ήταν ο βιολογικός πατέρας τους.

Ο Jones, ειδικός στη μαιευτική και γυναικολογί.α, έχει λάβει άδεια άσκησης ιατρικής στο Κολοράντο στις 11 Ιουλίου 1972.

Συν-ίδρυσε την κλινική Υγειονομική Περίθαλψη Γυναικών του Δυτικού Κολοράντο, και υπηρέτησε ως χειρουργός πτήσης του Ναυτικού των Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Περίπου έξι οικογένειες κατηγορούν τον Δρ. Paul Jones  για αμέλεια και απάτη σε διαδικασίες τεχνητής σπερματέγχυσης μεταξύ 1975 και 1989. Οι οικογένειες ανακάλυψαν ότι ήταν ο πατέρας των παιδιών τους αφού χρησιμοποίησαν τεστ DNA.

Η αντίδραση του Δρ Jones είναι απλή: οι γυναίκες ζήτησαν ανώνυμη δωρεά σπέρματος και πήραν ανώνυμη δωρεά σπέρματος. Στην απάντησή του στα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο, λέει ότι είχε «την υποχρέωση να αποκρύψει» πληροφορίες σχετικά με την πηγή του σπέρματος, επειδή οι μητέρες ζήτησαν την ανωνυμία του δότη”.

Το Κολοράντο ωστόσο δεν διέθετε νομικό πλαίσιο για τις απάτες γονιμότητας, αλλά αυτή η περίπτωση είναι η απαρχή νέου νομοθετικού πλαισίου.

από την Βίκυ Μπαφατάκη, MSc Βιοηθικής

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close