Search

Κλινικές ιατρικής αναπαραγωγής που μπέρδεψαν γενετικό υλικό

Ένα ζευγάρι από το Οχάιο, ο Joseph και η Jennifer Cartellone υποβλήθηκαν σε in-vitro γονιμοποίηση το 1994 και απέκτησαν την κόρη τους, την Rebecca.

Τα Χριστούγεννα αγόρασαν ένα οικογενειακό πακέτο DNA στο σπίτι για να μάθουν το οικογενειακό τους δέντρο. Δύο μήνες αργότερα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ότι η Rebecca δεν είχε καθόλου το γενετικό υλικό των Cartellone και το επιβεβαίωσε ένα ξεχωριστό τεστ πατρότητας.

Το ζευγάρι κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ινστιτούτου για την αναπαραγωγική υγεία του Cincinnati, του νοσοκομείου Christ και της ωοτοκίας, υποστηρίζοντας ότι σπέρμα ενός άλλου άνδρα χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία εμβρύου.

Los Angeles: Η Μαμά Anni (αριστερά) νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες καθώς αγωνίστηκε να ανακτήσει την επιμέλεια του γιου της, ο οποίος γεννήθηκε από άλλη γυναίκα στη Νέα Υόρκη μετά από μπέρδεμα που έγινε κατά την διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τον Μάρτιο, δύο γονιμοποιημένα έμβρυα, ένα εκ των οποίων ανήκαν στην Anni Manukyan, εμφυτεύτηκαν λανθασμένα σε μια Αμερικανίδα-Κορεάτισσα με εξωσωματική γονιμοποίηση. Το λάθος αποκαλύφθηκε, όταν το ζευγάρι που περίμενε δίδυμα κορίτσια απέκτησε δυο καυκάσια αγόρια.

Το ζευγάρι, το οποίο ζει στο Λος Άντζελες, έλαβε την επιμέλεια του μωρού από δικαστήριο της Νέας Υόρκης το Μάιο όταν ήταν έξι εβδομάδων και το ονόμασε Alec μετά από τεστ DNA που απέδειξε ότι ήταν οι βιολογικοί τους γονείς. Ένας δικαστής έκρινε ότι «το DNA είναι DNA και η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο σε όλα, έτσι το μωρό ανήκει στην Anni και Ashot Manukyan».

Οι Ασιάτες από το Queens της Νέας Υόρκης μήνυσαν την κλινική γονιμότητας του Λος Άντζελες, αφού η γυναίκα γέννησε τα δίδυμα κάποιου άλλου ζευγαριού, επειδή κανένα από τα μωρά δεν είχε ασιατικά χαρακτηριστικά. Μετά τη γέννηση, οι γονείς αναγκάστηκαν να παραιτηθούν και από τα δύο μωρά και να τα παραδώσουν στους βιολογικούς γονείς τους.


Ο Donald Cline, ένας γιατρός γονιμότητας στην Ιντιάνα που χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα για την τεχνητή γονιμοποίηση δεκάδων ασθενών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ο πατέρας τουλάχιστον 48 παιδιών που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1970 και του 1980

Ο 80χρονος έχει παραδεχτεί ότι χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα για να γονιμοποιήσει τουλάχιστον 50 ανυπόμονες γυναίκες, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να έχουν συγγένεια μεταξύ τους.

Ο Cline καταδικάστηκε για ψέματα και απάτες τον Δεκέμβριο του 2017.

Ένα ζευγάρι από την Βρετανία μήνυσε την κλινική Connecticut IVF ότι τους έδωσε ένα έμβρυο με σπέρμα ξένου δότη, αφού το μωρό τους γεννήθηκε από διαφορετική φυλή τον Απρίλιο.

Το ανώνυμο ζεύγος λέει ότι η CT Fertility P.C., η οποία έκτοτε έκλεισε, γονιμοποίησε τη γυναίκα με λάθος γονιμοποιημένο ωάριο.
Ένα τεστ DNA στα δύο παιδιά του ζευγαριού έδειξε ότι τα δύο αδέλφια δεν σχετίζονται. Μάλιστα το δεύτερο παιδί τους είχε ιδιαίτερο σκούρο δέρμα.

Γράφει η Βίκυ Μπαφατάκη, Βιοηθική MSc

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close