Search

Το τριαντάφυλλο του ανέμου…

Φύσηξε αεράκι και παρατηρούσα το κόκκινο τριαντάφυλλο στην αυλή της Ρεγγίνας. Θυμήθηκα το φυλαχτό καλοτυχίας που φοράει ένας φίλος Ιταλός το τριαντάφυλλο του ανέμου. Η Ρεγγίνα έφερε τους καφέδες. “Κοίτα το τριαντάφυλλο” της είπα.

Όταν φυσάει κουνιέται πάντα με την φορά του ανέμου, για να μην φύγουν τα ροδοπέταλά του. Είναι σαν τον έρωτα που ο άνεμος του, σε παρασύρει πάντα σε κύκλους για να υπάρχει.

Κι αν ο έρωτας χάνει τα πέταλά του, από λεπτομέρειες και λάθος κουβέντες; Αν εκείνος που αγαπάς και σε αγαπάει δεν μπαίνει στον κόπο να ακούσει τις δικές σου μικρές ανάγκες; Μου διηγήθηκε, τότε τον έρωτά της με τον συμφοιτητή της Δημήτρη από τη Νομική και σήμερα παντρεμένο και πατέρα δυο παιδιών.

Υποφέρουμε κι οι δυο. Εκείνος ζει σε ένα γάμο που έχει λήξει προ πολλού. Είναι δύσκολο να φύγει. Δεν του ζητάω κάτι τέτοιο, απλά να ζούμε όμορφες στιγμές. Δεν αισθάνομαι καμία τύψη που είναι παντρεμένος, γιατί ο γάμος του υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Τον αγαπώ, αλλά κουράστηκα να του υπενθυμίζω μικρά και απλά πράγματα που έχω ανάγκη και απογειώνουν μια σχέση.

Ο έρωτας, όμως, δεν συγχωρεί το λάθος μιας λεπτομέρειας; Μια λάθος κουβέντα ή κίνηση κάμπτει τις ανοχές και τις αντοχές;

Το κερασάκι στην τούρτα συνέχισε η Ρεγγίνα ήταν όταν ο Δημήτρης μου είπε έπειτα από ένα χρόνο σχέσης, ότι είναι φορές που νιώθει τύψεις απέναντι στη Μερόπη, γιατί του έχει φοβερή εμπιστοσύνη κι αν το μάθει θα στενοχωρηθεί πολύ.

Κι εγώ αναρωτήθηκα, πόσο αφελής είναι ο Δημήτρης. Νιώθει τύψεις για ένα γάμο που έσβησε και έγινε συνήθεια μιας απλής συμβίωσης; Μήπως θα έπρεπε να αισθάνεται τύψεις και ενοχές απέναντι στον ανειλικρινή εαυτό του που αιμορραγεί μέσα του κάθε νύχτα περιμένοντας ένα απλό μήνυμα από τη γυναίκα που αγαπά για να κοιμηθεί ήρεμα; Πόσο δυστυχής είναι τελικά! Όταν το αντιληφθεί, θα αρχίσει να τρέχει ουρλιάζοντας. Όχι, μόνο για εκείνον, αλλά για την φυγή που προκάλεσε στο πέταλο από το τριαντάφυλλο του ανέμου…!

Κι όμως το τριαντάφυλλο του ανέμου φυτεμένο με βαθιές ρίζες στην αυλή της Ρεγγίνας λικνιζόταν ανάλογα με τη φορά του ανέμου, λες και υπάκουε στην βαθιά παράδοση καλοτυχίας του φυλαχτού που λίγοι γνωρίζουν…Υπάρχουν σχέσεις που ακόμα κι αν ξεφεύγουν από τις συμβατικότητες κρύβουν την περίεργη δύναμη του ανέμου και το πείσμα του τριαντάφυλλου στην πρόκληση της επόμενης στιγμής…

Από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close