Search

Το σεμινάριο πρώτης βοήθειας ήταν καταπληκτικό!

Στις 20/9/2018 είχε ο αδελφός μου ένα ατύχημα, κάποιο παιδί τον έσπρωξε και τον πέταξε κάτω με αποτέλεσμα να κάνει ράμματα στο κεφάλι του. Όταν τον είδα μέσα στα αίματα ήθελα τόσο πολύ να τον βοηθήσω αλλά δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Έτσι σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ ωφέλιμο να κάτσω να μάθω τρόπους πρώτης βοήθειας.

Μπήκα σε διάφορα sites και έβλεπα videos με πρώτες βοήθειες. Μετά από μια εβδομάδα με ενημερώνει ο μπαμπάς μου ότι στις 18/11/2018, 17:00 στην αίθουσα του συλλόγου των Αναφαίων, θα πραγματοποιηθεί ένα Σεμινάριο Πρώτης Βοήθειας & Ασφάλειας στο Νερό από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη. Αισθανόμουν τόσο χαρούμενος που θα παρακολουθούσα αυτό το σεμινάριο! Πήγαμε με τον μπαμπά μου και την κολλητή μου φίλη.

Το σεμινάριο ήταν καταπληκτικό, μας μίλησε και μας έδειξε ασκήσεις καρδιοπνευμονικής ανάνηψης ενηλίκου, θέση ανάνηψης, πνιγμονή, επιληψία και κανόνες ασφαλείας στο νερό. Οι πληροφορίες που πήρα ήταν πάρα πολύ σημαντικές και ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης εκπληκτικός και πολύ μεταδοτικός! Του κάναμε πολλές ερωτήσεις και εκείνος εννοείται σε όλες απάντησε με πολύ χαρά. Οι πρώτες βοήθειες είναι σημαντικές όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά όπως κι εγώ! Που ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή να σώσεις μια ζωή που είναι σε κίνδυνο!

Γενικά όλα αυτά είναι εύκολα να τα λες αλλά δύσκολα να τα εφαρμόσεις στην καθημερινότητα. Όσα έμαθα θα προσπαθήσω να τα δείξω και σε άλλα άτομα που δεν είχαν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν! Είναι πολύ σπουδαίο να μπορείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στάθη όπως μου ζήτησε να τον αποκαλώ και στο σεμινάριο για τις γνώσεις που μου μετέδωσε! Φωτογραφίες: Σύλλογος Αναφαίων.

Νικόλας Δαμίγος
Μαθητής Ε τάξης Δημοτικού
nikolasdamigos2008@gmail.com

Πηγή: e-Περιοδικό «O Αθλοσώστης» (Δεκέμβριος 2019)

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close