Search

Ζευγάρι γυναικών από την Βρετανία έφερε στον κόσμο μωρό από δύο μήτρες Διαδικασία – ορόσημο σε θέματα γονιμοποίησης και τεκνοποίησης

Ένα ζευγάρι λεσβιών από την Βρετανία έφερε στον κόσμο τον Ότις τον Οκτώβριο του 2019, ο οποίος γεννήθηκε από την Jasmine Francis-Smith. Για τη σύλληψή του χρησιμοποιήθηκε μία απλή μέθοδος, της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στην κλασική της «έκδοση» η μέθοδος περιλαμβάνει της συλλογή ωαρίου από τη γυναίκα, τη γονιμοποίηση του στο εργαστήριο και την επιστροφή του (μεταφορά) στη μήτρα της μητέρας.

H Jasmine, 28 ετών είναι νοσοκόμα σε οδοντιατρείο και γέννησε τον Ότις στις 30 Σεπτεμβρίου συο  Colchester του Essex, όπου διαμένει το ζευγάρι.

Σε αυτήν την περίπτωση τα ωάρια συλλέχθηκαν από την Donna Francis-Smith Ντόνα, γονιμοποιήθηκε στο εργαστήριο ένα από αυτά και το μετέφεραν στη μήτρα της. Δεκαοκτώ ώρες αργότερα, το αφαίρεσαν και το μετέφεραν στη μήτρα της Jasmine. Έτσι, οι δύο γυναίκες έγιναν οι πρώτες που έφεραν παιδί στον κόσμο από δύο μήτρες.

 «Είμαστε συγκλονισμένες, τόσο χαρούμενες, τόσο ευτυχισμένες. Καταφέραμε να έχουμε το δικό μας παιδί», ανέφερε η 30χρονη Donna από το Νότιγχαμσαϊρ στην  βρετανική Telegraph.

Με αυτόν τον τρόπο οι δύο γυναίκες αισθάνονται ότι έγιναν και οι δύο μητέρες, κάτι που γι’ αυτές ίσως είναι σημαντικότερο από το να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί. «Είναι κάτι που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά συναισθηματικά. Επιπρόσθετα, με τον τρόπο που έγινε η κυοφορία, μας κάνει να αποκτάμε κοινούς βιολογικούς δεσμούς με τον Ότις», υπογραμμίζει η Jasmine.

Το ζευγάρι είπε ότι η διαδικασία τους έκανε να αισθάνονται “ίσες σε όλη τη διαδικασία”.

Η Jasmine ανέφερε ότι ήταν τυχερές που συνέλαβαν παιδί μετά την πρώτη υποβοηθούμενη προσπάθεια.

Η Donna υπηρετεί στον στρατό εδώ και 11 χρόνια στο Αφγανιστάν, καθώς και στην Κύπρο ως αξιωματικός στην βρετανική βάση.

Οι δύο γυναίκες παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 2018 μετά τη συνάντησή τους το 2014 μέσω online dating.

Η Donna Francis-Smith (δεξιά) και η γυναίκα της Jasmine Francis-Smith (αριστερά)

“Η Jasmine είπε ότι θα ήθελε ο Ότις να γίνει αστροναύτης, αλλά μπορεί να γίνει ό, τι θέλει…Θα τον υποστηρίζουμε πάντα σε ό, τι θέλει να κάνει.

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη, MSc Βιοηθικής

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close