Search

Οι Θαρραλέοι του Έβρου και οι «θαρραλέοι» του Λονδίνου του δικηγόρου Στέργιου Γιαλάογλου

Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τις άθλιες δηλώσεις σε γαλλικό κανάλι του θλιβερού απολιθώματος κ. Κούλογλου που με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή διασπείρει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της Ελλάδος. Ούτε με το κείμενο που συνυπέγραψαν κάποιοι ιδεοληπτικοί δεινόσαυροι της βαρουφάκειας σκέψης μαζί με άλλους «γίγαντες» της παγκοσμιοποιημένης σαχλαμάρας, για «εγκλήματα» της Ελλάδος σε βάρος των μεταναστών.

Αλλωστε όλοι αυτοί, δίνουν μεγαλύτερη αξία στο t-shirt που φορούν από την πατρίδα τους. Ας είναι καλά όλα τα θαρραλέα παιδιά που σπουδάζοντας στο Λονδίνο, σκέφτηκαν να διαδηλώσουν με συνθήματα «Είναι και οι Ελληνες φονιάδες των λαών, γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών», για ένα εκ των οποίων δηλώνει υπερήφανος ως αδελφός ο πρώην υπουργός Τζανακόπουλος.

Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική οπτική και κοσμοθεωρία. Είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι και οι γόνοι τους, ευημερούν εκ του ασφαλούς διότι κάποιοι άλλοι συμπατριώτες τους ως «ακρίτες» στα σύνορα, δηλώνουν έτοιμοι, αγέρωχοι και άφοβοι, να υπερασπιστούν αυτήν την χώρα που οι συγκεκριμένοι διανοούμενοι και τα βλαστάρια τους, περιφέρουν στα διεθνή fora ως την χειρότερη πατρίδα.

Κάποιοι άλλοι επί τόσες μέρες, τρώνε το δακρυγόνο σύννεφο, ζητούν νερό για να πλύνουν το πρόσωπο τους, περνούν 24ωρα στην θάλασσα ως δύναμη αποτροπής, κάποιοι άλλοι οδηγούν αεροσκάφη και υπερασπίζονται ουρανούς, για να δέχονται με περισσή ευκολία και απύθμενο θράσος να τους μηδενίζουν τα νιάτα αυτής της χώρας αποκαλώντας τους «φονιάδες των λαών».

Δεν θα ασχοληθώ όμως διότι πολύ απλά, αφενός η αντιπαράθεση με στρατευμένες πολιτικές θέσεις είναι ανώφελη, αφετέρου αυτές τις ημέρες, μια καινούργια πραγματικότητα, διαμορφώνεται, η οποία όσο ενοχλητική είναι για αυτούς, άλλο τόσο ανακουφιστική είναι για όλους εμάς. Η Ελλάδα, μπορεί να καμαρώνει ότι με την στάση της έχει αλλάξει τον ρού της ιστορίας. Η αποφασιστική αντίδραση της να κλείσει τα σύνορα της πριν από μια εβδομάδα, η διεθνοποίηση αυτής της ενέργειας και η για πρώτη φορά πανηγυρική αναγνώριση από όλους τους Ευρωπαίους των συνόρων της Ελλάδας ως συνόρων της Ευρώπης, σηματοδότησε την απαρχή μιας αντίδρασης που έχω την αίσθηση θα σημάνει την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος, τουλάχιστον για εμάς.

Η ακαριαία αντίδραση μας σε συνδυασμό με την αμετροέπεια και αλαζονεία της Τουρκίας που παρασυρμένη από την χρόνια εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού για εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών της επιδιώξεων, οδηγήθηκε στο τεράστιο λάθος της να επιδιώξει την βίαιη επιβολή της μεταναστευτικής πλημμυρίδας ως το τέλειο και έσχατο διαπραγματευτικό της χαρτί, επέφερε μια απρόσμενη εξέλιξη που μόνο ικανοποίηση μπορεί να μας γεμίζει. Τούτη την ώρα ευρωπαϊκές δυνάμεις (Πολωνοί, Αυστριακοί, κλπ) περιπολούν στα σύνορα μας, συμπαρατασσόμενες προς τις Ελληνικές.

Ο χρονικός ορίζοντας μακρύς, αλλά οι αντοχές μας πλέον μεγάλες, διότι τώρα ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Η χώρα ούτε φονιάς λαών υπήρξε ποτέ, ούτε θα γίνει. Απλά κατάλαβε ότι η ανοχή έχει και όρια. Στην θέση του κατηγορουμένου και μάλιστα για εγκλήματα πολέμου, άλλος (ο υποκινητής Ερντογάν) κινδυνεύει να καθίσει, αυτός που δεν βλέπουν λόγω ελεγχόμενης «θολής» κρίσης οι εγχώριοι τιτάνες της «προοδευτικής» διανόησης.

Όσοι δεν βλέπουν την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια όλων των ενστόλων μας, που υπέμειναν τόσο τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από τουρκικό, τόσο την υπερπτήση τουρκικών αεροσκαφών στον Εβρο που έθεσαν σε κίνδυνο ελικόπτερο μας, όσο και την επιθετική διάθεση όλων των υποκινούμενων μεταναστών με πέτρες, καπνογόνα και θωρακισμένα οχήματα της Τουρκίας, θα υποχρεωθούν να το κάνουν κάτω από την εξέλιξη των γεγονότων.

Ολοι εμείς οι κάτοικοι αυτής της ακριτικής περιοχής, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, που μας ανακαλύπτουν όλοι όταν μας επισκέπτονται προεκλογικά και μας ξεχνούν στην συνέχεια, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα παιδιά που επι τόσες μέρες παρατάχθηκαν στα σύνορα μας στον Εβρο και στην θάλασσα του Αιγαίου και με νηφάλια σκέψη και ψυχραιμία, επιτελούν το καθήκον τους.

Οφείλουμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε και την υψηλή τους επαγγελματική κατάρτιση και οργάνωση που στέρησε τελείως την αντίπαλη πλευρά από επιχειρήματα σε βάρος τους. Μόνη η απογύμνωση και απομυθοποίηση όλων των ψευδών ειδήσεων ακόμη και από έγκυρα μέσα όπως οι New York Times, αρκεί για να καταδείξει το μέγεθος της προσπάθειας που συντελείται στον Εβρο και στο Αιγαίο.

Χρωστούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην γείτονα που μας ξύπνησε, όσο και στους εγχώριους αρνητές της πραγματικότητας και πρόθυμους διακινητές της τουρκικής προπαγάνδας που φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους εξ αρχής και να σταθούν απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα πορευτούμε και χωρίς αυτούς. Αυτοί έχουν να διαχειριστούν την μελαγχολία των νικημένων που οδηγεί στην μόνιμη άρνηση, όπως την κατέγραψε ως «αριστερή μελαγχολία» στο ομώνυμο βιβλίο του ο ιταλός ιστορικός Enzo Traverso, και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την μεταμέλεια ούτε την μετάνοια για τις πράξεις τους.

Γράφει ο Δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close