Search

ΗΠΑ:Τα «Test Kits» για τον κορωναϊό ίσως οδηγήσουν σε ατελέσφορα αποτελέσματα

Κρατικά εργαστήρια έχουν επαληθεύσει λάθη σε κάποια από τα «Test Kits» που διανέμονται από τα Αμερικάνικα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διάγνωση του κορωναϊού σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το Reuters.

Η Καλιφόρνια και η Γεωργία επιβεβαίωσαν ότι αναμένουν το CDC για να στείλει νέες αντιδράσεις ενώ υγειονομικές αρχές του Ιλλινόις λένε ότι τα kits λειτουργούν καλά και προχωρούν σε δοκιμές.

Την περασμένη εβδομάδα, το CDC ξεκίνησε τη ραγδαία αποστολή 200 kits σε εργαστήρια σε όλο το εύρος της Αμερικής και περίπου 200 ακόμα στη διεθνή εργαστήρια. Ο οργανισμός λέει ότι 700 με 800 δείγματα ασθενών μπορούν να αναλυθούν με κάθε kit.

Η δοκιμή που διεξήχθη σε κάποια κράτη παρήγαγε ατελέσφορα αποτελέσματα που φαίνονται να προκλήθηκαν από ελαττωματικό ένζυμο. Η Nancy Messonnier, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Ανοσοποίησης και Αναπνευστικών Παθήσεων CDC , είπε κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης τύπου, σύμφωνα με το Reuters. «Τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντα τόσο ομαλά όσο θα επιθυμούσαμε», πρόσθεσε. Η Messonnier λέει ότι η CDC θα διανείμει μια νέα τροφοδοσία του ελαττωματικού ενζύμου το συντομότερο δυνατό, αναφέρει στην Times.

«Το τεστ είναι ο μόνος τρόπος που θα μπορείτε να γνωρίζετε με σιγουριά ότι έχετε μολυνθεί», αναφέρει στην Times η Jeanne Marrazzo, ερευνήτρια μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. Το χρειάζεστε απολύτως για την καταμέτρηση των υποθέσεων. Σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε ποιος έχει μολυνθεί. Μπορείτε να θεραπεύεστε αυτούς τους ανθρώπους, εάν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία και μπορείτε να τους απομονώσετε.

Η Times αναφέρει, πως τα «Testing Kits» είναι αναξιόπιστα στο να εντοπίζουν το κορωναϊό νωρίς κατά τη μόλυνση. Για το λόγο αυτό η CDC δεν προτείνει τον έλεγχο στους ανθρώπους χωρίς συμπτώματα που ίσως να έχουν εκτεθεί στον ιό.

Σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν τώρα 14 επιβεβαιωμένες υποθέσεις στην Αμερική μετά από ένα δεύτερο άτομο που εκκενώθηκε από το Wuhan αφού ανταποκρίθηκε θετικά στον ιό, σε ναυτική βάση στο San Diego. Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα μαζί με 232 επιπλέον άτομα που είχαν απομακρυνθεί από την Κίνα.

Ο κορωναϊός, γνωστό και ως COVID-19, έχει προσβάλει περίπου 60.000 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα περισσότερους από 1.300 θανάτους. 


Πηγή: The Scientist  & bioethics.gr

Μικαέλλα Καραμάνη – Stagiaire EEB

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close