Search

Ποιες είναι οι καλύτερες φωτογραφίες μέχρι στιγμής για το 2020?

Η χρονιά μέχρι στιγμής φαίνεται να καθορίζεται από στιγμές του «πριν» και του «μετά». Οι κορυφαίες φωτογραφίες της φετινής χρονιάς αντικατοπτρίζουν πρωταρχικά την εποχή που το τοπίο μας επισκιάστηκε από μια θανατηφόρα πανδημία, που σαρώνει ολόκληρο τον κόσμο. Στην εικόνα του «πριν», του Solmaz Daryani (πάνω), ο ουρανός φαίνεται να ανοίγει, καθώς μια γυναίκα στέκεται μπροστά σε χωράφια γεμάτα με σιτάρι και πατάτες στο ορεινό Αφγανιστάν.

Η καθημερινή μας ζωή έχει αλλάξει παγκοσμίως, καθώς όλοι προσπαθούμε να αποφύγουμε τον κορωνοϊό και αυτό φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες

Ο Vitaly Napadow, νευροεπιστήμονας στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, χρησιμοποιεί ηλεκτροεγκεφαλογραφία, για να παρακολουθεί τα εγκεφαλικά κύματα ασθενών με χρόνιο πόνο στην πλάτη. Η κρίση των οπιοειδών εξέδωσε επείγον σήμα, στην αναζήτηση της βιολογίας του πόνου και του τρόπου αντιμετώπισής του.

Ο Calvin Knechtel, στο Port Dover του Οντάριο, στέκεται μπροστά από ένα κλειστό εστιατόριο κοντά στην όχθη της λίμνης Erie. Επειδή οι βροχές ήταν τόσες πολλές φέτος, οι ιδιοκτήτες τοποθέτησαν σάκους άμμου γύρω από το κτίριο, για να το προστατεύσουν από τις πλημμύρες. Λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη αυτής της φωτογραφίας, στην λίμνη Erie, ξεχείλισε η στάθμη του νερού, κάτι που είχε να συμβεί από το Φεβρουάριο του 1987.

Σχεδόν 3.300 αεροπλάνα εκτός λειτουργίας και ελικόπτερα αποθηκεύονται στην αεροπορική βάση του Davis-Monthan στο Tucson της Αριζόνα, όπου υπάρχει ελάχιστη υγρασία για να προκαλεί διάβρωση. Έχοντας το προσωνύμιο του Boneyard, πρόκειται για την μεγαλύτερη εγκατάσταση αποσυναρμολόγησης και επανατοποθέτησης αεροσκαφών στον κόσμο και η μοναδική αποθήκη αεροσκαφών εκτός υπηρεσίας από όλους τους κλάδους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Ana Carla Castañeda και η μικρότερη αδερφή της Pita είναι ξαπλωμένες στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, στο Segundo Barrio, μια γειτονιά του Ελ Πάσο. Οι δύο τους γεννήθηκαν στο Ελ Πάσο, αλλά η οικογένειά τους έπρεπε να μετεγκατασταθεί στο Juárez του Μεξικό το 2012, μετά την άρση της άδειας διέλευσης του πατέρα τους, λόγω μιας λάθος συνεννόησης με τους τελωνειακούς αξιωματούχους. Τελικά, κατάφεραν να επιστρέψουν στο Ελ Πάσο το 2016.

Απρίλιος στο Παρίσι: «Δύο σχεδόν δεκαετίες έχω ζήσει και εργαστεί στο Παρίσι και δεν το έχω ξαναδεί ποτέ τόσο ήσυχο. Είναι τρομακτικά άδειο και ήσυχο». Έτσι ξεκινά ο William Daniels το δοκίμιο του για την απαγόρευση κυκλοφορίας στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Daniels, ο οποίος έχει καλύψει αρκετές ιστορίες στη Γαλλία, θεωρεί ότι η φωτογράφιση της τραγωδίας του COVID-19 αποτελεί πρόκληση, πέρα από το κενό. «Με κάποιους τρόπους», γράφει, «είναι πιο δύσκολο να φωτογραφήσεις το δικό σου μέρος με τους ανθρώπους». Στην φωτογραφία η αστυνομία περιπολεί το άδειο Plan du Trocadero.

Σπίτι: Στην Κουάλα Λουμπούρ, συνήθως εγκαθίσταται ο φωτογράφος Ian Teh, «Η οικογένεια είναι οικογένεια – εκεί όπου βρίσκεται το σπίτι. Η δική μου είναι στο σπίτι με τον σύντροφό μου», λέει. “Καθόμαστε δίπλα στο αγαπημένο μας σημείο στο διαμέρισμά μας, παρατηρώντας τα κοντινά σπίτια και το πράσινο. Είναι ήσυχα.”

Το μέλλον: Από την Αθήνα, ο φωτογράφος Enri Canaj φαντάζεται το μέλλον από ένα τσίρκο. “Μπροστά στον καθρέφτη είναι η αντανάκλαση που η κόρη μου λατρεύει να βλέπει”, λέει ο Canaj, “και η αντανάκλαση της κοινωνίας που θέλω να δω μετά από όλα αυτά – μια πολύχρωμη παιδική χαρά, όπως αυτή που έχει μετατραπεί στο σπίτι μας. “

Πηγή: National Geographic

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close