Search

O Covid-19 νίκησε τον πυροσβέστη Ken Caley, 59 ετών, από το San Clemente της Καλιφόρνια

Τις μέρες που η Michelle και η Christine Caley έχασαν τον πατέρα τους, Ken, από τον Covid-19 παρηγορούνταν με την θύμηση στιγμών που προκαλούσαν γέλιο, για να ξεπεράσουν έστω και στιγμιαία τη θλίψη τους.

Είναι αστείο, αλλά ήταν «κοριτσομπαμπάς» χρησιμοποιώντας τη φράση που έγινε γνωστή μετά το θάνατο του καλαθοσφαιριστή Kobe Bryant τον Ιανουάριο του 2020.

«Δεν είχε αγόρια, αλλά μας δίδαξε όλες τις δεξιότητες που θα είχε διδάξει σε ένα αγόρι. Πώς να ρίξουμε μια πετονιά, πώς να βάλουμε ένα αγκίστρι. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πιάναμε μεγαλύτερα ψάρια από εκείνον, προς μεγάλη του απογοήτευση. “

Υπάρχει επίσης απόδειξη. Στον τοίχο του γραφείου του Ken Caley στο σπίτι της οικογένειας στο San Clemente κρέμονται δύο βαλσαμωμένες πέστροφες που τα κορίτσια έδωσαν στον 59χρονο πατέρα τους, συνταξιούχο πυροσβέστη της επαρχίας Orange County, ως υπενθύμιση για τα δυνατά νεαρά κορίτσια που είχε μεγαλώσει.
«Τις έδειχνε με περηφάνια», είπε η Michelle «Ήταν πολύ περήφανος και για τις δυο μας, και μας το έδειχνε τακτικά».

Όσο ο Ken Caley ονομάζονταν «Girl Dad», η Michelle και η Christine θα μπορούσαν να ονομαστούν «Fireman Daughter-Κόρες του Πυροσβέστη». Λόγω του απρόβλεπτου προγράμματος του πατέρα τους, υπήρχαν ορισμένα γεγονότα στα οποία δεν μπορούσε να παρευρεθεί, αλλά πάντα εκμεταλλεύονταν τις στιγμές με τις κόρες του.

Για παράδειγμα, ο Caley θα εμφανιζόταν χωρίς προειδοποίηση στο δημοτικό σχολείο των κοριτσιών και θα τους έφερνε μεσημεριανό ή θα συμμετείχε σε ένα παιχνίδι μπάσκετ κατά τη διάρκεια των διακοπών. Επειδή κατέβαλε όλη αυτή την προσπάθεια ως πυροσβέστης, μπορούσαν να χειριστούν πιο εύκολα την απουσία του όταν το καθήκον τον καλούσε.

«Δεν ήταν από επιλογή», είπε η Michelle «Ήταν γιατί υπηρετούσε την κοινότητα και εξασφάλιζε τη φροντίδα της ζωής των συμπολιτών του».

Η Michelle και η Christine έφυγαν από τη Νότια Καλιφόρνια μετά το κολέγιο, και μετακόμισαν στο Σικάγο και στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, αντίστοιχα. Αφού συνταξιοδοτήθηκε, ο Call και η μητριά τους Carla, τις επισκέπτονταν συχνά.
Αυτή την άνοιξη, είχαν προγραμματίσει ένα δώρο έκπληξη, ένα εκπληκτικό ταξίδι γκολφ για τα 60α γενέθλιά του, τον Ιούνιο. Αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να του πουν για αυτή την έκπληξη.

Αρρώστησε στα μέσα Μαρτίου από μια φυσιολογική γρίπη, αλλά επέμεινε περισσότερο από το συνηθισμένο και άρχισε να αισθάνεται δύσπνοια.

Στις 28 Μαρτίου, πήγε στο Mission Hospital στο Mission Viejo και το τεστ έδειξε θετικό στον COVID-19. Ενημέρωσε τις κόρες του μέσω μηνύματος και εκείνες του απάντησαν ότι τον αγαπούν πολύ.

Σύντομα, μπήκε σε επαγόμενο κώμα. Πέθανε στις 15 Απριλίου 2020 λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

«Δεν μπορούσαμε να πάμε στο νοσοκομείο να κρατήσουμε το χέρι του», είπε η Christine «Έπρεπε να κάνουμε υπομονή περιμένοντας το τηλεφώνημα του γιατρού κάθε μέρα για να λαμβάνουμε ενημέρωση. Θέλαμε να τους αφήσουμε να κάνουν το καλύτερο δυνατό, οπότε έπρεπε να τους υποστηρίξουμε από μακριά. Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της φρικτής κατάστασης. “

Οι κόρες πίστευαν ότι τα 38 χρόνια του πατέρα τους ως πυροσβέστης πιθανότατα δεν θα βοηθούσαν τους πνεύμονές του στη μάχη του με τον ιό.

Όταν πέθανε η πυροσβεστική υπηρεσία ήταν εκεί για να συνοδεύσει το σώμα του Κέλι από το νοσοκομείο στο σπίτι κηδείας . Η σύζυγος και οι κόρες του ήταν εκεί για να πάρουν το σώμα του, το οποίο ήταν ντυμένο με αμερικανική σημαία, ενώ οι πιο κοντινοί φίλοι του πυροσβέστες τον χαιρέτησαν σε μια στιγμή σιωπής.

Ενώ ο θάνατος του Caley είναι μια στατιστική στα καθημερινά γεγονότα και αριθμός θανάτων από κορωνοϊό που αναφέρθηκαν, δεν είναι αριθμός, δήλωσε η κόρη του Michelle.

Είναι πολύ καλύτερο να θυμόμαστε, όμως. πώς έζησε.

Γεννήθηκε στο Whittier, και ήταν το πέμπτο από τα έξι αδέρφια. Το περασμένο καλοκαίρι, η οικογένεια Caley γιόρτασε μια οικογενειακή επανένωση στη Μοντάνα. Υπήρχαν 28 μέλη της οικογένειας εκεί, «Ήταν ο μεγάλος μεγαλύτερος αδερφός μου», ανέφερε η αδερφή του Μπέκι.

«Θα ήταν ο πρώτος εκεί που θα έβαζε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ή να κουρέψει το γκαζόν σας ή θα μας εξαπατούσε κατά τη διάρκεια των οικογενειακών παιχνιδιών, στο πόκερ.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ο Caley έκανε πάντα χρόνο για την οικογένεια, ακόμη και εν μέσω αιτημάτων εργασίας ως πυροσβέστης. Βρήκε τρόπους, ακόμη και να εμφανίζονται με τη στολή, για να παρακολουθήσει τις σχολικές λειτουργίες των κόρων του.

“Όλοι γνώριζαν τον Ken ως διασκεδαστικό άντρα που λάτρευε τα κορίτσια του”, δήλωσε ο πυραγός OCFA, Steve Concialdi, στο Patch.
“Αν ήξερες ότι δούλευες μαζί του, θα είχες μια υπέροχη μέρα”, λέει η Μπαρτά.

Ο αντίκτυπος της απώλειας του Caley είναι βαθύς με όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγάπησαν, και θα τους λείψει πολύ. Μια μέρα μετά το θάνατό του, τρία πυροσβεστικά οχήματα συνόδευσαν το φέρετρο του Κάλεϊ, καλυμμένο με αμερικανική σημαία, από το νοσοκομείο στο νεκροταφείο.

«Αγαπούσε τη δουλειά του», είπε η Michelle, «αλλά αποσύρθηκε πριν από δύο χρόνια και ανυπομονούσε πραγματικά να ζήσει την ζωή του. Δυστυχώς, αυτό το όνειρο του το έκλεψε ο κορωνοϊός”

Βίκυ Μπαφατάκη, MSc, PD Βιοηθικής 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close