Search

Επίσημα πλέον η παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα BCI MEDIA Inc. ως εκπρόσωπος του ΡΙΚ SAT, ΡΙΚ1, ΡΙΚ3 στη Βόρεια Αμερική

Επίσημα πλέον η BCIMEDIAInc. αντιπροσωπεύει την κυπριακή τηλεόραση και το κρατικό κυπριακό ραδιόφωνο ΡΙΚ 1 Πρώτο και ΡΙΚ 3 Τρίτο στην Β.& Ν. Αμερική.Οι Ελληνοκύπριοι τηλεθεατές και ακροατές θα μπορούν νόμιμα, μέσω της ψηφιακής μας πλατφόρμας να απολαύσουν , να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για ότι συμβαίνει στην Κύπρο. Το RIKSAT, RIK1 και RIK3 με ανανεωμένα προγράμματα, δεν θα λείψει από κανένα σπίτι ελληνοκυπρίου ομογενή στον Καναδά και την Αμερική.

Με τον Ανώτερο λειτουργό τεχνικών υπηρεσιών προγράμματος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος της Κύπρου ΡΙΚ κ. Κυριάκο Μορφίτης μαζί με τον Ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Τηλεοπτικής Ψηφιακής πλατφόρμας BCI MEDIA Inc κ. Αναστάσιος Χατζηθεοφάνους.

Η BCI MEDIA πολύ σύντομα θα είναι κοντά σε κάθε σπίτι Έλληνα και Ελληνοκυπρίου ομογενή, με μεγάλη επιλογή διαφόρων περιφερειακών και πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ)

Είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου, ο οποίος λειτουργεί ως ημικρατικός οργανισμός. Οι κύριες ευθύνες του είναι η μετάδοση τεσσάρων τηλεοπτικών και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι μη κερδοσκοπικός ημικρατικός οργανισμός που χρησιμοποιεί το σύνολο των εισοδημάτων του για την προώθηση της αποστολής του η οποία είναι η παροχή αντικειμενικών πληροφοριών πολιτισμού και ψυχαγωγίας για την Κύπρο.

Το ΡΙΚ χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μέλος σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της EBU και του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού των Αδέσμευτων Χωρών (BONAC). Το ΡΙΚ στεγάζεται στην ομώνυμη Λεωφόρο ΡΙΚ, αριθμός 2, στο προάστιο της Αγλαντζιάς, στη Λευκωσία.

Ξεκίνησε ως Κυπριακή Ραδιοφωνική Υπηρεσία (Cyprus Broadcasting Service, CBS), η οποία ιδρύθηκε από τις Αγγλικές αποικιοκρατικές αρχές και άρχισε επίσημα τις εκπομπές της, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 1953, στις 17:00 μ.μ. Αρχικά, μετέδιδε τα προγράμματά της στα Ελληνικά, στα Τουρκικά και στα Αγγλικά και εξέπεμπε σε μεσοπρόθεσμα μήκη κύματος 434 και 495 μέτρων. Την ίδια περίοδο έκδιδε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό με τίτλο Ράδιο Κύπρος το οποίο διανεμόταν δωρεάν.

Το CBS ξεκίνησε τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές του, την 1η Οκτωβρίου 1957 και οι οποίες αρχικά ήταν πέντε μέρες την εβδομάδα, με ένα μέσο όρο διαρκείας τριών ωρών καθημερινά. Η υπηρεσία αυτή κάλυπτε μια ακτίνα 20 μιλίων από την πρωτεύουσα της Κύπρου, την Λευκωσία.

Την 1η Ιανουαρίου του 1959, η Κυπριακή Ραδιοφωνική Υπηρεσία μετονομάστηκε σε Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου σύμφωνα με τον Περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Νόμο (Κεφάλαιο 300Α). Η μεγάλη ανάπτυξη του κρατικού φορέα ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου 1960 όταν η Κύπρος ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, και από τότε λειτουργεί ως Ημικρατικός Οργανισμός. Εν μέρει το σημερινό του όνομα, προέρχεται από τα αρχικά του BBC, δηλαδή στα Αγγλικά το ΡΙΚ αναφέρεται ως CyBC που σημαίνει Cyprus Broadcasting Corporation (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου).

Το ΡΙΚ αναγνωρίστηκε ως συνεργαζόμενο μέλος της EBU την 1η Ιανουαρίου 1964 και την διετία 1969-1970 έγινε ενεργό μέλος. Το 1968 ξεκινάει να μεταδίδεται από την τηλεόραση του ΡΙΚ το πρώτο δελτίο ειδήσεων. Το 1974 ο οργανισμός συστρατεύεται στον αγώνα για ανασυγκρότηση της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή και την παράνομη (μέχρι σήμερα) κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού. Το ΡΙΚ καθίσταται μέλος του Κοινοπολιτειακού Συνδέσμου Ραδιοφωνίας (CBA) που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το 1976 το ΡΙΚ καθιερώνει τις οπτικογραφήσεις (μετάδοση ήχου και εικόνας) χρησιμοποιώντας βίντεο, ενώ το 1980 συμμετέχει στη μέσω δορυφόρου ανταλλαγή ειδήσεων και προγραμμάτων μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης. Ένα χρόνο μετά, συμμετέχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά, και μετέπειτα σε άλλους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς της EBU.

Το 1982 πραγματοποιείται η πρώτη έγχρωμη μετάδοση, ενώ ο οργανισμός συνδέεται σε μόνιμη βάση με την EBU για καθημερινή λήψη και μετάδοση ειδήσεων από όλη την υφήλιο. Ως αποτελεσματικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, το ΡΙΚ είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης που απαιτείται βάσει του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 14 Ιουλίου του 2013 το ΡΙΚ σταμάτησε να εκπέμπει σε όλη την Κύπρο γιατί συμπαραστεκόταν ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο Διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους είπε , ότι το ΡΙΚ απεργούσε, ως ένδειξη συμπαράστασης στην απόφαση ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και την άμεση απόλυση των 2.656 εργαζομένων. Ωστόσο, στις 11 Ιουνίου 2015, δύο χρόνια μετά το κλείσιμό της, ξεκίνησε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με νέα σήματα.

Το ΡΙΚ μεταδίδει τέσσερα ραδιοφωνικά προγράμματα. Τα τέσσερα ραδιοφωνικά προγράμματα (πρώτο, δεύτερο, τρίτο και ΡΙΚ Classic) έχουν ως στόχο να μεταδίδουν προγράμματα ποιότητας, να παρέχουν πληροφορίες και να ψυχαγωγούν το Κυπριακό κοινό με διάφορες ενημερωτικές και πολιτιστικές εκπομπές, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Μεταδίδουν προγράμματα σε διάφορες γλώσσες σε 24ωρη βάση.

*Στην φωτογραφία απεικονόζονται ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Γρηγόρη Μαλιώτη, ο Ανώτερος λειτουργός τεχνικών υπηρεσιών προγράμματος του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος της Κύπρου ΡΙΚ Κυριάκος Μορφίτης, ο Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της BCI MEDIA Αναστάσιος Χατζηθεοφάνους, και ο εκπρόσωπος της BCI MEDIA στην Κύπρο, Γιάννης Αναστασιάδης.

Πηγή: www.bcimedia.net

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close