Search

Μια σπάνια φωτογράφιση από τη Βικτωριανή εποχή

Αυτές οι συγκινητικές φωτογραφίες δείχνουν ένα ζευγάρι στη Βικτωριανή εποχή που δεν μπορεί παρά να γελάσει όταν τραβάνε τη φωτογραφία τους. Ο άντρας με το μουστάκι και δίπλα του προφανώς η σύζυγός του έχουν πολύ σοβαρό ύφος για τη φωτογραφία, μέχρι που ξεσπούν σε γέλια.

Στην τελευταία λήψη η γυναίκα κρύβει το πρόσωπό της στο παλτό του συζύγου της. Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι της Βικτωριανής εποχής δεν ήταν τόσο σοβαροί όσο νομίζαμε και όπως είπε κάποτε ο Μαρκ Τουέιν: «Μια φωτογραφία είναι ένα σημαντικό ντοκουμέντο και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αφήσεις στους απογόνους σου μια εικόνα σου με ένα χαζό αιώνιο χαμόγελο».

Ο λόγος που οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν τα πρώτα χρόνια στις πρώτες φωτογραφίες ήταν γιατί της έδιναν την ίδια σημασία με έναν πίνακα ζωγραφικής. Αν ήταν να φωτογραφηθείς ελάχιστες μόνο φορές στη ζωή σου, ήταν μια σοβαρή περίσταση. Φορούσαν τα καλύτερά τους ρούχα και έπαιρναν μια πολύ αξιοπρεπή πόζα, σα να τους απαθανάτιζαν σε καμβά.

Ένας άλλος λόγος ήταν πως όταν εφευρέθηκε η φωτογραφία ο χρόνος εμφάνισης διαρκούσε αρκετά λεπτά αλλά μέχρι το 1850 ο χρόνος αυτός είχε πέσει σε μερικά δευτερόλεπτα και από τον 20ό αιώνα χρειαζόταν ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Όταν η φωτογραφία έγινε φτηνή και τη χρησιμοποιούσαν όλοι, χάρη στις φωτογραφικές μηχανές της Kodak, οι άνθρωποι άρχισαν να χαμογελούν και να αστειεύονται στις φωτογραφίες.

Πηγή: www.lifo.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close