Search

Προκήρυξη Θέσεων Μεταπτυχιακών Φοιτητών (Εξ’ Αποστάσεως Φοίτηση)

Λήξη υποβολής αιτήσεων: 9 Οκτωβρίου 2020

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έντονη ευαισθητοποίηση και ενδιαφέρον για την ευζωία και τα δικαιώματα των ζώων στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η ίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία αποτελεί επιστημονική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Το συγκεκριμένο ΔΠΜΣ είναι το μόνο και πρώτο του είδους του που λειτουργεί σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση σε σχέση με τις κοινωνικές, ηθικές και νομικές πτυχές της σχέσης μας με τα ζώα και ιδίως σε κτηνιάτρους, νομικούς, εργαστηριακούς ερευνητές καθώς και σε όσους διακρίνονται από ευαισθησία για τα μη ανθρώπινα έμβια όντα.

Το ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία έχει αποσπάσει το διεθνές βραβείο 2016 International Development Project Award που χορηγείται από τα The Animals and Society Institute και Humane Society Institute for Science and Policy της The Humane Society of the United States. Το ΔΠΜΣ συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Η χρονική διάρκεια φοίτησης είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα με έναρξη τον Οκτώβριο του 2020. Οι παραδόσεις γίνονται εξ αποστάσεως και το πρόγραμμα είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή επαγγελματιών και εργαζομένων. Θα διδάξουν οι πλέον καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι σχετικοί επιστήμονες. Στους φοιτητές θα χορηγείται δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να συμμετέχουν απρόσκοπτα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 210 7277568 (κάθε Παρασκευή 12:00-18:00)

Email: animalethics@philosophy.uoa.gr

Website:https://animalethics.philosophy.uoa.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/MAanimalethics/

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close