Search

Βιβλίο με φωτογραφίες gay ζευγαριών του 19ου αιώνα κάνει θραύση παγκοσμίως

Δείτε πώς δημιουργήθηκε το “Loving: A Photographic History of Men in Love 1850s–1950s” και τι θα κερδίσετε αγοράζοντάς το.
Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή φωτογραφιών από τον 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου. Φαίνεται πως συνελέχθησαν κατά λάθος ή μάλλον, κατά τύχη, από ένα ζευγάρι Αμερικανών, που ταξίδευε σε όλον τον κόσμο.

Στην αρχή είχαν βρει μία, μετά άλλη μία και, μέχρι που έγιναν τρεις, πίστευαν ότι είναι μοναδικές περιπτώσεις και ότι δεν υπάρχουν άλλες. Ο λόγος; Απεικονίζουν άντρες με σχέση εμφανώς βαθύτερη από απλώς φιλική. Σε κάποιες, φιλιούνται ή χορεύουν λη αγκαλιάζονται ή είναι ξαπλωμένοι στο ίδιο κρεβάτι.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 5 Continents και η αγορά του θα εξασφαλίσει την χρηματοδότηση εκθέσεων στη Νέα Υόρκη και την Φρανκφούρτη μέχρι στιγμής που θέλουν να οργανώσουν οι Hugh Nini and Neal Treadwell, το ζευγάρι των συλλεκτών. Φυσικά, όποιος προμηθευτεί το βιβλίο, θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στις εκθέσεις αυτές. Μόνο 1.000 αντίτυπα κυκλοφορούν μέχρι στιγμής και είναι συλλεκτικά. Τα προμηθεύεστε σε διάφορες τιμές, εν είδει «ελεύθερης συνεισφοράς», η οποία βέβαια ξεκινούσε από τα 100 δολλάρια και, πλέον, από τα 150.


Cowboy Dance ‘Stag’, October 1910

Πολλές φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σαν «στα κρυφά» για να μην γίνουν αντιληπτοί οι εραστές ή είναι τραβηγμένες σε άλλο πλαίσιο, όπου όμως, αποκαλύπτεται η μεταξύ τους οικειότητα

Χωρίς λεζάντα.

Δείτε τους ίδιους τους δημιουργούς του βιβλίου να εξηγούν πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της συγκέντρωσης εικόνων να γίνει συλλογική υπόθεση και, τώρα, να κοσμεί ήδη λίγο λιγότερα από 1000 σπίτια σε όλον τον κόσμο.

Εκατοντάδες άνθρωποι το έχουν προμηθευτεί από τότε που κυκλοφόρησε, δηλαδή δύο μήνες πριν, ενώ τώρα όσοι το θέλουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων πρέπει να προλάβουν να το παραγγείλουν μέχρι τις 12 του Δεκέμβρη.

Πηγή: https://www.in.gr/ από τη Γεωργία Δρακάκη

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από τον Guardian.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close