Search

Έρευνα για το φύλο και τη βιοϊατρική επιστήμη – κοιτάζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση;

Πολλοί επιστήμονες ελπίζουν ότι η εξατομικευμένη ιατρική είναι το μέλλον. Αυτή η προσέγγιση θα διασφαλίσει ότι ο ασθενής βρίσκεται στο κέντρο του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, όταν οι ερευνητές αναπτύσσουν επιλογές θεραπείας στο εργαστήριο, επικεντρώνεται σε μελέτες σε αρσενικά είδη. Το φύλο μας έχει τεράστιο αντίκτυπο στο αν θα πάθουμε ορισμένες ασθένειες, τι είδους συμπτώματα θα έχουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πόσο αποτελεσματικές θα είναι ορισμένες θεραπείες στη βελτίωση της υγείας μας.

Η Δρ Havovi Chichger, Λέκτορας Βιοϊατρικής Επιστήμης, ARU, ανέφερε ότι το φύλο σχετίζεται μια σειρά καρδιαγγειακών παθήσεων, από πνευμονική λοίμωξη έως διαβήτη και πώς μπορούμε να βρούμε επιλογές θεραπείας για ασθενείς με αυτές τις ασθένειες. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργούν τα αιμοφόρα αγγεία σε αυτές τις ασθένειες και πώς, εάν μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση του αγγειακού συστήματος, μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία των ασθενών.

Απόδοση-Επιμέλεια κειμένου: Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close