Search

Αστέρες της μουσικής που ο θάνατός του δεν οφείλεται σε φυσικά αίτια

Elvis Presley: Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935. Ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών, για αυτό και του χάρισαν τα προσωνύμια King of Rock n Roll και King. Ξεκίνησε την μουσική του καριέρα τραγουδώντας διάφορα είδη μουσικής, τα οπoία συνδύασε και έφτασε στο Rock n Roll. Η ικανότητα του να ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής οφειλόταν αποκλειστικά στην ευέλικτη φωνή του. Από το 1956 έως το 1977 κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ, τα οποία έχουν πουλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη και πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια περισσότερες από μια φορές. Ενώ κατείχε 14 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy, κέρδισε μόνο τρεις φορές. Στα 36 του χρόνια τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του. Εμφανίστηκε σε 33 κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες αν και δεν έγιναν αποδεκτές από τους κριτικούς, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες.

Πέθανε πρόωρα στις 16 Αυγούστου 1977 σε ηλικία 42 ετών. Ο Presley βρέθηκε αναίσθητος από την τότε μνηστή του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ο θάνατος του οφείλεται σε καρδιακή αρρυθμία, λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων, αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Αργότερα ανακοινώθηκε, μέσω συνέντευξης τύπου από τους γιατρούς, ότι ο θάνατος του οφείλεται σε καρδιακή αρρυθμία, η οποία προκλήθηκε τελικά από μεγάλη δόση ναρκωτικών. Ο γιατρός των τελευταίων χρόνων της ζωής του είπε πως ο Elvis υπέφερε από σοβαρή δυσκοιλιότητα και πως αν την είχε αντιμετωπίσει χειρουργικά μπορεί σήμερα να ζούσε. Μετά το θάνατο του άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες φημολογίες σχετικές με τον αν βρίσκεται ακόμη εν ζωή.

Jimi Hendrix: Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1942. Ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης. Θεωρείται ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, αφού χρησιμοποίησε στο μέγιστο δυνατό τους ηλεκτρικούς ενισχυτές και τις δυνατότητες της μουσικής μίξης, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες στη ροκ μουσική, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί πολύ γρήγορα. Το 1961 ξεκίνησε να παίζει διάφορους ρυθμούς μπλουζ της εποχής. Το 1966 δημιούργησε το φημισμένο συγκρότημά του The Jimi Hendrix Experience που γνώρισε τεράστια επιτυχία, αλλά διαλύθηκε το 1968. Το 1969 δημιούργησε το συγκρότημα Band of Gypsys.

Ο Hendrix πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 1970. Βρέθηκε αναίσθητος από τη φίλη του Monika Dannemann στο πάτωμα του διαμερίσματος, όπου διέμεναν οι δύο τους. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με την νεκροψία προήλθε από πνευμονική αναρρόφηση του εμετού του και ασφυξία, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια υπερβολικής δόσης βαρβιτουρικών. Αργότερα αποκαλύφθηκε από την ίδια την Monika Dannemann, ότι είχε πάρει εννέα ταμπλέτες “Vesparax”. Το σενάριο της αυτοκτονίας δημιουργήθηκε καθώς βρέθηκε δίπλα του ένα μελαγχολικό σημείωμα.

Jim Morrison: Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1943. Ήταν τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος The Doors. Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής. Έγραψε πολλές ποιητικές συλλογές, ενώ γύρισε ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ.

Ο Morrison πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 στο Παρίσι σε ηλικία 27 ετών. Το άψυχό σώμα του βρέθηκε στην μπανιέρα του διαμερίσματος του και δεν έφερε σημάδια εγκληματικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί ποτέ βιοψία. Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Morrison πέθανε από καρδιακή ανακοπή, η οποία προκλήθηκε από την χρόνια εξάρτησή του από τα ναρκωτικά σε συνδυασμό με το άσθμα του. Στον τάφο του υπάρχει η ελληνική επιγραφή “ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ”.

Freddie Mercury, κατά κόσμο Farrokh Bulsara γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1946. Έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του συγκροτήματος Queen. Το 1955 στάλθηκε σε αγγλικό οικοτροφείο αρρένων, όπου ο διευθυντής παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του και πρότεινε στους γονείς του να ξεκινήσει μαθήματα πιάνου. Στην ηλικία των δώδεκα έγινε μέλος στο συγκρότημα The Hectics. Το 1964 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα με το συγκρότημα Wreckage. Το 1970 ίδρυσε το συγκρότημα Queen. Σύντροφος του για αρκετά χρόνια ήταν η Mary Austin, αλλά η σχέση τους έληξε όταν εκείνος παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του. Σύντροφός του, ως το τέλος, ήταν ο Jim Hutton.

Καθώς η κατάσταση του χειροτέρευε οι φήμες ότι έπασχε από AIDS γινόταν πιο έντονες. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ανακοίνωσε στον τύπο ότι έπασχε από AIDS, γεγονός που μέχρι τότε διέψευδε. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πέθανε στο σπίτι του. Πλέον θεωρείται μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως και ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του τόλμη και έμπνευση.

Michael Jackson: Γεννήθηκε στο Gary της Indiana στις 29 Αυγούστου 1958.Υπήρξε ένας άνθρωπος πολυεργαλείο, αφού ήταν ταυτόχρονα μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, χορογράφος, συνθέτης, παραγωγός και ηθοποιός. Έγινε γνωστός από τις πωλήσεις των δίσκων τους που ξεπέρασαν 400 εκατομμύρια, καθώς και από τον αυξημένο αριθμό Singles που κυκλοφορούσε σε κάθε δίσκο του. Περιλαμβάνεται στο Βιβλίο Γκίνες ως ο Pop καλλιτέχνης με τις περισσότερες φιλανθρωπίες, στηρίζοντας 39 φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Κατηγορήθηκε 2 φορές για παιδεραστία, αλλά αθωώθηκε, λόγω έλλειψης στοιχείων εναντίων.

Πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 στο Los Angeles. Ο Jackson μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, μετά από κλίση της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών, καθώς δεν ανέπνεε. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης πριν και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, αλλά και για μια ολόκληρη ώρα μέσα στο νοσοκομείο. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου ανακοινώθηκε ότι ο Jackson πέθανε, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να ζητήσει και άλλου τύπου εξετάσεις. Από αυτές προέκυψε πως ο θάνατος του τραγουδιστή προήλθε από υπερβολική δόση προποφόλης από τον προσωπικό του γιατρό DR. Conrad Murray, με αποτέλεσμα ο θάνατος του να χαρακτηριστεί επισήμως ως ανθρωποκτονία.

Επίσης, δημιουργήθηκαν φήμες πως σκηνοθέτησε το θάνατο του με σκοπό να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο DR. Conrad Murray κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια το 2011 και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση, αλλά αποφυλακίστηκε το 2013 με περιοριστικούς όρους.

Whitney Houston: Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1963. Το 2009 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες, ως η πιο πολυβραβευμένη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών, αφού συνολικά κατείχε 415 βραβεύσεις. Ήταν μία από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως, έχοντας πουλήσει πάνω από 170 εκατομμύρια άλμπουμ και Singles. Είναι η μοναδική καλλιτέχνης που κατέκτησε την κορυφή του Billboard 100 επτά συνεχόμενες φορές. Ξεκίνησε το τραγούδι σε παιδική χορωδία του Νιου Τζέρσεϊ σε ηλικία 11 ετών. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία ‘Ο Σωματοφύλακας’ με συμπρωταγωνιστή τον Kevin Costner το 1992.

Η Houston πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 σε ηλικία 48 ετών. Ο σωματοφύλακας της ήταν εκείνος που την βρήκε νεκρή στη μπανιέρα του ξενοδοχείου της στο Beverly Hills. Η αστυνομία μέσω ανακοίνωσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε πως η Houston πνίγηκε κατά λάθος στην μπανιέρα της. Είναι πιθανόν να υπέστη καρδιακό επεισόδιο και αυτό να προκάλεσε τον πνιγμό της. Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε η χρόνια χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών. Με βάση της τοξικολογικές εξετάσεις στον οργανισμό της βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης, μαριχουάνας και συνταγογραφούμενων χαπιών, κυρίως ηρεμιστικών. Επίσης, βρέθηκε νερό στους πνεύμονές της, που σημαίνει πως ήταν ζωντανή, όταν βρέθηκε κάτω από το νερό.

Kurt Cobain: Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967. Υπήρξε μουσικός, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης το συγκροτήματος Nirvana. Η μουσική του επηρέασε και επηρεάζει μέχρι σήμερα την παγκόσμια ροκ μουσική σκηνή. Ο Cobain θεωρήθηκε εκπρόσωπος της γενιάς του και εντάχθηκε επισήμως στο “Rock & Roll Hall Of Fame” μαζί με τα άλλα μέλη των Nirvana. Από μικρός υπέφερε από βρογχίτιδα και σωματικούς πόνους που οφείλονταν σε παθήσεις του στομάχου αγνώστου αιτιολογίας. Προσπαθώντας να τους αντιμετωπίσει χρησιμοποιούσε μαριχουάνα από τα 13 του χρόνια. Ως ενήλικας έκανε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να εθιστεί στην ηρωίνη. Ο Cobain παντρεύτηκε την Courtney Love στις 24 Φεβρουαρίου και απέκτησαν μαζί μία κόρη, την Frances Bean. Ωστόσο, η Courtney Love θεωρήθηκε ύποπτη για τον θάνατό του, όσο η αστυνομία ερευνούσε το σενάριο της δολοφονίας.

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Seattle στις 8 Απριλίου 1994 από έναν ηλεκτρολόγο. Ο ηλεκτρολόγος νόμιζε ότι ο Cobain κοιμόταν, αφού εκτός από μια ελάχιστο αίμα που έτρεχε από το αυτί του, δεν είδε κανένα άλλο σημάδι τραυματισμού, μέχρι που είδε το όπλο που ήταν στραμμένο προς το πηγούνι του. Δίπλα του υπήρχε ένα σημείωμα αυτοκτονίας απευθυνόμενο στον φανταστικό φίλο της παιδικής του ηλικίας «Boddah», στο οποίο έγραφε τα εξής : “Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο εδώ και πάρα πολλά χρόνια”. Ο Kurt είχε πεθάνει από τις 5 Απριλίου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές. Το αίμα του περιείχε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και ηρεμιστικών Valium, ωστόσο ο θάνατός του προήλθε από τη σφαίρα στο κεφάλι.

από την Παναγιώτα Κόγκου

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close