Search

Ο 12χρονος ηθοποιός Federico Ielapi, ο πρωταγωνιστής του Pinocchio βραβεύεται από τα Sciacca με το Βραβείο Κινηματογράφου 2022

O Pinocchio είναι η ταινία του Matteo Garrone που μας κάνει να ξαναζήσουμε την ιστορία της πιο διάσημης μαριονέτας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. Μακριά από το σύμπαν της Disney, αυτή η ταινία εξακολουθεί να θέλει να μεταφέρει τον θεατή σε μια μαγική διάσταση, τονίζοντας την αξία της ιστορίας και την ανθρώπινη πλευρά των χαρακτήρων, ειδικά την ξύλινη μαριονέτα. Το καστ της διασκευής είναι σίγουρα γεμάτο από μεγάλα ονόματα. Εκτός από τον Roberto Benigni στο ρόλο του Mastro Geppetto υπάρχουν επίσης οι Gigi Proietti, Massimo Ceccherini και Rocco Papaleo.

Για να υποστηρίξει αυτά τα σημαντικά ονόματα, ο Federico Ielapi επιλέχθηκε να ερμηνεύσει τον Πινόκιο, ήδη γνωστό για τη συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές και ο οποίος έχει δείξει ότι δεν είναι εμφανής για ένα τόσο μικρό παιδί, στην ερμηνεία ενός πολύπλοκου και τόσο ριζωμένου χαρακτήρα. στη συλλογική φαντασία. Από την άλλη, αρκεί να δούμε την ταχύτητα και το πνεύμα με το οποίο απάντησε στις ερωτήσεις μας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης βίντεο που έγινε με αφορμή την παρουσίαση της ταινίας για να πάρετε μια ιδέα για τη φύση του!

Δεν είναι γνωστά πολλά για τους γονείς του, αλλά ένα είναι σίγουρο, από μικρός είχε πάντα πάθος με την υποκριτική και έτσι δεν δίστασαν να επιδοθούν στη θέλησή του Φεντερίκο.
Παρόλο που είναι μόλις οκτώ ετών, ο μικρός έχει ξεκάθαρες ιδέες. Επιπλέον, λατρεύει τα άλογα και το snowboard και ονειρεύεται να επισκεφτεί το Λος Άντζελες και να κάνει μια ταινία στα αγγλικά.

Πολλοί τον θυμούνται στην ταινία Quo vado; στο ρόλο του Checco Zalone ως παιδί. «Θέλω να κάνω μόνιμη δουλειά» είναι η φράση που θυμάται απόλυτα την ερμηνεία της. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία Moschettieri del Re, σε σκηνοθεσία Giovanni Veronesi και πρωταγωνιστούν οι Pierfrancesco Favino, Rocco Papaleo, Valerio Mastandrea και Sergio Rubini. Ο Federico έλαβε μέρος σε ορισμένες τηλεοπτικές διαφημίσεις για το Italo Treno, μαζί με τον ηθοποιό Francesco Pannofino.

Στη μικρή οθόνη έλαβε μέρος στην ενδέκατη σεζόν του Don Matteo. Ο ηθοποιός παίζει το ρόλο του Κόζιμο Φαρίνα, ενός παιδιού που γίνεται μάρτυρας του θανάτου της μητέρας του και βρίσκεται υπό την προστατευτική πτέρυγα του ιερέα της ενορίας.

Παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, ο Federico Ielapi έχει μια σελίδα στο Instagram και μια σελίδα θαυμαστών στο Facebook, την οποία διαχειρίζεται το προσωπικό του. Συνήθως δημοσιεύει αρκετές «παρασκηνιακές» φωτογραφίες των διαφόρων παραγωγών στις οποίες συμμετείχε και βίντεο που μαρτυρούν τη δέσμευσή του στους θαυμαστές.

Κείμενο: Δημήτρης Γεωργανάς

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close