Search

Οι νικητές των Παγκόσμιων Βραβείων Sciacca 2021. Βραβείο «Ιατρικής» στον Δρ. Ιατρικής, Χειρουργό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

Τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca (www.premiosciacca.it) και το Foundation Sciacca, με έδρα τελετής το Βατικανό, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και έχουν σκοπό την προώθηση του Πολιτιστικού, Επιστημονικού και Κοινωνικού Εθελοντισμού. Πρόκειται για τον δεύτερο σημαντικότερο θεσμό στην Ευρώπη που προάγει την Αριστεία, όσο και την Πολιτιστική Διπλωματία, που πραγματοποιείται φέτος για 19η συνεχή χρονιά, στη Ρώμη, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Στα βραβεία τιμώνται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν και διαπρέπουν στο έργο τους σε διάφορους τομείς. Από ελληνικής πλευράς, φέτος βραβεύεται ο παγκοσμίου φήμης, ιατρός ρομποτικής χειρουργικής Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Πρόεδρος του θεσμού είναι ο Αιδεσιμότατος Bruno Lima και Γενική Γραμματέας η Ελληνίδα Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη.

H Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η βράβευση του ιατρού ρομποτικής χειρουργικής Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, ενός εμβληματικού επιστήμονα και ενός μοναδικού ανθρωπιστή. Ο Δρ. Κωνσταντινίδης αποτελεί πρότυπο και η βράβευσή του δίνει ένα ασύνορο μήνυμα για την ελληνική ιατρική παγκοσμίως και το επιστημονικό προσωπικό της πατρίδας του Ιπποκράτη.

Επίσης, έχουμε τη χαρά να βραβεύουμε το παιδί – θαύμα από το Βέλγιο – 11 ετών- Laurent Simons, με το Απόλυτο Βραβείο, πτυχιούχου Φυσικής και υποψήφιου διδάκτορα, καθώς και άλλων λαμπρών επιστημόνων και καλλιτεχνών. Δυστυχώς, οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία Covid-19 μας ώθησε να περιοριστούμε κυρίως σε Ευρωπαϊκά Βραβεία, αλλά είναι το ίδιο σημαντικά και ασύγκριτα».

                                                         Βραβεία Νέων

Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης – Romain Fonteyne (Γαλλία) – 25 ετών


Μηχανικός αεροδιαστημικών συστημάτων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, όπου υποστηρίζει τα σενάρια προετοιμασίας και λειτουργίας για το ExoMars, το πρώτο ευρωπαϊκό rover για τον Άρη που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022. Προηγουμένως, στη Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία, βοήθησε να τελειοποιηθεί η τεχνική ακριβείας λέιζερ του Rover Tree στον Άρη.

Βραβείο Οικολογίας – Περιβάλλοντος, Fionn Ferreira (Ιρλανδία) – 21 ετών

Φοιτητής χημείας στο Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν (Ολλανδία). Εφευρέτης μιας οικολογικής μεθόδου για την εξαγωγή μικροπλαστικών σωματιδίων από το νερό, χρησιμοποιώντας φυτικό έλαιο και σκόνη σκουριάς, για την οποία κατατάχθηκε παγκόσμιος νικητής στην Google Science Fair 2019.

Τελειοποιεί την εφεύρεσή του σχετικά με την επεξεργασία λυμάτων και τη διήθηση του νερού.

Βραβείο Μουσικής, Glass Marcano (Βενεζουέλα – Γαλλία) Διευθύντρια Ορχήστρας – 26 ετών

Σε ηλικία δώδεκα ετών, το ντεμπούτο της ως διευθύντρια ορχήστρας στη Βενεζουέλα στη νεανική ορχήστρα San Felipe. Ανέβηκε στη σκηνή για πρώτη φορά στην Κολομβία και στη συνέχεια στο Παρίσι όπου κέρδισε τον διαγωνισμό που διοργάνωσαν η ορχήστρα Μότσαρτ και η Φιλαρμονία.

Είναι η πρώτη μαύρη μαέστρος στη Γαλλία και σήμερα διευθύνει την περίφημη ορχήστρα Μότσαρτ του Παρισιού.

Βραβείο Sport, Mattia Agnese – Ιταλία – 18 ετών

Στα 17 του κέρδισε τα Fifa Fair Play Awards 2020 για να σώσει τη ζωή ενός παίκτη από την αντίπαλη ομάδα. Μετά από μια σύγκρουση στον αγώνα αγώνα, αφού τον είδε να πέφτει στο έδαφος και να χάνει τις αισθήσεις του, έφτασε γρήγορα δίπλα του, κάνοντας του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, σώζοντάς τον με την άμεση βοήθειά του.

Βραβείο Κινηματογράφου, Federico Ielapi – Ιταλία – 11 ετών

Ο εντεκάχρονος διάσημος ηθοποιός έκανε το ντεμπούτο του ήδη από το 2016. Έχει μια λαμπρή καριέρα στο ενεργητικό του με τη συμμετοχή σε επιτυχημένες ταινίες. Το 2019 έπαιξε τον Πινόκιο στην ομώνυμη ταινία, αποκτώντας ειδική μνεία στο Nastro d’Argento 2020.

PREMI SPECIALI

Βραβείο Μουσικής, Ekaterina Bakanova – Σοπράνο, Ρωσία

Η σοπράνο, μοναδική ερμηνεύτρια όπερας και ορατόριου, σπούδασε τραγούδι, πιάνο και ακορντεόν στο Μουσικό Κολέγιο και στην Ακαδημία Gnessin στη Μόσχα. Από την αγάπη για την Ιταλία προήλθε η επιλογή να ζήσει στην Ιταλία όπου έχει δεσμευτεί να προωθεί την όπερα. Έχει τιμηθεί με πολλά και σημαντικά διεθνή βραβεία.

Βραβείο Ενάλιας Αρχαιολογίας, Καθηγητής Carlo Beltrame – Ιταλία

Καθηγητής Ναυτικής και Υποβρύχιας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ca ‘Foscari της Βενετίας. Η έρευνά του επέτρεψε την επίτευξη ανακαλύψεων εξαιρετικής σημασίας σε αυτόν τον συναρπαστικό επιστημονικό τομέα. Έχει πραγματοποιήσει ανασκαφές για εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθοδολογίες φωτογραμμετρικής τεκμηρίωσης στον υποβρύχιο αρχαιολογικό χώρο. Πρόκειται να πάρει μέρος στις ενάλιες ανασκαφές του Ναυαγίου των Αντικυθήρων

Βραβείο Ιατρικής, Καθ. Δρ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντινίδης – Ελλάδα

Καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, Διευθυντής του Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου εκπαιδεύονται χειρουργοί από όλο τον κόσμο. Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής και της Ρομποτικής Επιστημονικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έχει αναγνωριστεί ως καλύτερος Γενικός Χειρουργός Pομποτικής χειρουργικής (2021) παγκοσμίως και βραβεύτηκε από την Intuitive Surgical, έχοντας επιτύχει έναν εξαιρετικά υψηλό αριθμό επιτυχημένων χειρουργείων, χρησιμοποιώντας προηγμένες λαπαροσκοπικές και ρομποτικές επεμβάσεις για 15 χρόνια.

Βραβείο Ad Memoriam

Mirko Farci, 21 ετών –  Ιταλία

Δολοφονήθηκε άγρια σε ηλικία 19 ετών για να προστατέψει τη μητέρα του από μια βίαιη επίθεση, θωρακίζοντάς την με το σώμα του. Ένα πολύ ιδιαίτερο αγόρι, θαρραλέο και καλόψυχο, πάντα έτοιμο να βοηθήσει τους άλλους, του οποίου η υψηλότερη Θυσία είναι ένα υπέροχο παράδειγμα για όλες τις γενιές. «Ένας υπέροχος, καλός, ευγενικός, πάντα χαμογελαστός και όμορφος μαθητής… πρόθυμος και αγαπητός από όλους», όπως τον χαρακτήρισε ένας από τους καθηγητές.

Ένα ακόμη θύμα μιας απόπειρας γυναικοκτονίας

Βραβείο Cultura – “San José Sanchez Del Rio Martire”

Καρδινάλιος Ernest Simoni (Βατικανό – Αλβανία)

Γεννημένος στο Scutari στις 18 Οκτωβρίου 1928, παρακολούθησε το λύκειο του Franciscan College Illyricum. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1956 και πάνω από επτά χρόνια ηγήθηκε αρκετών ενοριών. Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να περιοδεύει στα χωριά της Αλβανίας για να πραγματοποιήσει την ιερή διακονία. Ο Ηρωικός Μάρτυρας της πίστης με το παράδειγμα της ζωής του μπορεί να θεωρηθεί «ζωντανός μάρτυρας».
Ανακηρύχθηκε «εχθρός του λαού» την εποχή της άγριας κομμουνιστικής δικτατορίας του Ενβέρ Χότζα. Συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων του 1963, ενώ τελούσε τη Θεία Λειτουργία, και φυλακίστηκε σε ένα μοναχικό κελί. Η επακόλουθη θανατική καταδίκη μετατράπηκε σε πολύ σκληρή καταναγκαστική εργασία στα ορυχεία Spac και στη συνέχεια στους υπονόμους της Shkodra, όπου για 28 χρόνια υπέστη ανείπωτα βάσανα υποστηριζόμενα από μια ακλόνητη πίστη στο N.S. Συνέχισε να ασκεί την ιερατική διακονία κρυφά, τελούσε κρυφά τη Θεία Λειτουργία κάθε μέρα, μοιράζοντας κοινωνία στους άλλους κρατούμενους. Απελευθερώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1990, επιβεβαίωσε τη συγχώρεση στους βασανιστές του, επικαλούμενος το θείο έλεος για αυτούς. Χειροτονήθηκε Καρδινάλιος στο Consistory της 19ης Νοεμβρίου 2016.

Απόλυτο Βραβείο

Laurent Hans Alexander Simons, Βέλγιο – 11 ετών

Είναι ο νεότερος πτυχιούχος φυσικής στον κόσμο. Σε μόλις 12 μήνες σε ηλικία 11 ετών αποφοίτησε με άριστα από τη Φυσική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας. Επίσης, κάνει διδακτορικές σπουδές και στόχος του είναι η δημιουργία τεχνητών οργάνων. Σπουδάζει για το διδακτορικό του.

Ολοκλήρωσε επιπρόσθετα τις σπουδές του στην ηλεκτρονική μηχανική στο Ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν. Ο δείκτης νοημοσύνης του έχει φτάσει τη μέγιστη βαθμολογία, 145, αλλά η τρέχουσα κλίμακα βαθμολογίας είναι πιθανώς περιορισμένη για αυτόν.

Διεθνές Γραφείο Τύπου Sciacca

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close