Search

Επιταχύνεται η ιατρική των τρανσέξουαλ στις ΗΠΑ

Η υπόθεση των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ έλαβε ηθική ώθηση αυτή την εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακήρυξε εκ νέου την 31η Μαρτίου ως Ημέρα Ορατότητας των Τρανσέξουαλ. Σε μια εμφατικά διατυπωμένη δήλωση ο πρόεδρος είπε: “Οι διαφυλικοί άνθρωποι είναι μερικοί από τους πιο γενναίους Αμερικανούς που γνωρίζω, και το Έθνος μας και ο κόσμος είναι ισχυρότεροι, πιο ζωντανοί και πιο ευημερούντες εξαιτίας τους. Προς τους τρανσέξουαλ Αμερικανούς όλων των ηλικιών, θέλω να ξέρετε ότι είστε τόσο γενναίοι. Ανήκετε. Σας καλύπτω”.

Υποστηρίζοντας τα λόγια με πράξεις, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε έναν ιλιγγιώδη αριθμό πρωτοβουλιών για τα διαφυλικά άτομα σε ένα “ενημερωτικό δελτίο”. Ιδιαίτερα εξέχουσα θέση κατέχει η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο των εφήβων. Λέει ότι “για τα παιδιά και τους εφήβους που είναι τρανσέξουαλ και μη δυαδικά, η πρώιμη φροντίδα επιβεβαίωσης του φύλου είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία και ευημερία”. Αυτό περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τη χειρουργική επέμβαση “πάνω”, τη χειρουργική επέμβαση “κάτω” και τη θηλυκοποίηση του προσώπου. Ο συγγραφέας βιοηθικής Wesley J. Smith αναδιατύπωσε την ανακοίνωση του Γραφείου Πληθυσμιακών Υποθέσεων ως “Οι ευνουχισμοί/μαστεκτομές είναι εντάξει για τους ανήλικους τρανσέξουαλ”.

Αποϊατρικοποίηση της ταυτότητας φύλου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Transhealth Northampton, Dallas Ducar, υποστηρίζει σε κείμενό του στο STAT ότι δεν θα πρέπει να απαιτείται διάγνωση δυσφορίας φύλου πριν οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώσουν για ιατρική θεραπεία για τρανσέξουαλ. Ενώ ορισμένα τρανς άτομα πάσχουν από δυσφορία φύλου, άλλα δεν πάσχουν, λέει ο Ducar. “Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ασθενών, οι ασφαλιστές θα πρέπει να αποφασίζουν για την ιατρική αναγκαιότητα όχι με βάση τη διάγνωση, αλλά με βάση την αναφερόμενη ταυτότητα”. Ο Ducar συγκρίνει τις αποζημιώσεις με βάση την “ιατρική αναγκαιότητα” των τρανσέξουαλ με τις μαστογραφίες ή τις κολονοσκοπήσεις με βάση την ηλικία.

Κείμενο: Βίκυ Μπαφατάκη, MSc, PD Βιοηθικής

Πηγή: https://bioedge.org/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close