Search

Δολοφονούνται Νιγηριανοί κρατούμενοι στην Κίνα για τα όργανά τους;

Αν και δεν έχει προσκομίσει αδιάσειστα στοιχεία, μια νιγηριανή ΜΚΟ φοβάται ότι ορισμένοι Νιγηριανοί στις κινεζικές φυλακές έχουν δολοφονηθεί για τα όργανά τους.

Ο επικεφαλής της Πατριωτικής Πρωτοβουλίας Πολιτών (PCI), Osemene Osita, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι υπάρχουν φήμες που βασίζονται σε αναφορές κρατουμένων ότι κάποιοι άνθρωποι “συχνά εξαφανίζονται με τρόπους ύποπτους ότι τους βγάζουν και τους σκοτώνουν εξωδικαστικά οι Κινέζοι υπάλληλοι των φυλακών με σκοπό τη συλλογή και την εμπορία των οργάνων τους”. Το PCI εκτιμά ότι περίπου 40 Νιγηριανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο στις κινεζικές φυλακές για τα όργανά τους.

Η εμπορία οργάνων στην Αφρική σπάνια έχει αναφερθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, μια έκθεση της Ιντερπόλ προειδοποίησε πέρυσι ότι:

Οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ένα ευρύ φάσμα φορέων εμπλέκεται στην εμπορία οργάνων στη Βόρεια και Δυτική Αφρική με διασυνδέσεις με τον ιατρικό τομέα σε χώρες από την Αφρική και πέρα από αυτήν, κυρίως στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Η εμπορία ανθρώπινων οργάνων μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο πολύπλοκων δικτύων, λόγω των απαιτούμενων δεξιοτήτων (ειδικοί ιατροί, χειρουργοί, νοσηλευτές), της υλικοτεχνικής υποδομής (αντιστοίχιση συμβατών ασθενών και δοτών) και των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης (αναλυτικά εργαστήρια, κλινικές, χειρουργικές αίθουσες).

Η έκθεση παρουσιάζει πιθανές συνδέσεις μεταξύ του τουρισμού μεταμοσχεύσεων – όπου ένας ασθενής ταξιδεύει στο εξωτερικό για να αγοράσει ένα όργανο για παράνομη μεταμόσχευση – και της THBOR [εμπορία ανθρώπων για αφαίρεση οργάνων] στη Βόρεια και Δυτική Αφρική. Είτε στο πλαίσιο μεταμοσχεύσεων που πραγματοποιούνται στη Βόρεια Αφρική με όργανα που προέρχονται παράνομα από την περιοχή, είτε μεταμοσχεύσεων που γίνονται αλλού με όργανα που προέρχονται παράνομα από υπηκόους της Βόρειας και Δυτικής Αφρικής.

Κείμενο: Βίκυ Μπαφατάκη, MSc, PD Βιοηθικής

Πηγή: https://bioedge.org/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close