Search

Κύριος χορηγός του ΔΕΣ “Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική” στη Χάλκη υπό την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η εταιρεία Pitenis

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στις 2-4 Ιουνίου 2022, το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική». Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος υπήρξε και ομιλητής παραμένοντας επί δύο ημέρες στο νησί της Χάλκης. O Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση και την ευχή αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές, ώστε να αναδειχτεί περισσότερο η Θεολογική Σχολή.

Στο συνέδριο αναδείχτηκαν οι ηθικοί κανόνες που διέπουν την τριμερή σχέση περιβάλλοντος-ζώων- ανθρώπου, υπό το πρίσμα της Οικολογίας, της Φιλοσοφίας και της Θεολογίας, καθώς επίσης και η στάση που οφείλουν να επιδεικνύουν οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα και στα οικοσυστήματά τους.

Ως κύριος χορηγός της διοργάνωσης συμμετείχε η εταιρεία Pitenis την οποία εκπροσώπησε ο Δημήτριος Πιτένης, ένας εκ των ιδιοκτητών και Διευθυντής Εξαγωγών και Μάρκετινγκ της εταιρείας.

Η εταιρεία Pitenis, σταθερή στις αξίες και τα ιδανικά της, πορεύεται με τις ηθικές της αξίες και την όποια προτεραιότητά της, με γνώμονα πάντα την ποιότητα, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό στην πρώτη ύλη και το περιβάλλον.

Παρακολουθήστε την συνοπτική εισήγηση του Διευθυντή Εξαγωγών και Μάρκετινγκ της εταιρείας Pitenis, Δημήτρη Πιτένη:

Σήμερα, με 50 χρόνια εμπειρίας και αυξανόμενης τεχνογνωσίας, βρίσκεται στο σημείο να καλύπτει σφαιρικά, σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, όλα όσα δίδαξε ο ‘στυλοβάτης’ της οικογένειας και της επιχείρησης, ο πατέρας της οικογένειας Αγαμέμνονας Πιτένης.

Με ροή εργασιών, η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την κοινωνική εταιρική ευθύνη της εταιρείας, καθετοποιούνται οι μονάδες παραγωγής, σε λαχανικά και πρώτες ύλες καλλιεργειών της εταιρείας Pitenis, με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση σε λιπάσματα, χημικά και λοιπά βλαβερά στοιχεία, όχι μόνο για την εξασφάλιση της ποιότητας, αλλά κυρίως για το περιβάλλον μας, τα άγρια ζώα και το σεβασμό στο δικό τους φυσικό περιβάλλον… Το δικό τους Σπίτι!

Ταυτόχρονα, η βαθιά και ουσιαστική θρησκευτική συνείδηση, οδηγεί τους επικεφαλής της εταιρείας στην εξίσου μεγάλη υποχρέωσή τους απέναντι στη φύση και το ζωικό βασίλειο. Έτσι, μ’ ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειας που χρησιμοποιείται να παράγεται από τον Ήλιο, και τις γαλακτοκομικές τους παραγωγές να βασίζονται σε μικρές μονάδες ήπιας παρέμβασης, και όχι υπερεκτροφίας, συμβάλουν, όσο μπορούν, στην σωστή και ομαλή λειτουργία του οικοσυστήματος, και την φυσιολογική εξέλιξη του ζωικού βασιλείου και της προσφοράς αυτού, στην διατροφική αλυσίδα.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου:

Μετά από 2 καραντίνες λόγω Covid-19, αλλά και όσα φυσικά, και μη, φαινόμενα που αντιμετώπισαν οι κοινωνίες τα τελευταία 2 χρόνια, η εταιρεία Pitenis έδειξε για άλλη μια φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, με προσφορές σε αναδασώσεις, συντηρήσεις και καθαρισμούς δασικών περιοχών, αλλά και όλα όσα πράττει, ώστε να βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτούς που τελικά επηρεάζουνε θετικά το φυσικό περιβάλλον των ζώων και της άγριας Ελληνικής πανίδας και χλωρίδας.

Η φύση είναι η αρχή της ποιότητας των πρώτων υλών στα προϊόντος Πιτένης. Οι άνθρωποι της εταιρείας της αποδίδουν τον  σεβασμό που της αρμόζει, και έμπρακτα πράττουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να εξακολουθήσουν να παίρνουν από εκείνη, τα αγαθά της με τον ίδιο σεβασμό που μας τα δίνει.

Η μεγάλη εμπειρία και η μεγάλη ανάπτυξη φέρει και μεγάλη ευθύνη, την οποία η εταιρεία Pitenis αντιλαμβάνεται και την αναλαμβάνει.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης. Σημειώνεται ότι το ΔΠΜΣ διοργανώνεται από κοινού από το τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Γραφείο Τύπου ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωΐα»

Για πληροφορίες σχετικά με το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» απευθυνθείτε στη Γραμματεία (Βίκυ Πρωτοπαπαδάκη) animalethics@philosophy.uoa.gr και στο τηλέφωνο: 210 7277568. Site: https://animalethics.philosophy.uoa.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close