Search

Επιτυχές το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης με σημαντικές προσωπικότητες στη Σαμοθράκη και τιμώμενο ομιλητή τον τέως ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2022, στη Σαμοθράκη, το «Οικονομικό Φόρουμ Θράκης», που φέτος είχε ως σύνθημα «Ακυρώστε το μίσος», #cancelhate. Υψηλός προσκλεκλημένος του Φόρουμ ήταν ο τέως Πρόεδρος της Eλληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

H Πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνα Καραγιάννη

Μετά το καλωσόρισμα προς όλους από πλευράς της προέδρου του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνας Καραγιάννη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος.


O Δήμαρχος Σαμοθράκης, Νίκος Γαλατούμος, o τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο .Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης

H Καίτη Μακρή τραγουδά με την εξαιρετική ορχήστρα Θρακιώτικα ακούσματα

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο κ. Παυλόπουλος, o οποίος ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση στα εθνικά ζητήματα που αφορούν την χώρα μας και την Τουρκία, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους με σαφείς ιστορικές λεπτομέρειες.

Μάλιστα, ο τέως ΠτΔ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα έχει το απόλυτο και αναφαιρετο δικαίωμα να θωρακίζει αμυντικά όλα τα νησιά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό προκύπτει από το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο».

Αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης – Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, μίλησε για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, που είναι ήδη ορατές στην πατρίδα μας, υπογραμμίζοντας πως είναι επιτακτική η συνεργασία με τα αρμόδια όργανα κυβερνήσεων, προκειμένου να υποστηριχθούν σωστά οι επιχειρήσεις.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της 1ης ημέρας, ο Δρ. Γυναικολογίας και ειδικός σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης Κωνσταντίνος Πάντος έδωσε εμπεριστατωμένα στοιχεία που αφορούν στο μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Οι επιπτώσεις αυτού του ζητήματος είναι τεράστιες, κατά τον κ. Πάντο, ο οποίος εξήγησε επιστημονικά πως υπάρχουν λύσεις, εφόσον υπάρξει σωστή ενημέρωση στα ζευγάρια αναφορικά με την υπογονιμότητα.
«Είναι χαρακτηριστική η μείωση του ελληνικού πληθυσμού, από το 2011 και μετά», δήλωσε ο κ. Πάντος.

ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης, ο τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος και η Γ.Γ. των Διεθνών Βραβείων Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Ο Δρ. Γυναικολογίας Κώστας Πάντος και τον τ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Κατά τη 2η ημέρα, οι ομιλητές και καλεσμένοι του Φόρουμ είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Παλαιόπολης, από την Πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνα Καραγιάννη.
Όλοι έμειναν έκθαμβοι από την ομορφιά των αρχαίων μνημείων, που θυμίζουν μια λαμπρή εποχή του ελληνισμού.

Οι ομιλήτριες στην διημερίδα με την Κατερίνα Καραγιάννη

Ύστερα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση στο Φόρουμ, που είχε ως θέμα «Is this a man’s world?». Μία συζήτηση για το αν η απουσία της θηλυκής ηγεσίας σε επίπεδο κρατών κρατά τον κόσμο σε σταθερό μοτίβο», με κύριες ομιλήτριες την Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Λογοτεχνίας, Δρ. Δήμητρα Κουκουζίκα, την Φιλόλογο και Δημοσιογράφο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, Μαρίνα Κονδύλη, την Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων SCIACCA που λαμβάνουν χώρα στο Βατικανό, Επικοινωνιολόγο MSc και PhD και Research Fellow στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Βίκυ Μπαφατάκη, όπως και την Αρχιτέκτονα, MSC Πολιτιστικής Κληρονομιάς “touchthepast.org”, Γεωργία Τσαζή.

 

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την συζήτηση για τις γυναίκες που χτίζουν και διακρίνονται σε θέσεις μέσω αυτογνωσίας και ομαδικότητας, ενώ στις αντίστοιχες ηγετικές θέσεις οι άνδρες διακρίνονται μέσω της υπέρμετρης αυτοπεποίθησης, ήταν άκρως ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά.

Η συμφωνική ορχήστρα “Drop Down Community”

Το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης έκλεισε τις εργασίες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την συμφωνική ορχήστρα “Drop Down Community” από την Βουλγαρία, που εκτέλεσε έργα του Τσαϊκόφσκι, συνεπαίρνοντας τους παριστάμενους σε ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close