Search

Αμερικανική έκθεση κατακεραυνώνει τους φόβους για αυτοκτονίες τρανς νέων

Το πιο ισχυρό επιχείρημα υπέρ της φροντίδας για την επιβεβαίωση του φύλου των παιδιών με δυσφορία φύλου είναι η απειλή της αυτοκτονίας. “Θα προτιμούσατε να έχετε έναν ζωντανό γιο ή μια νεκρή κόρη;” είναι η βάναυση εναλλακτική λύση που παρουσιάζεται στους γονείς.

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται σθεναρά από την κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς και από πολλούς δημοσιογράφους και γιατρούς. Μια δήλωση από την Υπηρεσία Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο δήλωσε ότι: “Ένα ασφαλές και επιβεβαιωτικό περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση καλύτερων αποτελεσμάτων για τα διαφυλικά, μη δυαδικά και άλλα παιδιά και εφήβους με διευρυμένο φύλο”.

Ωστόσο, μια έκθεση από το συντηρητικό Heritage Foundation, γραμμένη από τον Jay Greene, υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί περί αυξημένων ποσοστών αυτοκτονιών για τους νέους που δεν λαμβάνουν φροντίδα που να επιβεβαιώνει το φύλο τους είναι αδύναμοι.

Μόνο μια χούφτα μελέτες εξετάζουν τη σχέση μεταξύ των ορμονικών θεραπειών με διασταυρούμενο φύλο και του κινδύνου αυτοκτονίας, οι οποίες συγκρίνουν τα αποτελέσματα για τους εφήβους που έλαβαν τέτοια φροντίδα με εκείνους που την επιδίωξαν αλλά δεν την έλαβαν. Καμία μελέτη δεν χρησιμοποιεί αιτιώδη ερευνητικό σχεδιασμό, όπως μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, η οποία συνήθως απαιτείται για την έγκριση φαρμάκων. Αντ’ αυτού, πολλές από αυτές τις μελέτες συγκρίνουν τους ανηλίκους που έλαβαν παρεμβάσεις με εκείνους που δεν μπόρεσαν να τις λάβουν και διαπιστώνουν χαμηλότερα ποσοστά σκέψης αυτοκτονίας.

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι υπάρχουν θεμελιώδη ελαττώματα σε ορισμένες από τις φιλικές προς τους τρανς έρευνες. Οι υποστηρικτικές μελέτες έχουν βασιστεί σε έρευνες σε τρανς ενήλικες που προσλήφθηκαν από ομάδες υπεράσπισης, οι οποίες είναι απίθανο να είναι αντιπροσωπευτικές. Επιπλέον, προϋπόθεση για τη λήψη αυτής της φροντίδας είναι η ψυχολογική σταθερότητα. Εάν οι άνθρωποι αρνήθηκαν τη φροντίδα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν ήδη κάποια κατάσταση ψυχικής υγείας.

“Έτσι, στην πραγματικότητα, το μόνο που διαπιστώνουν είναι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερο την αυτοκτονία αν ξεκινούν με πιο σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας”, δήλωσε ο Greene στο The Hill. “Δεν διαπιστώνουν ότι τα φάρμακα είναι προστατευτικά”.

Στην πραγματικότητα, ο Greene ισχυρίζεται ότι “η διευκόλυνση της πρόσβασης σε θεραπείες με διασταυρούμενο φύλο χωρίς γονική συναίνεση αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά αυτοκτονιών”.

Συγκρίνουμε τα ετήσια ποσοστά αυτοκτονιών νέων σε κράτη που επιτρέπουν στους ανηλίκους να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία χωρίς γονική συναίνεση με κράτη που δεν το επιτρέπουν. Τα δεδομένα δείχνουν σαφώς ότι δεν υπάρχει διαφορά στα ποσοστά αυτοκτονιών των νέων μεταξύ αυτών των δύο ομάδων κρατών για πάνω από μια δεκαετία πριν από το 2010, όταν αρχίζει αυτή η χρήση των αναστολέων της εφηβείας και των ορμονών διασταυρούμενου φύλου. Περίπου εκείνη την περίοδο, εμφανίζεται μια διαφορά στα ποσοστά αυτοκτονιών και η διαφορά επιταχύνεται μετά το 2015, όταν οι θεραπείες διασταυρούμενου φύλου γίνονται πιο συχνές.

Παρατηρείται αύξηση 14% στα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των νέων μέχρι το 2020 στα κράτη που έχουν διάταξη που επιτρέπει στους ανηλίκους να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων σε σχέση με τα κράτη που δεν έχουν. Η ευκολότερη πρόσβαση των ανηλίκων σε αναστολείς της εφηβείας και ορμόνες διασταυρούμενου φύλου επιδεινώνει στην πραγματικότητα τα ποσοστά αυτοκτονιών.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “η επιστήμη δεν αποδεικνύει ότι οι αναστολείς της εφηβείας και οι ορμόνες διασταυρούμενου φύλου είναι απαραίτητοι για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει το αντίθετο”.

Η έκθεση χτυπήθηκε από τους ακτιβιστές LGBTQI+. Ο Jack Turban, συνεργάτης παιδικής και εφηβικής ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, τη χαρακτήρισε “παράλογη”. “Ολόκληρη αυτή η έκθεση βασίζεται στην εσφαλμένη υπόθεση ότι οι ανήλικοι μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση σε ορμόνες χωρίς τη γονική συναίνεση”, έγραψε στο Twitter.

Απόδοση: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://bioedge.org/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close