Search

Το πρώτο ιδιωτικό μουσείο της Ιταλίας για την τέχνη και το φαγητό

Η συλλογή αρχαίας και σύγχρονης τέχνης της Liana Marabini Martac και του Mauro Marabini συγκεντρώνει πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, γκραβούρες, βιβλία και χειρόγραφα που έχουν ένα κοινό θέμα: το φαγητό και το κρασί.

Είναι δημιουργοί της Μπιενάλε Σύγχρονης Ιεράς Τέχνης (BACS) που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Μεντόν, στη Νότια Γαλλία. Η Liana και ο Mauro είναι επίσης προστάτες των τεχνών (προστάτες των τεχνών στα Μουσεία του Βατικανού – το παράρτημα του Πριγκιπάτου του Μονακό, του οποίου η Liana είναι πρόεδρος και ο Mauro γενικός γραμματέας). Η BACS διοργανώνεται επίσης με πνεύμα πατρωνίας, καθώς οι καλλιτέχνες συμμετέχουν δωρεάν και διατηρούν το σύνολο των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων τους.

Στο ίδιο πνεύμα δημιουργήθηκε και το ιδιωτικό μουσείο “Τέχνη και Φαγητό”. Η συλλογή Marabini-Martac θα είναι διαθέσιμη σε μελετητές και λάτρεις της τέχνης κατόπιν ραντεβού, με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό σκοπό.

Το Μουσείο στεγάζεται στη Villa Tignano, μια ιστορική κατοικία σε καθαρά μπολονέζικο στυλ, που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα ως πύργος φύλαξης και ολοκληρώθηκε τους επόμενους τέσσερις αιώνες.

Το ιδιωτικό μουσείο “Τέχνη και Φαγητό” δεν εκθέτει μόνο έργα από τη συλλογή Marabini-Martac, αλλά φιλοξενεί επίσης εκθέσεις και επιδείξεις. Επιπλέον, χρησιμεύει ως σκηνικό για διαφημιστικές εκδηλώσεις εταιρειών που ειδικεύονται στην παραγωγή τροφίμων και κρασιού.

Απόδοση: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://arteecibo.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close