Search

HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών του Παύλου Πισσάνου

Η πρώτη Διεθνής ανακοίνωση και προβολή του αναπτυξιακού-πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών» ( www.heptapolis.com ), έλαβε χώρα τη Δευτέρα 4η Ιουλίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο, Αίθουσα 5 (αίθουσα επισήμων συνεντεύξεων), καθώς και στις αίθουσες 3 και 2.

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας Χ. Καλιακούδας, στο μέσον ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΟΛΥΜΠΟΣ-Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο» Παύλος Πισσάνος

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους, πολιτιστικών, τεχνολογικών και ακαδημαϊκών φορέων. Μεταξύ αυτών ακούσθηκαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο των Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Αρχιδούκα των Αψβούργων, κ. Andreas Salvador, το Σουλτάνο του Σούλου, Sultan Muedzul Lail Tan Kiram, τον Καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος κ. Ξενοφώντα Μουσά, τον Καθηγητή Ηλία Νομπιλάκη, ειδικό σύμβουλο του Δικτύου Θεσμοθετημένων Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων και Ιδιωτικών Φορέων, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρο Κούβελο, την Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Προξενείο της Κένυας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, το Βουλευτή και υπεύθυνο σε θέματα Ομογένειας, κ. Δημήτριο Κούβελα και άλλους. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο Β’ εκπροσώπησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Ηλιόπουλος, την Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Sciacca και Research Fellow στο ΕΦΕ του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Βίκυ Μπαφατάκη.

Στην προβολή των έργων παρουσιάστηκαν, προσομοιώσεις 3D, στις θεματικές των τριών πόλεων της Τριλογίας με απεικόνιση της οικοδόμησης τριών πόλεων κλασικών προτύπων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών, που δημιούργησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έντονο θέμα συζητήσεων και ερωτημάτων. Η HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και σημαντικότερα αναπτυξιακά προγράμματα στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Το Σωματείο «ΟΛΥΜΠΟΣ-Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο», ιδρυθέν το 1984 από 185 ιδρυτικά μέλη, είχε ως καταστατική αρχή του, τον σχεδιασμό και την ίδρυση της «Heptapolis-Διεθνής Πράσινη Πόλις», η οποία θα αποτελούσε το κίνητρο η Ελλάδα να καταστεί Παγκόσμιο Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας.

O διεθνούς φήμης Αρχιτέκτονας Ιωάννης Βικέλας και ο εμπενευστής της «HEPTAPOLIS – ΤΡΙΛΟΓΙΑ – Το Όραμα των Δελφών» Παύλος Πισσάνος 

Στο πέρασμα του χρόνου, με την προοδευτική συνεργασία των επιστημόνων του Σωματείου, προσετέθησαν δίπλα στην Heptapolis, δύο ακόμα αναπτυξιακές πόλεις, η «Δελφική Αμφικτυονία Γης & Διαστήματος» που θα λειτουργεί στα πρότυπα της Silicon Valley των Η.Π.Α, με απόλυτη δραστηριότητα την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, τη ρύπανσης και τηn εξαφάνιση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη Γη, καθώς και η «Πόλη της Χρυσής Τομής» που θα λειτουργούσε ως μία παγκόσμια Βιβλιοθήκη της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, η οποία θα περιελάμβανε το σύνολο των γνώσεων της Ελληνικής διανόησης από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την εποχή μας και εις το διηνεκές.

Ο Παύλος Πισάνος, ιδρυτής του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ και εμπνευστής των έργων της Heptapolis – Τριλογίας, με τη εθελοντική συμμετοχή δεκάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επιστημόνων, στο πέρασμα των χρόνων, με διακριτικότητα, με δημιουργική ενατένιση, με θάρρος και υπομονή, βαθειά επηρεασμένος από τις πυθαγόρειες αναλύσεις του Χρυσού Αριθμού 1,618, τις οποίες επιμελώς ο μαθηματικός συνεργάτης Ιπποκράτης Δάκογλου του ανέλυε, άρχισε να σχεδιάζει και επανασχεδιάζει το όραμά του, την Heptapolis, μέχρι την απόλυτη προσαρμογή της στους επτά πυθαγόρειους κύκλους, οι οποίοι αποτελούσαν στην πυθαγόρεια διδασκαλία τον γεωμετρικό και αριθμητικό λογισμό της δημιουργίας του κόσμου.

Η Heptapolis, σύμφωνα με τον εμπνευστή της και τους επιστήμονες διαφωτιστές του, κρύβει μέσα στη δομή της «τους αριθμούς του Σύμπαντος», που είναι το 7 και το 1,618.

Βασικός σκοπός του σημερινού δημιουργού του έργου είναι οι επισκέπτες του μέλλοντος, όταν εισέρχονται στην Heptapolis, να αισθάνονται ότι, «εισέρχονται στην Πόλη της Γεωμετρίας και της Αριθμητικής, της Αναλογίας και της Συμμετρίας», γιατί μόνον αυτά αποτελούν την Γνώση του Θεού.

Στο στάδιο πραγμάτωσης των έργων της Heptapolis, το επιστημονικό επιτελείο του Σωματείου δημιούργησε, σε πρώτη φάση, τα απαραίτητα Business Plan, τα οποία μεταξύ άλλων παρέδωσε και στους αρμόδιους φορείς της σημερινής κυβέρνησης.

Ειδικό αεροπλάνο τοπογραφικών μελετών χαρτογράφησε τους τελευταίους μήνες μία έκταση, στους όμορους Νομούς, πολλών δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, ενώ δημιουργήθηκαν τοπογραφικοί χάρτες που αναλαμβάνουν οι αρχιτέκτονες του Σωματείου μας στα ειδικά γραφεία μελετών που ήδη δημιουργούνται, να ξεκινήσουν τις μελέτες των έργων, υπό την καθοδήγηση του βετεράνου της αρχιτεκτονικής Ιωάννη Βικέλα.

Να σημειωθεί ότι, ολοκληρωμένες σε 3D προσομοιωτή, οι τρεις πόλεις της Τριλογίας υπάρχουν, σε πλήρη περιγραφή εικόνας και αφήγησης, Ελληνικά και Αγγλικά, στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας : www.heptapolis.com.

Η ιατρός Ευαγγελία Δανιήλ, η ΓΓ. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη και ο Παύλος Πισσάνος

Το Σωματείο ΟΛΥΜΠΟΣ ολοκληρώνει έναν κύκλο 150 και πλέον μαθημάτων στην ιστοσελίδα https://avatar-e-learning.com, σε πανεπιστημιακά πρότυπα, υποστηρίζοντας ιδιαίτερα την μαθησιακή γνώση σε μαθήματα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και όχι μόνον.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι πολύ σύντομα σε μία καινούργια ιστοσελίδα: heptapolis-finearts.com, θα κυκλοφορήσει η «Μαρμάρινη Βίβλος των Αθανάτων Χορηγών και Ευεργετών», η οποία θα ενημερώνει για τον τρόπο αμοιβαίας συνεργασίας των χορηγών και των ευεργετών των έργων της Τριλογίας.

Το Σωματείο βρίσκεται σε επαφή με μεγάλες εταιρείες και διεθνή funds για συμμετοχή του αναπτυξιακού προγράμματος σε Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα χρηματοδοτήσεων.

Η Ρένα Τερζούδη, Business Development Manager της BCImedia, η επιστημονική συνεργάτις της BCImedia και παρουσιάστρια Βίκυ Μπαφατάκη και ο ιδιοκτήτης και CEO του Group BCImedia Inc Αναστάσιος Χατζηθεοφάνους 

Οι μεγάλοι ομογενειακοί όμιλοι του Εξωτερικού (ΑΧΕΠΑ, Ροταριανοί, κ.ά.) ενημερώνονται για τον τρόπο συμμετοχής τους σε αυτό το μεγαλόπνοο αναπτυξιακό έργο της σύγχρονης Ελλάδος, ενώ τα εκτελεστικά επιτελεία της «Τριλογίας» ετοιμάζουν προτάσεις συνεργασίας και αμοιβαίων ανταλλαγών προς τον Ο.Η.Ε, την UNESCO και άλλα μεγάλα Διεθνή Ιδρύματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα καθιστά τους Δελφούς Κέντρο Γραμμάτων, Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας για όλους τους λαούς της Γης.

Η Συνέντευξη τύπου προκάλεσε το αμείωτο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων ,ενώ τέθηκαν ερωτήματα ζωτικής σημασίας, που αφορούσαν στις πηγές της χρηματοδότησης των έργων της Τριλογίας. Η εκδήλωση μεταδόθηκε on line από 126 διαδικτυακές πλατφόρμες, μέσω του Δικτύου της BCI MEDIA CANADA, του κ. Αναστάσιου Χατζηθεοφάνους, σε όλες τις ελληνόφωνες περιοχές της ομογένειας.

Την καλλιτεχνική σκηνοθεσία της εκδήλωσης ανέλαβε ο έμπειρος σκηνοθέτης και παραγωγός κ. Σπάρτακος Πατεράκης.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close