Search

To Απόλυτο Βραβείο Έρευνας Sciacca 2022 για την πρόωρη διάγνωση του Πάρκινσον στην αμερικανίδα Erin Smith έρνει πρώιμη φροντίδα σε νέους ασθενείς με Πάρκινσον

Η Erin Smith είναι τεχνολόγος και στέλεχος για την υγεία του εγκεφάλου, αφοσιωμένη στην οικοδόμηση του μέλλοντος της υγείας του εγκεφάλου.

Αφού είδε μια ταινία στο YouTube με τον πάσχοντα από Πάρκινσον Michael J. Fox, η αμερικανίδα Erin Smith ανέπτυξε μια εφαρμογή που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη και χρησιμοποιεί βίντεο για να επιτρέψει την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον. Η παρέμβασή της μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της παθολογίας.

Όταν η Erin Smith ήταν παιδί, η μητέρα της ενθάρρυνε το ενδιαφέρον της για την επιστήμη, μετατρέποντας ακόμη και την οικογενειακή κουζίνα σε αυτοσχέδιο εργαστήριο. Αργότερα, λίγο μετά την έναρξη του λυκείου, η “περίεργη νεαρά” Smith παρακολούθησε ένα βίντεο στο YouTube με τον Michael J. Fox, έναν πολύ γνωστό ασθενή με Πάρκινσον και εμφάνιζε τη χαρακτηριστική έκφραση του προσώπου που είναι γνωστή ως “πρόσωπο μάσκας”.

Άρχισε να αναρωτιέται αν οι εκφράσεις του προσώπου θα μπορούσαν να αναλυθούν για την παρακολούθηση των αλλαγών στον εγκέφαλο. Η Smith έμαθε να προγραμματίζει και άρχισε να εργάζεται σε αυτό που αργότερα θα γινόταν το FacePrint, μια εφαρμογή βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη που καταγράφει τις εκφράσεις του προσώπου και χρησιμοποιεί όραση υπολογιστή για την ακριβή ανίχνευση μικρών ενδείξεων πρώιμης νόσου Πάρκινσον.

Εκπαίδευση και εμπειρία
Η Erin είναι η ιδρύτρια του FacePrint, ενός εργαλείου για την ανίχνευση και παρακολούθηση νευροεκφυλιστικών ασθενειών με τη χρήση τεχνολογίας βίντεο και διαταραχών της έκφρασης του προσώπου σε πρώιμο στάδιο.

Οι αλγόριθμοι υπολογιστικής όρασης εκπαιδεύονται να ερμηνεύουν δεδομένα βίντεο με εκφράσεις προσώπου των ασθενών με Πάρκινσον και των υγιών ατόμων. Ως αποτέλεσμα, το FacePrint είναι σε θέση να ανιχνεύσει τη νόσο του Πάρκινσον με ακρίβεια 95% και να καταγράφει και να ψηφιοποιεί αντικειμενικά τις αλλαγές που συμβαίνουν πέντε έως δέκα χρόνια πριν από τη διάγνωση με βάση τα παραδοσιακά κινητικά συμπτώματα. Επιπλέον, η Smith και η ομάδα επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός συνόλου δεδομένων που επιτρέπει την ακριβή ανίχνευση ακριβής ανίχνευση με βάση το φύλο και τη φυλή.

Προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΣΒΑ του ΟΗΕ)
Στόχοι βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτή την ασθένεια και τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά καθώς ο πληθυσμός θα γερνάει. Νωρίτερη διάγνωση επιτρέπει ταχύτερη θεραπεία, καθυστερώντας ενδεχομένως τα πιο σοβαρά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, όπως τρέμουλο και δυσκολίες στο περπάτημα. Συνεπώς, η FacePrint συμβάλλει στην επίτευξη του SDG 3 του ΟΗΕ (καλή υγεία και ευημερία) σε κάθε στάδιο της ζωής. Δεδομένου ότι το εργαλείο είναι χαμηλού κόστους και μπορεί να χρησιμοποιείται εξ αποστάσεως από μη ειδικούς, ανταποκρίνεται επίσης στον ΣΒΑ 10 του ΟΗΕ (Μείωση των ανισοτήτων).

Erin Smith poses for a portrait for European Inventor Award. (Stan Olszewski/SOSKIphoto)

Όραμα
Η άνοια χαρακτηρίζεται από την πολυπλοκότητά της και τις εκτεταμένες επιπτώσεις της στην κοινωνία, γεγονός που την καθιστά ανεπαρκώς κατάλληλες για μεμονωμένες προσεγγίσεις σκέψης και καινοτομίας. Χρειαζόμαστε διεπιστημονικές ομάδες που δημιουργικές λύσεις για τη μείωση της έκτασης και του αντίκτυπου της άνοιας.

Στρατηγική
Η Erin επικεντρώνεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας για την δημιουργία ενός αντικειμενικού μέλλοντος για την υγεία του εγκεφάλου, εξατομικευμένη και προληπτική. Εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη πολιτικών εμπνευσμένων από τις νευροεπιστήμες για να θέσει την υγεία του εγκεφάλου στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

Επιπτώσεις
Ως υπότροφος στο The Atlantic, η Erin στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών για μια προσέγγιση της ιατρικής ακριβείας. στη θεραπεία της άνοιας. Ελπίζει επίσης να αναπτύξει νέες προσεγγίσεις για την άνοια που θα αντιμετωπίζουν
τις κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές, επιστημονικές και τεχνολογικές συνιστώσες της περίθαλψης.

Κίνητρα
Η Erin πιστεύει ότι ο 21ος αιώνας θα καθοριστεί από τη συλλογική μας αντίδραση στην τρέχουσα κρίση της υγείας του εγκεφάλου. Η φροντίδα της άνοιας παραμένει απλησίαστη, μη ανταποκρινόμενη και κατάλληλη για όλους. Χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις για ολόκληρη την πορεία φροντίδας της άνοιας. Η Smith δήλωσε “Χρειαζόμαστε διεπιστημονικές ομάδες που θα οικοδομήσουν δημιουργικές λύσεις για να μειώσουν το εύρος και
επιπτώσεις της άνοιας”.

Η Erin είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και επικεντρώνεται στις νευροεπιστήμες και την επιστήμη των υπολογιστών.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Forbes 30 κάτω των 30
AAAS IF/THEN Ambassador
Thiel Fellow
WIRED Health Startup της χρονιάς
Davidson Fellow

2022: Νικήτρια Νέων στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Εφευρέτη

από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close