Search

Βραβείο Ad Memoriam Sciacca 2022 εις μνήμην του 18χρονου φοιτητή Lorenzo Parelli

Ο 18χρονος Lorenzo Parelli σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα την τελευταία ημέρα της πρακτικής άσκησης στην περιοχή της Udine.

Δεκαοκτώ ετών και με έντονο πάθος όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και τις μοτοσικλέτες, αλλά και για τη μηχανική, μια επιστήμη που θα ήθελε να εφαρμόσει στη δουλειά του στο μέλλον. Ήταν τεταρτοετής φοιτητής του τεχνικού ινστιτούτου των Σαλεσιανών Bearzi στο Udine.

Ο Lorenzo Parelli δεν εργαζόταν ουσιαστικά όταν χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από μια χαλύβδινη δοκό στο εργοστάσιο Burimec στο Lanuzacco, όπου έκανε την πρακτική του άσκηση δωρεάν για τελευταία ημέρα στο πλαίσιο του προγράμματος εναλλαγής από το σχολείο στην εργασία. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, περίμενε σε επικίνδυνη περιοχή. Ο επιβλέπων που υποτίθεται ότι θα τον φρόντιζε απουσίαζε. Είχε αντικατασταθεί λόγω ασθένειας.

 

Μαζί με τους εργάτες είχε εργαστεί σε ένα εργοστάσιο έλασης χάλυβα μήκους 15 μέτρων και πλάτους 7 μέτρων. Η ίδια χαλύβδινη ράβδος χτύπησε τον φοιτητή στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον, ενώ εργαζόταν στην εταιρεία Burimec στο Lauzacco di Pavia di Udine. Το αγόρι υπέστη “κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις” που δεν του άφησαν καμία ελπίδα, αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από μια χαλύβδινη ράβδο βάρους ενάμισι κιλού.

“Ο γιος μου ήταν γαλήνιος. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αλλά θέλω να μάθω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Δεν είναι σωστό για ένα 18χρονο αγόρι να πηγαίνει στο σχολείο και να μην επιστρέφει στο σπίτι. Ήταν ένα καλό παιδί που του άρεσε να διασκεδάζει με τους φίλους του και του άρεσε ακόμη και η πρακτική άσκηση που τον σκότωσε. Ζούσε τη ζωή ενός 18χρονου αγοριού, όπως πολλοί άλλοι”, εξηγεί η μητέρα του θύματος, η οποία απαιτεί δικαιοσύνη.

από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close