Search

Ρεσιτάλ για δύο πιάνα Hélène Mercier – Alain Lefèvre

Οι διεθνούς φήμης καναδοί σολίστ ερμηνεύουν το «Μπολερό» του Maurice Ravel σε μεταγραφή για δύο πιάνα, συνθέσεις André Mathieu αλλά και το έργο «Θλίψη» του Alain Lefèvre σε α΄ παγκόσμια εκτέλεση

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου | 20:30 | Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Ο διεθνούς φήμης καναδός πιανίστας Alain Lefèvre [Αλαίν Λεφέβρ], που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη χώρα μας και είναι ιδιαίτερα προσφιλής στο ελληνικό κοινό, συναντά, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ., την εξίσου διάσημη συμπατριώτισσά του Ηélène Mercier [Ελέν Μερσιέ], σε ένα σπάνιο ρεσιτάλ με έργα για δύο πιάνα στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τα οποία ξεχωρίζει το κοσμαγάπητο «Μπολερό» του Maurice Ravel σε μεταγραφή για δύο πιάνα του ίδιου του συνθέτη, μια εκδοχή που δεν ακούγεται συχνά στα συμφωνικά κέντρα.

Ο βασικός κορμός του προγράμματος της Hélène Mercier και του Alain Lefèvre στο Μέγαρο αποτελείται από έργα του André Mathieu [Αντρέ Ματιέ] (1929 – 1968), του επονομαζόμενου «Καναδού Μozart», ενός συνθέτη με μοναδικό ταλέντο, ο οποίος υπήρξε παιδί-θαύμα. Μάλιστα, ο Lefèvre, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναβίωση της μουσικής του Mathieu μέσα από τις συναυλίες του σε Ευρώπη, Αμερική και Άπω Ανατολή, έχει συνεργαστεί με την Mercier στην ηχογράφηση έργων του λαμπρού καναδού συνθέτη, σε μεταγραφή για δύο πιάνα, μια δισκογραφική κατάθεση βραβευμένη με «Trophée Radio Classique» στην Γαλλία. Στο ρεσιτάλ τους στο Μέγαρο, οι δύο σολίστ θα ερμηνεύσουν το Andante από το Κοντσερτίνο αρ. 2, έργο 13, τη Ρομαντική ραψωδία καθώς και το Κοντσέρτο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 25, «του Κεμπέκ», μια δημοφιλέστατη δημιουργία, στην εποχή της, που ο André Mathieu έγραψε όταν ήταν μόλις 14 ετών. Θα παρουσιαστεί ακόμη η σύνθεση «Chagrin» («Θλίψη») σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, που ο Alain Lefèvre συνέθεσε το 2020, στην αρχή της πανδημίας. Τις μεταγραφές για δύο πιάνα των έργων του Mathieu και του Lefèvre υπογράφει ο Αχιλλέας Γουάστωρ.

Η καναδή πιανίστα Hélène Mercier…
… έδωσε δείγματα του εξαίρετου ταλέντου της σε νεαρή ηλικία αποσπώντας διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου. Συμμετέχει τακτικά σε γνωστά φεστιβάλ στη Γαλλία, ενώ έχει εμφανιστεί ως σολίστ αλλά και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου σε μεγάλα συμφωνικά κέντρα και θέατρα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Κίνα. Έχει συμπράξει με διακεκριμένα σύνολα καθώς και με κορυφαίους αρχιμουσικούς και σολίστ, ενώ οι ηχογραφήσεις της έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχουν επαινεθεί από τη διεθνή κριτική. Η γαλλική κυβέρνηση της έχει απονείμει τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο πιανίστας και συνθέτης
… έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει στο βιογραφικό του πάμπολλες εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες και θέατρα. Ο κατάλογος των συνεργασιών του περιλαμβάνει παγκοσμίου φήμης μουσικά σύνολα και μαέστρους διεθνούς βεληνεκούς. Ο γαλλοκαναδικής καταγωγής σολίστ έχει υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Warner Classics, ενώ οι δισκογραφικές του καταθέσεις καλύπτουν ευρύ ρεπερτόριο: από την ερμηνεία αναφοράς του Lefèvre στο Κοντσέρτο για πιάνο του Corigliano μέχρι τη γεμάτη ένταση και διαύγεια εκτέλεση του Τέταρτου Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Rachmaninov σε μουσική διεύθυνση Κent Nagano.

Τιμές εισιτηρίων
9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 14 € ● 22 € ●
28 € ● 36 € ● 42 € ● 50 €

Διάρκεια
110 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια
210 72 82 333 ● megaron.gr

Πληροφορίες

Αρχική Σελίδα


https://www.facebook.com/megaron.gr
https://www.instagram.com/megaron_athens/
https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall
https://twitter.com/MegaronAthens

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close