Search

Στη Sophie Wessex προσφέρθηκε ο τίτλος της Kate Middleton – αλλά ο πρίγκιπας Edward παρενέβη

Η κόμισσα του Ουέσσεξ πήρε τον απροσδόκητο τίτλο της όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Edward το 1999, αλλά αρχικά της είχε προσφερθεί ένας τίτλος που τελικά πήγε στην πριγκίπισσα της Ουαλίας το 2011

Η Kate παρακολούθησε την τελετή από το μπαλκόνι μαζί με την Camilla και τη Sophie Wessex

Είναι γνωστό ότι ο κόμης και η κόμισσα του Ουέσσεξ μοιράστηκαν έναν απίστευτα στενό δεσμό με τη βασίλισσα πριν από τον θάνατό της σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο πρίγκιπας Edward γνώρισε τη Sophie Rhys-Jones κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο Queen’s Tennis Club στο Λονδίνο και το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του έξι χρόνια αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 1999. Πριν από τον γάμο τους, το παλάτι ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι θα είχε τον τίτλο του κόμη και της κόμισσας του Wessex.

Η είδηση αποτέλεσε έκπληξη για το κοινό, καθώς αναμενόταν ότι ο μικρότερος γιος της Βασίλισσας θα έπαιρνε ένα παραδοσιακό δουκάτο όπως τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του.


Ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η Σόφι παντρεύτηκαν το 1999 ( Εικόνα: PA)

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ο πρίγκιπας Εδουάρδος είναι κόμης, ενώ τα αδέλφια και τα ανίψια του είναι όλοι δούκες. Τυπικά, ο πρίγκιπας Εδουάρδος θα έπρεπε να έχει δουκάτο και στην πραγματικότητα είναι ο πρώτος στη θέση του που γίνεται κόμης από την εποχή των Τυδώρ.

Και ο ασυνήθιστος τίτλος δεν ήταν καθόλου σνομπ από τη βασίλισσα, και στην πραγματικότητα ήταν δικό του αίτημα να ονομαστεί κόμης του Ουέσσεξ. Και ο λόγος για την επιλογή του ήταν απροσδόκητος.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι η Βασίλισσα είχε προσφέρει στον Edward το Δουκάτο του Cambridge (τον τίτλο που τελικά δόθηκε στον πρίγκιπα William και την Kate όταν παντρεύτηκαν το 2011), αλλά εκείνος τον αρνήθηκε για έναν πολύ εκπληκτικό λόγο.

Το Earldom of Wessex είχε να χρησιμοποιηθεί από τον 11ο αιώνα, ωστόσο ο Εδουάρδος φέρεται να ζήτησε από τη βασίλισσα να πάρει το όνομά του από έναν χαρακτήρα που ονομαζόταν Lord Wessex στην αγαπημένη του ταινία “Ερωτευμένος Σαίξπηρ”.

Ο τίτλος είχε αρχικά προσφερθεί στην κόμισσα του Ουέσσεξ ( Εικόνα: PA)

Η Sophie, κόμισσα του Wessex και ο πρίγκιπας Edward, κόμης του Wessex στο νοσοκομείο Frimley Park. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος λέγεται ότι αρνήθηκε τον τίτλο ( Εικόνα: WireImage)

Ένας βασιλικός insider είπε στην Telegraph το 2010 γιατί ο Edward επέλεξε αυτό το όνομα, εξηγώντας: “Του άρεσε το άκουσμά του και ζήτησε από τη βασίλισσα αν μπορούσε να πάρει αυτό στη θέση του”.

Όταν ήρθε η είδηση του εκπληκτικού τίτλου, αποκαλύφθηκε ότι η βασιλική οικογένεια σκόπευε ο Έντουαρντ να γίνει Δούκας του Εδιμβούργου τόσο μετά τον θάνατο του πατέρα του όσο και την ενθρόνιση του μεγαλύτερου αδελφού του, αν και οι προτάσεις για το αν θα συμβεί αυτό ή όχι τέθηκαν πρόσφατα υπό αμφισβήτηση.

Εάν δοθεί ο τίτλος στο ζευγάρι, η Sophie θα γίνει Δούκισσα του Εδιμβούργου – ένας τίτλος ευγενείας που κατείχε η Βασίλισσα από τον γάμο της το 1947 μέχρι την ενθρόνισή της το 1952.

Η κόμισσα θυμήθηκε κάποτε σε συνέντευξή της στην Telegraph τη στιγμή που η ίδια και ο πρίγκιπας Εδουάρδος πληροφορήθηκαν ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ήθελε να αναλάβουν τον τίτλο. Είπε χαρακτηριστικά: “Η κόμισσα είπε ότι η κόμισσα είναι η κόμισσα του Λονδίνου: “Καθόμασταν εκεί ελαφρώς εμβρόντητοι. Ήρθε κυριολεκτικά κατευθείαν και είπε: “Σωστά. Θα μου άρεσε πολύ αν το σκεφτόσασταν αυτό”.

Τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου κληρονόμησε ο βασιλιάς Κάρολος μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, καθώς ήταν ο μεγαλύτερος γιος του. Τώρα που ο Βασιλιάς διαδέχθηκε τη μητέρα του, το Δουκάτο του Εδιμβούργου έχει συγχωνευτεί με το Στέμμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθερο να παραχωρηθεί ξανά σε άλλο βασιλικό ζευγάρι.

Ελπίζεται ότι ο βασιλιάς θα δώσει στη Sophie τον τίτλο

Απόδοση – Μετάφραση Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://www.mirror.co.uk/By Rebecca RussellRoyal Writer
17 Σεπ 2022

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close