Search

13ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας: η διαχρονική σημασία της ανθρωπιστικής και διαφωτιστικής Επικούρειας διδασκαλίας

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα θα διεξαχθεί το «13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ» που διοργανώνουν ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης», Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στη χώρα μας και διεθνώς.

Στην Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο πανελλήνιο φιλοσοφικό συνέδριο, καθώς από το 2011 το παρακολουθούν 300 έως και 500 σύνεδροι ανά έτος, ενώ την περσινή διαδικτυακή διεξαγωγή του παρακολούθησαν περισσότερα από 3000 άτομα. Επιπλέον, έχει αναδειχθεί ως το μοναδικό παγκοσμίως ετήσιο φιλοσοφικό συνέδριο που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική σημασία της ανθρωπιστικής και διαφωτιστικής Επικούρειας διδασκαλίας και για τον λόγο αυτό το χαιρετίζουν διεθνείς θαυμαστές της από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Σκοπός του Πανελληνίου Συμποσίου Επικούρειας Φιλοσοφίας είναι να δοθεί η ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να έρθει σε επαφή με τον επιστημονικό ανθρωπισμό της φιλοσοφίας του Επίκουρου, που προσφέρει μια διαχρονική πνευματική θωράκιση απέναντι στα πανανθρώπινα ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά αδιέξοδα, με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο προσέγγισης μιας ευδαιμονικής ζωής, με φρόνηση, φιλία και αλληλεγγύη, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας
Πληροφορίες
https://epicuros.gr/Symposio/kombos13/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close