Search

Απολαμβάνουν οι ναρκισσιστές τα φιλιά;

Στην αρχή μιας σχέσης με έναν ναρκισσιστή μπορεί να υπάρχουν πολλά φιλιά και σωματικό άγγιγμα. Σας τηλεφωνούν και σας στέλνουν μηνύματα συνέχεια, σας βγάζουν έξω για φαγητό, σας ακούνε να μιλάτε για ώρες. Για να μην αναφέρουμε το άφθονο σεξ του μήνα του μέλιτος που πρέπει να κάνετε και να απολαύσετε. Η σκέψη για το αν τους αρέσει ή όχι το φιλί δεν περνάει καν από το μυαλό σας.

Δυστυχώς, η φάση του μήνα του μέλιτος φτάνει σε ένα συντριπτικό τέλος και τα φιλιά και το σωματικό άγγιγμα σταματούν. Αρχίζετε να παρατηρείτε μικρά αρνητικά σχόλια που προέρχονται από αυτούς και μπορεί ακόμη και να αναρωτιέστε τι κάνατε για να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ναρκισσιστής απλώς σας έριχνε ερωτικές βόμβες για να σας γαντζώσει. Τώρα, κάθε παρότρυνση για φιλιά και αγγίγματα πιθανόν να προέρχεται από εσάς, προσπαθώντας να αναζωπυρώσετε εκείνες τις καταπληκτικές πρώτες μέρες, που μοιραστήκατε και οι δύο μαζί.

Από την άλλη πλευρά όλων αυτών μπορεί να αναρωτιέστε, απολαμβάνουν οι ναρκισσιστές να φιλούν καθόλου τους συντρόφους τους; Η σύντομη απάντηση είναι ναι, απολαμβάνουν τα φιλιά στην αρχή… αλλά όχι για τους ίδιους λόγους που τα απολαμβάνετε εσείς.

Η επιστήμη πίσω από το φιλί

Οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν οριστικά γιατί εμείς οι άνθρωποι είμαστε ένα από τα λίγα πλάσματα στον πλανήτη που νιώθουμε την ανάγκη να πιέσουμε τα χείλη μας πάνω στα χείλη κάποιου άλλου και να μοιραστούμε σάλιο. Ακούγεται ελκυστικό όταν το θέτεις έτσι, έτσι δεν είναι!

Αλλά εδώ υπάρχουν μερικά πολύ καλά επιχειρήματα πίσω από την πράξη των ανθρώπων που μοιράζονται ένα φιλί.

Το φιλί σας χαλαρώνει

Όταν φιλιόμαστε, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει χημικές ουσίες που προκαλούν “ευεξία”, όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

Η ωκυτοκίνη είναι συγκεκριμένα γνωστή ως “το ναρκωτικό της αγάπης”, επειδή αυξάνει τις ενδορφίνες, οι οποίες κάνουν το σώμα να αισθάνεται καλά. Η ωκυτοκίνη είναι επίσης γνωστό ότι προάγει το δέσιμο και την προσκόλληση στους ανθρώπους, καθώς και ότι δημιουργεί συναισθήματα στοργής.

Η ντοπαμίνη απελευθερώνεται όταν κάνουμε κάτι που αισθανόμαστε καλά, όπως το να φιλήσουμε κάποιον που μας ελκύει, και αυτό είναι που μας δίνει αυτό το “υψηλό” συναίσθημα.

Έχουμε επίσης περισσότερες νευρικές απολήξεις στα χείλη μας από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας. Τι σημαίνει αυτό; Όταν τα πιέζουμε πάνω σε ένα άλλο σύνολο ζεστών, μαλακών χειλιών, απλά νιώθουμε όμορφα!

Εκτός από όλα αυτά, τα φιλιά μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης, κάνοντάς σας να αισθάνεστε πιο χαλαροί.

Τι κερδίζει ο ναρκισσιστής;

Το φιλί σας κάνει να αισθάνεστε καλά, πράγμα που σημαίνει ότι θα δώσετε στον ναρκισσιστή άφθονη προσοχή. Για έναν ναρκισσιστή, η προσοχή ισοδυναμεί με ναρκισσιστική προσφορά Α’ βαθμού.

Το φιλί καθορίζει τη συμβατότητα

Σύμφωνα με τους βιολόγους, το φιλί είναι ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καθορίσουμε με ποιον είμαστε πιο συμβατοί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος που βιώνουμε ως “απαίσιο φιλάκι” είναι για εμάς ένα deal-breaker!

Τι κερδίζει ο ναρκισσιστής;

Ο ναρκισσιστής, μέσα σε όλη την εγωιστική του ανωτερότητα, πιστεύει πραγματικά ότι είναι ο καλύτερος στο φιλί επί γης. Ξέρουν ότι αν μπορέσουν να σας κερδίσουν με τις σαγηνευτικές τους ικανότητες, σας έχουν στο χέρι.

  • Το φιλί αυξάνει τη σεξουαλική ορμή
  • Όταν φιλάμε και μοιραζόμαστε σάλιο με κάποιον, μοιραζόμαστε επίσης τεστοστερόνη, η οποία αυξάνει τη σεξουαλική μας ορμή.

Προφανώς, οι γυναίκες χρησιμοποιούν τα φιλιά ως έναν τρόπο για να κρίνουν τους άνδρες και να αποφασίσουν για το αν θα τα καταφέρουν στην κρεβατοκάμαρα ή όχι.

Ενώ οι άνδρες φιλούν για να στείλουν σεξουαλικές ορμόνες και πρωτεΐνες που κάνουν τη γυναίκα πιο δεκτική σεξουαλικά.

Με λίγα λόγια, οι γυναίκες φιλιούνται για να αξιολογήσουν αν θα κάνουν σεξ με τον άντρα ή όχι, ενώ οι άντρες φιλιούνται για να αυξήσουν τη σεξουαλική ορμή της γυναίκας.

Τι κέρδος έχει ο ναρκισσιστής;

Μόλις έρθουμε κοντά με κάποιον, αναπόφευκτα νιώθουμε πιο συνδεδεμένοι και προσκολλημένοι σε αυτόν (εκτός αν είστε συναισθηματικά άδειοι, όπως ένας ναρκισσιστής). Ο ναρκισσιστής γνωρίζει ότι τα πολλά παθιασμένα φιλιά θα οδηγήσουν στο σεξ, το οποίο θα οδηγήσει στο να νιώθετε συνδεδεμένοι μαζί του. Μόλις συνδεθείτε, θα σας είναι πιο δύσκολο να φύγετε, πράγμα που σας κρατάει στη θέση σας για να συνεχίσετε να τροφοδοτείτε τον εγωισμό του και να τον απομυζάτε ενεργειακά. Επιπλέον, το σεξ είναι ένας άλλος τρόπος για τους ναρκισσιστές να λαμβάνουν ναρκισσιστικό ανεφοδιασμό.

Το φιλί σας συνδέει

Το φιλί είναι μια οικεία πράξη, η οποία σας συνδέει ενεργά με τον σύντροφό σας. Οι ορμόνες, η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη βοηθούν στην αύξηση αυτού του αισθήματος προσκόλλησης στο σύντροφό σας και προκαλούν ένα αίσθημα εθισμού. Επιπλέον, όταν αισθάνεστε δεμένοι με κάποιον, είναι πιο πιθανό να αισθάνεστε ότι είναι ασφαλές να είστε ευάλωτοι μαζί του και να τον εμπιστεύεστε.

Τι κερδίζει ο ναρκισσιστής;

Τα φιλιά σας βοηθούν να νιώσετε ασφάλεια με τον ναρκισσιστή, πράγμα που σημαίνει ότι θα ανοιχτείτε, θα είστε ευάλωτοι και αναπόφευκτα θα τον εμπιστευτείτε. Θέλουν την εμπιστοσύνη σας, γιατί τότε είναι πιο πιθανό να ανεχτείτε την κακοποίησή τους στη συνέχεια και να παραμείνετε πιστοί, ανεξάρτητα από το πώς σας φέρονται.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://unmaskingthenarc.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close