Search

Πότε παραιτείται ο ναρκισσιστής από κάθε προσπάθεια επαναφοράς στη σχέση

Υπάρχουν τρεις (3) περιπτώσεις που θα παρατήσει ο ναρκισσιστής κάθε προσπάθεια επανένωσης και θα απομακρυνθεί, θα φύγει, σύμφωνα με την ερευνήτρια και μηχανολόγο μηχανικό Teresa Santana:

Ο ναρκισσιστής παραιτείται όταν δεν έχει πια την εξουσία.

Αυτό συμβαίνει συνήθως αμέσως μετά τη μη επαφή (no contact), η οποία αν γίνει σωστά αποδεικνύεται ως μια εξαιρετική άμυνα απέναντι στους περισσότερους χειρισμούς του. Χάρη στο γεγονός της διακοπής κάθε είδους επαφής μαζί τους, μπορείτε επιτέλους να πάρετε μια ανάσα και να τους δείτε να φεύγουν για να αποπλανήσουν άλλα θύματα, από τα οποία μπορούν να πάρουν την τροφοδοσία που χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Οι ναρκισσιστές παραιτούνται όταν το θύμα ανακαλύπτει τη διαταραχή του και αποκαλύπτεται…

Όταν ο ναρκισσιστής ανακαλύπτεται, αντιδρά πρώτα αρνούμενος το περιστατικό και στη συνέχεια αρχίζει να κλείνει κάθε είδους σχέση για να φύγει οριστικά. Ο λόγος είναι απλός, δεν έχει πλέον όπλο να παίζει με τα συναισθήματα των άλλων, η μάσκα έχει πέσει και δεν ξέρει πλέον πώς να ανακτήσει έδαφος.

Οι ναρκισσιστές παραιτούνται όταν οι πόροι εξαντλούνται.

Αν ο ναρκισσιστής νιώθει ότι τον αγνοούν, δύσκολα θα επιχειρήσει να φύγει χωρίς πρώτα να έχει δοκιμάσει να προσπαθήσει να ξαναβρεί επαφή με το θύμα του. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι ανάμεσα στις πολλές προσπάθειες που θα κάνουν, θα είναι να προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με κοινούς φίλους ή γνωστούς.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι θεμιτό το θύμα να προλάβει τον ναρκισσιτή και να προειδοποιήσει άπαντες να μην δώσουν κανενός είδους πληροφορία ώστε να τον κρατήσουν μακριά.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: www.quora.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close