Search

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείτε έναν ναρκισσιστή;

Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείτε έναν ναρκισσιστή δεν είναι να ζητήσετε εκδίκηση. Πρώτα απ’ όλα, να γνωρίζετε ότι η εκδίκηση είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος: μπορεί να σας δώσει κάποια βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση, αλλά σίγουρα όχι μακροπρόθεσμα. Η εκδίκηση δεν αποτελεί ΠΟΤΕ πηγή παρηγοριάς, σύμφωνα με τον Γάλλο κλινικό ψυχολόγο Jean-François Lopez.

Αν θέλετε να εκδικηθείτε έναν ναρκισσιστή, βρίσκεστε στη δίνη του θυμού. Αν ο θυμός σας είχε εξαφανιστεί, δεν θα είχατε κανένα λόγο να ζητήσετε εκδίκηση. Ο στόχος ενός ναρκισσιστή είναι να κυριαρχήσει και να ελέγξει τη σχέση, κάτι που επιτυγχάνει ελέγχοντας τα συναισθήματά σας. Αν είστε θυμωμένοι, ο ναρκισσιστής εξακολουθεί να σας ελέγχει. Επομένως, θα πρέπει να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτόν τον έλεγχο επιδιώκοντας να απαλλαγείτε από το θυμό σας.

Η εκδίκηση δεν θα σας φέρει καμία μορφή επανόρθωσης. Δεν θα σας δώσει πίσω όλα όσα σας έχει πάρει ο ναρκισσιστής. Δεν θα σας δώσει πίσω τον χρόνο που περάσατε με τον ναρκισσιστή ως χάσιμο χρόνου, δεν θα σας δώσει πίσω την αγάπη, την προσοχή που δώσατε στον ναρκισσιστή, δεν θα σας δώσει πίσω την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, τη χαρά της ζωής κ.ο.κ. Πρέπει να αποδεχτείτε το γεγονός ότι έχετε αφαιρέσει τη ζωή σας. Πρέπει να αποδεχτείτε ότι έχετε βρεθεί σε μια σχέση κακοποίησης και ψυχολογικής κακοποίησης και ότι δεν θα πάρετε ποτέ αποζημίωση γι’ αυτό, δεν θα πάρετε ποτέ συγγνώμη από τον ναρκισσιστή.

Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία εάν πιστεύετε ότι η περίπτωσή σας εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του νόμου. Τις περισσότερες φορές η καταγγελία δεν θα είναι επιτυχής, οπότε θα χάσετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείτε έναν ναρκισσιστή είναι να τον/την εγκαταλείψετε, να επικεντρωθείτε ξανά στον εαυτό σας, να καταλάβετε τι σας συνέβη ώστε να μην κάνετε ξανά τα ίδια λάθη, να επιδιώξετε να επουλώσετε τις πληγές σας, αν χρειαστεί με επαγγελματική βοήθεια, να ξαναχτίσετε τον εαυτό σας και να επιδιώξετε να ζήσετε όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική ζωή.

Η επιτυχία και η προσωπική σας ολοκλήρωση εκτός της σχέσης με τον/την ναρκισσιστή/τρια θα είναι η καλύτερη εκδίκησή σας, καθώς εκείνος/η είναι ανίκανος/η να ζήσει μια τέτοια ζωή.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: www.quora.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close