Search

Τι “μπερδεύει” έναν ναρκισσιστή στη συμπεριφορά σας…

Τι μπερδεύει έναν ναρκισσιστή;

H ψυχολόγος Catherine Kelsky αναφέρει τα κάτωθι:

  1. Σκοτώστε τους με καλοσύνη.

Οι ναρκισσιστές μπορεί συχνά να είναι πολύ σκληροί και αρνητικοί άνθρωποι, οπότε το να τους σκοτώσετε με καλοσύνη είναι σίγουρο ότι θα τους μπερδέψετε. Αυτό όχι μόνο θα τους δώσει τροφή για να ξεκινήσουν μια διαφωνία ή να έχουν κάτι για να παραπονεθούν αργότερα, αλλά θα προκαλέσει επίσης γενική σύγχυση σε πολλούς ναρκισσιστές επειδή συχνά σκέφτονται τόσο χαμηλά για τον εαυτό τους.

  1. Μην αφήνετε τις προσβολές τους να σας επηρεάσουν.

Οι ναρκισσιστές συχνά χρησιμοποιούν τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, όπως η θλίψη ή ο θυμός, ως εργαλείο χειραγώγησης. Επομένως, μια από τις καλύτερες τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μπερδέψετε έναν ναρκισσιστή είναι να μην αφήσετε τις προσβολές τους να σας επηρεάσουν. Θα μπορούσατε ακόμη και να συμφωνήσετε μαζί τους για να τους μπερδέψετε ακόμη περισσότερο. Για παράδειγμα, αν ένας ναρκισσιστής σας αποκαλέσει γελοίους για να προσπαθήσει να σας απαξιώσει, θα μπορούσατε να πείτε: “Είμαι γελοίος, έτσι δεν είναι;”.

  1. Σταματήστε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας.

Αν και αυτή η τακτική μπορεί να φαίνεται λίγο οπισθοδρομική σε μερικούς ανθρώπους, οι ναρκισσιστές θα μπερδευτούν πολύ αν σταματήσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας απέναντί τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το να σας κάνει να νιώθετε την ανάγκη να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας είναι ένα άλλο εργαλείο χειραγώγησης που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ναρκισσιστές.

  1. Σταματήστε να μοιράζεστε μαζί τους προσωπικές πληροφορίες.

Αν έχετε ασχοληθεί με έναν ναρκισσιστή στο παρελθόν, τότε πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι δεν πρέπει να τους εμπιστεύεστε κανενός είδους μυστικές ή προσωπικές πληροφορίες. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να το πουν σε άλλους ανθρώπους, ακόμη και αν τους έχετε ζητήσει να μην το κάνουν. Ακόμα χειρότερα, ορισμένοι ναρκισσιστές μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσουν αυτού του είδους τις πληροφορίες ως μια μορφή εκβιασμού, αν ξαφνικά βρεθείτε στην κακή τους πλευρά.

  1. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια.

Η αποφυγή της οπτικής επαφής με έναν ναρκισσιστή μπορεί να τους μπερδέψει, επειδή πολλοί ναρκισσιστές προσπαθούν πάντα να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να επιδίδονται σε περίεργες συμπεριφορές ή να κάνουν σκηνή δημοσίως. Όταν αποφεύγετε την οπτική επαφή με έναν ναρκισσιστή κατά τη διάρκεια μιας από τις παραστάσεις του, αυτό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό γι’ αυτόν, ειδικά αν προσπαθεί συγκεκριμένα να τραβήξει την προσοχή σας.

  1. Κρατήστε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο.

Οι ναρκισσιστές ευδοκιμούν όταν οι άνθρωποι βιώνουν αρνητικά συναισθήματα, όπως θλίψη, ζήλια ή θυμό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι τείνουν να αφήνουν την άμυνά τους να πέσει όταν νιώθουν αυτά τα πράγματα, και αυτό διευκολύνει τον ναρκισσιστή να χειραγωγεί και να ελέγχει το άτομο. Κατά συνέπεια, το να κρατάτε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο όταν ένας ναρκισσιστής προσπαθεί να σας προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τον μπερδέψετε και ταυτόχρονα να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σας πουν οι ειδικοί της ψυχολογίας όταν σας εξηγήσουν ότι έχετε να κάνετε με έναν ναρκισσιστή.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: www.quora.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close