Search

Άγνωστες πτυχές της ζωής του Leonardo Di Caprio

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, βρίσκεται στο χώρο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, παίζοντας σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες όλων των εποχών. Δεν υπάρχει ούτε ένας χαρακτήρας στον οποίο να μην ταιριάζει, από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην επαναστατική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε “Ο λύκος της Wall Street” μέχρι την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία του στην ταινία “The Revenant”. Εκτός από την υποκριτική, ο DiCaprio είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στον περιβαλλοντικό ακτιβισμό, έχοντας ιδρύσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει φιλανθρωπικά ιδρύματα σε τακτική βάση, ενώ έχει αναλάβει ακόμη και την παραγωγή αρκετών περιβαλλοντικών ταινιών. Είναι ένας από τους πιο ειλικρινείς διάσημους στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε αναγνώριση ενός τέτοιου ηθοποιού, παραθέτουμε δέκα λιγότερο γνωστά γεγονότα που μπορεί να σας κάνουν να σηκώσετε το φρύδι σας από έκπληξη! Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Η προέλευση του ονόματός του
Το όνομα του DiCaprio προέρχεται από τον μεγάλο ζωγράφο της Αναγέννησης Leonardo Da Vinci και οι ρίζες του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Η μητέρα του ένιωσε για πρώτη φορά το μωρό της να κλωτσάει ενώ κοιτούσε έναν πίνακα του Ντα Βίντσι στο Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία σε ένα ταξίδι στην Ιταλία, γεγονός που την ώθησε να του δώσει το όνομά του από αυτό το μαγικό γεγονός.

Το όνομά του προκάλεσε προβλήματα επαγγελματικά
Παρά τις οδυνηρές ρίζες του ονόματός του, ο DiCaprio ενθαρρύνθηκε να το αλλάξει, καθώς τον εμπόδιζε να αποκτήσει ρόλους. Σύμφωνα με αναφορές, ο ηθοποιός πήγε σε 100 οντισιόν χωρίς να πάρει ούτε έναν ρόλο, γεγονός που σχεδόν τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τις παραστάσεις τη δεκαετία του 1980. Ένα πρακτορείο μάλιστα τον ενθάρρυνε να αλλάξει το “ξενόφερτο” όνομά του σε κάτι πιο αμερικανικό, προκειμένου να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε ευγνώμονες που δεν τα παράτησε ή δεν άλλαξε το όνομά του, επειδή κατάφερε να πάρει μια σειρά από αξιομνημόνευτους ρόλους ως αποτέλεσμα.

Ξεκίνησε να παίζει σε διαφημίσεις
Ο DiCaprio είναι ένας από τους σπάνιους παιδικούς ηθοποιούς που κατάφερε να διατηρήσει μια συνεπή πορεία καριέρας από τα πρώτα του χρόνια. Στην αρχή της καριέρας του ως ηθοποιός, εργάστηκε σε διαφημίσεις στην τηλεόραση. Η μητέρα του τον πήγαινε σε οντισιόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας του και η πρώτη του εμφάνιση ήταν σε μια διαφήμιση για τα αυτοκίνητα Matchbox όταν ήταν 14 ετών.

Δεν ξέρει να τραγουδάει
Η ταινία “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Baz Luhrmann, η οποία μας παρουσίασε μια από τις πιο κλασικές ιδέες για αποκριάτικες στολές ζευγαριών όλων των εποχών, είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του DiCaprio. Ο DiCaprio φέρεται να ήθελε να συμμετάσχει στο Moulin Rouge του Baz Luhrmann, αλλά θεώρησε ότι η φωνή του στο τραγούδι ήταν “απαίσια” και ακατάλληλη για την ταινία.

Η πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ
Ήταν ένα συνηθισμένο αστείο στο Διαδίκτυο μέχρι τη νίκη του DiCaprio με Όσκαρ το 2016 για την ταινία The Revenant (Η Επιστροφή) ότι ήταν ένας αιώνιος χαμένος των Όσκαρ, καθώς είχε προταθεί για πέντε βραβεία και έχανε το καθένα. Η πρώτη του υποψηφιότητα ήρθε το 1993 για την ερμηνεία του στην ταινία What’s Eating Gilbert Grape, για την οποία ήταν επίσης υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα.

Το κούρεμά του προκάλεσε αντιδράσεις
Μετά την πρωτοφανή επιτυχία του Τιτανικού, η “Leo-mania” εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Έφτασε στο σημείο να απαγορευτεί το χαρακτηριστικό του χτένισμα σε ορισμένες χώρες, όπως το Αφγανιστάν, καθώς δεν ήθελαν να συνδεθούν με την ταινία.

Όχι στα ναρκωτικά
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά τσιγάρα, ο ηθοποιός δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στα ναρκωτικά από τότε που ήταν τριών ή τεσσάρων ετών, ο Ντι Κάπριο ισχυρίζεται ότι τα ναρκωτικά δεν αποτέλεσαν ποτέ μέρος της χολιγουντιανής του εμπειρίας. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Wolf of Wall Street συναντήθηκε με έναν ειδικό στα ναρκωτικά στα γυρίσματα και μαζί με τον Jonah Hill είδαν βίντεο στο Youtube για να αποκτήσουν ιδέες για τις μεθυσμένες σκηνές.

Η παρέα του Χόλιγουντ
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, ο DiCaprio έχει παραδεχτεί ότι τη δεκαετία του 1990 ήταν μεγάλος party animal. Αυτός και μια παρέα από τύπους του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων ο Tobey Maguire, ο David Blaine και ο Harmony Korine, ήταν γνωστοί ως “The Pussy Posse” και γλεντούσαν σε όλη τη δεκαετία.

Χειρότερος ηθοποιός…;
Όλοι γνωρίζουμε τον Leo ως έναν από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα. Για την ακρίβεια, κάποτε έλαβε το βραβείο Χρυσού Βατόμουρου για τον χειρότερο ηθοποιό το 2001 μετά τον ρόλο του στην ταινία “The Beach”, η οποία έλαβε αμέτρητες αρνητικές κριτικές.

Η Kate Winslet τον έδειξε
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Τιτανικού, η ρομαντική συμπρωταγωνίστριά του Kate Winslet επέλεξε να σπάσει τον πάγο, δείχνοντάς τον, επειδή ήξερε ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να είναι εντελώς γυμνή μπροστά του. Αυτή η στρατηγική απέδωσε καρπούς, καθώς οι δυο τους διατηρούν έκτοτε μια μακρά και όμορφη φιλία.

Επιμέλεια κειμένου: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://www.gloriousa.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close