Search

To ελληνικό CONATUS Journal of Philosophy στο top 20 των περιοδικών φιλοσοφίας παγκοσμίως

Το περιοδικό του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, Conatus – Journal of Philosophy, στην δεύτερη μόλις χρονιά που καταλογογραφείται από το Scopus και αξιολογείται από την υπηρεσία μέτρησης κύρους Scimago Journal Ranking πέτυχε να βρεθεί από το 4ο quartile (Q4) στο οποίο κατατασσόταν το 2021, στο 2ο. Αυτό σημαίνει πως το Conatus ανήκει πλέον στο top 50 των καλύτερων διεθνών περιοδικών φιλοσοφίας παγκοσμίως – κάτι απολύτως πρωτοφανές για περιοδικό που εκδίδεται επί μόλις 7 χρόνια, και έχει τόσο σύντομη παρουσία στο Scopus.

Η ακριβής θέση του Conatus στην διεθνή κατάταξη με βάση την μέτρηση του Scopus για το 2022 είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή: το περιοδικό από το 48ο percentile στο οποίο βρισκόταν το 2021 αναμένεται να βρεθεί στο 80ο, γεγονός που το κατατάσσει στο top 20 των περιοδικών φιλοσοφίας παγκοσμίως, πλάι σε περιοδικά με τεράστια ιστορία όπως το Mind, το Phronesis, το Philosophy and Public Affairs και άλλα.

Το Conatus πλέον αποτελεί και επισήμως ένα από τα καλύτερα περιοδικά φιλοσοφίας διεθνώς, και αυτό οφείλεται στην εξαιρετικά υπεύθυνη, επαγγελματική και επίμοχθη δουλειά μιας λαμπρής ομάδας, τα μέλη της οποίας απαρτίζονται από τους: Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη, (Αν. Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και Editor-in-Chief του Conatus), Δέσποινα Βερτζάγια (Managing Editor), Αχιλλέα Κλεισούρα (Production Manager & Art Director), Παναγιώτη Χρυσόπουλε (Press, Media & Liaison), Γιάννη Λαδά (Project Manager), Αγγελική-Μαρία Αργυράκου, Ανδριανή Αυγερινού, Γιώργο Μπίφη, Σοφία Γιαννούσιου, Φαίδρα Γιαννοπούλου, Δανάη-Χριστίνα Κοττίδου, Τόνια Μουτζούρη, Βίκυ Πρωτοπαπαδάκη, Μιχάλη Ψαρομμάτη, Λυδία Τσιακίρη, Θάνο Τσιώρα, Εύη Ζαχαριά και Μαρία Ζάνου (Associate editors)!

Γραφείο Τύπου Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, τμήμα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close