Search

«Στιγμές»… από την εφευρέτη & οικονομολόγο Αλίνα Καρασάββα

Είμαι από την Κόρινθο. Είμαι πτυχιούχος στα Οικονομικά και κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Coventry. Ασχολήθηκα με το μόντελινγκ, τον κινηματογράφο, με guest συμμετοχή σε blockbusters σε Ελλάδα και Αμερική, και τον χώρο της ομορφιάς, στον οποίο αναγνωρίστηκα με τον τίτλο της Miss Europe Face το 2006.

Επίσης δεν θα προσπαθήσω να σας γοητεύσω με το ιδιαιτέρως ευχάριστο και δημιουργικό πέρασμά μου από το χώρο των ταξιδιών σαν αεροσυνοδός στην Gulf Air.

Απλά έχω σκοπό να σας απογειώσω με την ιδιότητά μου ως εφευρέτρια και να σας παρουσιάσω την καινοτομική μου ανακάλυψη, μία βαλίτσα ταξιδίου, η οποία έχει σύστημα αυτοζύγισης. Όμοιά της δεν υπάρχει στην παγκόσμια αγορά!!!

Η βαλίτσα αυτή δίνει το πλεονέκτημα στον επιβάτη να γνωρίζει το ακριβές βάρος της αποσκευής του.  Με αυτό τον τρόπο αποφεύγει την κατασπατάληση χρημάτων για την πληρωμή του προστίμου υπέρβαρης αποσκευής και εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο κατά τον έλεγχο.

Στιγμές…

Η στιγμή που έγινε η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου…:  Να παίζω με τα κύματα!!!

Η αξέχαστη στιγμή στο σχολείο…:  Η ένδειξη εμπιστοσύνης και αναγνώρισης προς το πρόσωπό μου, όταν η Καθηγήτριά μου στο Γυμνάσιο με έβαλε να διορθώσω εγώ τα γραπτά στο διαγώνισμα Γεωμετρίας που είχαμε γράψει.

Τη στιγμή που αποκάλυπτες μια ζαβολιά σου…: Συνήθως όλες τις ζαβολιές που έκανα τις μοιραζόμουν με την παρέα μου και έπεφτε πολύ γέλιο με τα κατορθώματά μου!

Μια ευτυχισμένη παιδική στιγμή…: Μαζί με την παρέα μου να ετοιμαζόμαστε για μία ακόμη αποστολή προς εύρεση του χαμένου θησαυρού!!! Moveover Jack Sparrow!!!

Η στιγμή που ένιωσες το πρώτο καρδιοχτύπι…: Αχ… αυτή η στιγμή… Ήταν για έναν διάσημο αθλητή που όταν ήμουν έφηβη… τον θαύμαζα από την τηλεόραση και που τελικά – χρόνια αργότερα – τον γνώρισα και από κοντά!

Μια στιγμή «αφόρητης τρέλας»…: Πολλές… Τι να πρωτοθυμηθώ;

Μια υπέροχη στιγμή με τους φίλους σου…: Εξερευνώντας ένα εξωτικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό!

Η στιγμή που έφυγες από το σπίτι για σπουδές…: Ουφ! Aνακούφιση! Πλάκα κάνω! Η αλήθεια είναι πως έχω ακόμα στο μυαλό μου την εικόνα της οικογένειάς μου να με αποχαιρετάει στο αεροδρόμιο την πρώτη φορά που έφυγα από το σπίτι!

Δυο στιγμές από τα φοιτητικά σου χρόνια…: Στην πρώτη ομαδική εργασία που συμμετείχα, το γεγονός ότι στο κοινό υπήρχαν μέλη του Αγγλικού Κοινοβουλίου! Μεγάλη τιμή, αλλά και συγχρόνως μεγάλη πίεση!

Εκείνη η στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της αεροσυνοδού…:  Ήμουν παιδάκι ακόμα, όταν κοιτάζοντας τον υπέροχο ουρανό ήξερα ότι όταν μεγαλώσω ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα έκανα ήταν πολλά ταξίδια!!!

Οι πρώτες στιγμές στο χώρο του θεάτρου…: Μετά το τέλος της πρώτης θεατρικής μου πρόβας, άκουσα τον Δάσκαλο να λέει σε όλους τους υπόλοιπους μαθητές ότι αυτό που μόλις είδαν από την παράστασή μου, ήταν αυτό που ζητούσε από όλους τους!!!

Η κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα στην επαγγελματική σου πορεία…: Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια στιγμή. Όλες είναι εξίσου υπέροχες, ανεξάρτητα με το αν είναι κορυφαίες ή όχι. Αλλά, αν θα έπρεπε να αναφέρω μία τώρα, θα πω για την στιγμή που με ενημέρωσαν ότι είχα επιλεγεί ανάμεσα από περισσότερες από 2.000 αεροσυνοδούς για να συνοδεύσω τον Πρίγκιπα του Μπαχρέιν στην επίσημη επίσκεψή του στην Ουγκάντα. Ακόμα θυμάμαι την πανέμορφη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο, τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της Ουγκάντα να με υποδέχονται διά χειραψίας.

Στιγμές ενός ταξιδιού…: Στιγμές πολλών ταξιδιών ίσως;; Αμέτρητες στιγμές, ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες μέσα από αρχαίους πολιτισμούς, εξωτικούς προορισμούς και υπερσύγχρονες κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες!!!

Η στιγμή που γνώρισες έναν σημαντικό άνθρωπο…: Εδώ δεν θα ήθελα να αδικήσω κανέναν από τους ανθρώπους  που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Όλοι υπήρξαν σημαντικοί Δάσκαλοι για μένα. Ο καθένας με τον δικό του διαφορετικό τρόπο!

Η στιγμή της γνωριμίας με έναν μεγάλο έρωτα…: Ήταν μία πολλή τρυφερή στιγμή όταν ένας όμορφος άνδρας στο δρόμο, μου πρόσφερε φρεσκοκομμένα λουλούδια συνοδευόμενα από ένα υπέροχο αγνό χαμόγελο!

Εκείνη η στιγμή που ομολόγησες στον εαυτό σου ότι ερωτεύτηκες…:  Ένιωσα πραγματική ευτυχία!

Εκείνη η στιγμή που ένιωσες ευτυχία…: Είναι πολλές αυτές οι στιγμές!!!

Η στιγμή που απογοητεύτηκες…: Η απογοήτευση είναι ένα συναίσθημα που όπως και η ευτυχία, δεν είναι μόνο μία στιγμή, αλλά πολλές. Οπότε προσωπικά τις στιγμές που με έχουν απογοητεύσει δεν τις μνημονεύω, απλά τις χρησιμοποιώ σαν πυξίδες, που με προειδοποιούν ότι κινούμαι σε λάθος χωρικά ύδατα, οπότε ανασυγκροτούμαι και αλλάζω πορεία.

Μια στιγμή που σε πλημμύρισε φόβο…: Αυτό που θα μου προκαλούσε φόβο είναι να μη μπορώ να είμαι ο εαυτός μου!

Μια τολμηρή στιγμή…:  Όταν έχοντας φτάσει στα ημιτελικά του Διαγωνισμού Ομορφιάς που συμμετείχα, είχα μία επιφοίτηση! Σκέφτηκα πως «όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί ομορφιάς είναι σικέ, οπότε δεν θα κερδίσω, οπότε γιατί δεν το σκάω τώρα όσο είναι καιρός;».

Η στιγμή που αποφάσισες να λησμονήσεις κάτι από το παρελθόν…: Κάποιες φορές το πιο υγιές πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ξεχάσει όλα αυτά που πια δεν τον εξελίσσουν και δεν τον βοηθούν να γίνει όλα αυτά που μπορεί να είναι!

Εκείνη η στιγμή που σε πόνεσε…: Συνήθως αυτό που με πονάει – και μακάρι να ήταν μόνο μία στιγμή – είναι η υποκρισία, το ψέμα και η έλλειψη ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας.

Η στιγμή που άκουσες μια σκληρή αλήθεια…: Και την αποδέχτηκα και βγήκα καλύτερη μέσα από αυτήν την αλήθεια. Μη ρωτήσεις όμως ποιά ήταν…

Η στιγμή που είπες…: «Αυτή είναι η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου»…: Α! Το έχω πει πολλές φορές αυτό!!!

Η στιγμή που περιμένεις εναγωνίως στο μέλλον…: Η αλήθεια είναι ότι περιμένω εναγωνίως το μέλλον και όλα αυτά που μου επιφυλάσσει! Ένα από αυτά, είναι και η αξιοποίηση της πατέντας μου!!!

Επιμέλεια: Αγγελική Τριάντη  

Concept: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close