Search

«Στιγμές»… από τον νεαρό εκδότη εφημερίδων από την Πτολεμαΐδα, Αντώνη Πουγαρίδη

Είμαι ο Αντώνης Πουγαρίδης και γεννήθηκα τις πρώτες ημέρες του Μαΐου του 1986. Μεγάλωσα στην Πτολεμαΐδα, όπου και γύρισα μετά τα εφηβικά και ακαδημαϊκά μου ταξίδια. Το παιδικό μου όνειρο ήταν να αξιοποιήσω τα άσπρα κουτιά που εμφανίστηκαν την πρώτη δεκαετία της ζωής μου, τους προσωπικούς υπολογιστές. Έτσι, μπήκα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου και σπούδασα Μηχανικός Η/Υ. Η ζωή τα έφερε έτσι που, μέσα από ένα τέτοιο άσπρο κουτί έφτασα να ενημερώνω μερικές χιλιάδες κόσμου, για το τι συμβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Είμαι ο διευθυντής του e-ptolemeos.gr και εκδότης δύο τοπικών εφημερίδων στη Δυτική Μακεδονία, Πτολεμαίος και Εορδαϊκός Παλμός τα ονόματά τους. Σημαντικότερη στιγμή στη ζωή μου, το σημείο που ανέλαβα τις ευθύνες της έκδοσης από τον δάσκαλο και πατέρα Κοσμά.

Στιγμές…

Η στιγμή που έγινε η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου: Ένα απόγευμα που περιμέναμε στο σταθμό του ΟΣΕ να έρθει η εφημερίδα. Το τρένο είχε καθυστερήσει. Τότε τυπώναμε στην Έδεσσα.

Η αξέχαστη στιγμή στο σχολείο: Η στιγμή που βγήκε η αναμνηστική φωτογραφία πριν από τις Πανελλήνιες.

Τη στιγμή που αποκάλυπτες μια ζαβολιά σου: Οι ζαβολιές δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ, είναι καλά κρυμμένες…

Μια ευτυχισμένη παιδική στιγμή: Όταν στα 6 μου χρόνια, βρήκα γυρνώντας στο σπίτι το ολοκαίνουριο ποδήλατο. Δώρο του παππού, για τους βαθμούς στο σχολείο. Μετά από χρόνια, μου αγόρασε και ένα αυτοκίνητο.

Η στιγμή που ένιωσες το πρώτο καρδιοχτύπι: Στο νηπιαγωγείο, σε γιορτή στο τέλος της χρονιάς. Έχω να την δω από τότε…

Μια στιγμή «αφόρητης τρέλας»: Να προσπαθώ να γράψω τη διπλωματική μου εργασία με το λάπτοπ στο KΨΜ στο στρατόπεδο, ώστε να προλάβω τη διορία της ορκωμοσίας, και να έρχονται οι έφηβοι φαντάροι από πάνω μου για να μπω στο ίντερνετ να δουν πορνό!

Μια υπέροχη στιγμή με τους φίλους μου: Το ξημέρωμα πριν φύγουν, ο ένας για Μόναχο, ο άλλος για Αμερική.

Εκείνη η στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με τα Μ.Μ.Ε.: Μια μέρα που ο πατέρας έλειπε. Για άσχημο λόγο. Και έκλεισα το πρωτοσέλιδο μόνος μου.

Οι πρώτες στιγμές στο χώρο των Μ.Μ.Ε.: Αγώνας για να μπορέσω να συνειδητοποιήσω την κατάσταση. Οι εφημερίδες έκλειναν η μία μετά την άλλη.

Η κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα στην επαγγελματική σου πορεία: Όταν το e-ptolemeos.gr έπιασε τους στόχους του. Μίλησαν οι αριθμοί.

Στιγμές ενός ταξιδιού: Απομονωμένος στα Ζαγοροχώρια. Τζάκι, καφές, εφημερίδα. Και η παρέα που ήθελα.

Η στιγμή που γνώρισες έναν σημαντικό άνθρωπο: Τον Παναγιώτη Σπύρου. Είχα την τύχη να τον πετύχω σε ένα χειρουργείο, όταν ήμουν βρέφος. Εκείνος φταίει που είμαι ακόμα στη γη.

Εκείνη η στιγμή που ομολόγησες στον εαυτό σου ότι ερωτεύτηκες: Όταν μια φορά ήθελα να κλείσω τρεις ώρες νωρίτερα την εφημερίδα, για να πάω να τη βρω.

Εκείνη η στιγμή που ένιωσες ευτυχία: Όταν πρωτοαγκάλιασα τον Στέργιο, τον βαπτιστικό μου.

Η στιγμή που απογοητεύτηκες: Όταν δικοί μου άνθρωποι, αποδείχτηκε ότι είναι “λίγοι”..

Ο Αντώνης Πουγαρίδης με τον εκπρόσωπο Τουρκίας των Βραβείων G. Sciacca, τον διάσημο ηθοποιό Burak Hakki.

Μια στιγμή που σε πλημμύρισε φόβο: Όταν πήγα στην εφορία να κάνω έναρξη.

Μια τολμηρή στιγμή: Όταν αποφάσισα ότι θα τρέξω στον αυτοδιοικητικό στίβο. Στα εικοσιέξι μου.

Η στιγμή που αποφάσισες να λησμονήσεις κάτι από το παρελθόν: Όταν συνειδητοποίησα ότι αυτό το κάτι, με έχει ήδη ξεχάσει.

Η στιγμή που άκουσες μια σκληρή αλήθεια: Όταν έμαθα ότι πρόκειται να φύγει από τη ζωή ένας δικός μας.

Η στιγμή που είπες: «Αυτή είναι η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου»: Ένα σούρουπο του 2013, όταν ενώ κοιτούσα τη θάλασσα σε μια παραλία της Πάρου, συνειδητοποίησα πως ζω στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, με τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, έχω τους καλύτερους γονείς και τους καλύτερους φίλους που θα μπορούσα, έχω την υγειά μου, και έχω πάνω μου, λεφτά ίσα ίσα για να γυρίσω σπίτι.

Η στιγμή που περιμένεις εναγωνίως στο μέλλον: Όταν θα μηδενίσει το ελληνικό χρέος, και θα αποκτήσουμε πάλι το κύρος, που λένε τα βιβλία ότι είχαμε, ώστε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Αν και πιστεύω πως ποτέ δεν κάναμε ό,τι γουστάρουμε..

Επιμέλεια: Αγγελική Τριάντη

Concept: Βίκυ Μπαφατάκη

www.e-ptolemeos.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close