Search

Ηθοποιοί που κέρδισαν Oscar ερμηνεύοντας διάσημες ιστορικές προσωπικότητες

H Ακαδημία Κινηματογράφου Καλών Τεχνών και Επιστημών όταν πρόκειται να απονείμει τα Oscars ηθοποιίας συνηθίζει να βραβεύει καλλιτέχνες που υποδύονται πραγματικούς ανθρώπους ή εμβληματικές προσωπικότητες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε εκείνους που μεταμορφώνονται, που φοράνε προστατευτικές μύτες και όλα τα συναφή για τις απαιτήσεις των ρόλων, Διάσημοι ηθοποιοί έχουν λάβει τι πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία διάσημων ιστορικών μορφών.

Ben Kingsley – Mohandas Karamchand Gandhi στην ταινία “Γκάντι” (1982)

Mohandas Gandhi (l) και Ben Kingsley στην ταινία “Gandhi,” (Credit: Getty Images/Everett Collection)

Ο γιος ενός Ινδού και μιας βρετανής, ο Κρίσνα Πάντιτ Μπανγκζί συνδύασε το ψευδώνυμο του πατέρα του (Benji) και του παππού του (King Clove) για να αποκτήσει το καλλιτεχνικό του όνομα Ben Kingsley. Αφού εργάστηκε στο θέατρο στο Λονδίνο για περίπου 15 χρόνια, ο νέος ηθοποιός απρέλαβε το χρυσό Όσκαρ χρυσό στη δεύτερη ταινία του, για τον ρόλο του Γκάντι, του πιο διάσημου ηγέτη ακτιβιστών της Ινδίας. Η ερμηνεία του ως Γκάντι κατέστησε τον Kingsley ως έναν από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της γενιάς του, μάλιστα η Βρετανική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη το 2001.

Τζούντι Ντεντς – Βασίλισσα Ελισάβετ Ι στο ” Shakespeare in Love” (1998)

Judi Dench (l) στην ταινία “Shakespeare in Love” και πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισάβετ I. (Credit: Miramax Films/Getty Images)

Ένα χρόνο νωρίτερα, η Dench κέρδισε το πρώτο της βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία της στον ρόλο της βρετανής βασίλισσας Βικτώριας στην ταινία “Mrs. Brown”. Στην ταινία “Shakespeare in Love” η βασίλισσα Ελισάβετ Ι, αν και εμφανίστηκε στην ταινία μόλις 8 λεπτά ήταν αρκετά ώστε να λάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Dench το δεύτερο χρυσό Όσκαρ ερμηνείας.

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close