Search

30 διάσημοι που έγιναν συλλεκτικές κούκλες Barbie!

Αντζελίνα Τζολί

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτρια, Αντζελίνα Τζολί, γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975 στο Λος Άντζελες. Είναι κόρη του γνωστού ηθοποιού, Τζον Βόιτ και της Μαρσελίν Μπερθράντ. Στις 23 Αυγούστου 2014, η Αντζελίνα παντρεύτηκε τον Μπραντ Πίτ και μαζί απέκτησαν έξι παιδιά εκ των οποίων τα τρία είναι υιοθετημένα από το Πνομ Πεν, την Αιθιοπία και το Βιετνάμ.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2016 η Αντζελίνα Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ “για την υγεία της οικογένειάς της” και αιτήθηκε την φυσική επιμέλεια των έξι παιδιών τους.

Η Τζολί είναι φιλάνθρωπος και το έχει αποδείξει από διάφορες περιοδείες με οργανισμούς σε Σουδάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Ιορδανία, Λίβανο κ.α. Μάλιστα το 2001 δώρισε στους Αφγανούς πρόσφυγες του Πακιστάν, 1.000.000 δολάρια.

Αν Χάθαγουεϊ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Αν Χάθαγουεϊ, γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1982 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της, Τζέραρντ Τόμας Χάθαγουεϊ, είναι δικηγόρος, και η μητέρα της Κάθλιν Αν, ηθοποιός από την οποία και εμπνεύστηκε.

Η Χάθαγουεϊ πίστευε πολύ στον καθολικισμό. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ήθελε να γίνει καλόγρια. Εντούτοις, στην ηλικία των 15, αποφάσισε να μην γίνει καλόγρια όταν έμαθε ότι ο αδελφός της ήταν ομοφυλόφιλος. Παρά την καθολική ανατροφή της, αισθάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να είναι μέρος μιας θρησκείας που καταδικάζει της σεξουαλικές προτιμήσεις του αδερφού της.

Το 2008, τιμήθηκε από το περιοδικό Elle για την δουλειά που είχε κάνει με τις φιλανθρωπίες.

Άνι Λένοξ

Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια, Άνι Λένοξ, γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1954. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ’70 με το συγκρότημα The Tourists. Το 1980 ίδρυσε τους Eurythmics και κυκλοφόρησαν το τραγούδι Sweet Dreams, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια, η Λένοξ έκανε σόλο καριέρα και επέστρεψε πάλι στους Eurythmics από το 1995 μέχρι το 2000.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, είτε ατομικά, είτε με το συγκρότημα και έχει ακτιβιστική δράση, καθώς ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το ζήτημα του AIDS.

Σελίν Ντιόν

Η Καναδή τραγουδίστρια, Σελίν Ντιόν, γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1968 στο Σαρλμάν, σε ένα προάστιο του Μόντρεαλ. Υπήρξε στιχουργός της γαλλόφωνης και αγγλόφωνης ποπ μουσικής. Έχει, επίσης, συμμετάσχει ως ηθοποιός σε κινηματογραφικές ταινίες και είναι μία από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών, με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 200.000.000 δίσκους παγκοσμίως.

Η Σελίν ξεκίνησε να τραγουδά στο μπαρ των γονιών της όταν ήταν 5 χρονών κι έτσι έγινε διάσημη στην πόλη της. Όταν έφτασε στην ηλικία των 12, η μητέρα της επικοινώνησε με τον Ρενέ Αντζέλιλ (μελλοντικός σύζυγος της), τον πιο γνωστό μάνατζερ στο Κεμπέκ, ο οποίος υποθήκευσε το σπίτι του για να στηρίξει την καριέρα της Σελίν. Το 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο La voix du bon Dieu και το single Ce n’était qu’un rêve, το οποίο έγραψε η μητέρα της.

Ο σύζυγος, και μάνατζερ, της Σελίν Ντιόν, υπεβλήθη τον περασμένο Δεκέμβριο σε εγχείριση αφαίρεσης όγκου. Η ίδια αναρρώνει από μία ασθένεια που επηρέασε τις φωνητικές της χορδές.

Σαρλίζ Θερόν

Η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός κινηματογράφου και φωτομοντέλο, Σαρλίζ Θερόν, γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1975 στη περιοχή Μπενόνι της Ν. Αφρικής. Ο πατέρας της ήταν μέθυσος, κακομεταχειρίζονταν τη μητέρα της, με αποτέλεσμα εκείνη τελικά να τον σκοτώσει πυροβολώντας τον μπροστά στη μοναχοκόρη τους το 1991, χωρίς να καταδικαστεί.

Η Θερόν σπούδασε μπαλέτο, αλλά καθώς στη Ν. Αφρική δεν υπήρχαν μεγάλες προοπτικές για την τέχνη της, το 1994 έφυγε για την Ευρώπη και μετά για τις ΗΠΑ, όπου τελικά βρήκε δουλειά στα μπαλέτα Joffrey της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, εργάστηκε ως μοντέλο, ώσπου ένας τραυματισμός της στο γόνατο, τερμάτισε τη σταδιοδρομία ως χορεύτρια.

Στα 18 της επεχείρησε να κάνει καριέρα ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες, ύστερα από παρότρυνση της μητέρας της Γκέρντα Θερόν. Παρότι άγνωστη μεταξύ αγνώστων, μέσα σε οκτώ μήνες κατάφερε να πάρει τον πρώτο της ρόλο, διάρκειας μόλις τριών δευτερολέπτων κατά την διάρκεια των οποίων δεν προβλεπόταν να πει λέξη. Ο ατζέντης που της έδωσε την κάρτα του εντυπωσιάστηκε από το παρουσιαστικό και τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκε σε μια τράπεζα, όταν της αρνήθηκαν την εξαργύρωση μιας επιταγής της μητέρας της.

Κριστίνα Μαρία Αγκιλέρα

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσικός παραγωγός, Κριστίνα Μαρία Αγκιλέρα, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1980 στη Νέα Υόρκη. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και συμμετέχει σε πολλές και διάφορες φιλανθρωπικές διοργανώσεις και δραστηριότητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παντρεύτηκε για πρώτη φορά, το 2005, σε ηλικία μόλις 25 ετών, με τον μουσικό Τζόρνταν Μπράτμαν, με τον οποίο έχουν αποκτήσει και έναν γιο τον Μαξ, που γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2008. Το ζευγάρι χώρισε το 2010. To 2014, ανήμερα της μέρας του Αγίου Βαλεντίνου, ανακοίνωσε τους αρραβώνες τις με τον μουσικό και παραγωγό ταινιών Matthew Rutler που γνωρίστηκαν το 2010 στα γυρίσματα της ταινίας Burlesque. Στις 16 Αυγούστου 2014, γεννήθηκε και η κόρη τους, την οποία ονόμασαν Σάμερ Ρέιν δηλαδή “Καλοκαιρινή Βροχή”.

Ντάνιελ Κρεγκ

Ο Άγγλος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, Ντάνιελ Ρούτον Κρεγκ, γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1968 στο Τσέστερ της Αγγλίας. Ο Κρεγκ είναι γνωστός για τον ρόλο του πασίγνωστου πράκτορα 007, James Bond. Εμφανίστηκε στην ταινία για πρώτη φορά το 2006 και με τον τρόπο τον οποίο έπαιξε, βραβεύτηκε από την Βρετανική Ακαδημία Ταινιών και Καλλιτεχνών της Τηλεόρασης.

Παντρεύτηκε στις 22 Ιουνίου του 2011 την επίσης ηθοποιό Ρέιτσελ Βάις.

Φάρα Φόσετ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Φάρα Φόσετ, γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1947 στο Τέξας. Έγινε περισσότερο γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά “Οι Άγγελοι του Τσάρλι“. Στην ηλικία των 18, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, καθώς ένας ατζέντης που είδε φωτογραφίες της την έπεισε να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλυγουντ. Έτσι έγινε το Νo1 sex symbol τη δεκαετία του 1970.

Το 1982 και μετά το διαζύγιό της με τον Λι Μέιτζορς, γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, στο πρόσωπο του ηθοποιού Ράιν Ο’ Νιλ. Έζησαν μια θυελλώδη σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα, μέχρι το θάνατό της, χωρίς να παντρευτούν. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ένας γιος, ο Ρέντμοντ Ο’ Νιλ, που γρήγορα κατρακύλησε στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών. Στα μικρά διαλείμματα των χωρισμών της με τον Ράιαν Ο’ Νιλ συνδέθηκε ερωτικά με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Ορ και τον παραγωγό Μαρκ Μπεργκ.

Το 2006 η ζωή έπαψε να της χαμογελά. Σ’ ένα ιατρικό έλεγχο ρουτίνας διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου. Αντιμετώπισε με καρτερία και γενναιότητα την ασθένειά της, αλλά τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή στις 25 Ιουνίου 2009. Λίγες μέρες πριν, ο Ράιαν Ο’ Νιλ της είχε κάνει επίσημη πρόταση γάμου, την οποία η Φάρα Φόσετ είχε αποδεχθεί. Η περιπέτεια της υγείας της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο “Farah’s story” το οποίο ήταν υποψήφιο για ΕΜΜΥ.

Γκουέν Ρενέ Στεφάνι

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Γκουέν Ρενέ Στεφάνι, γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1969 στο Φούλερτον, της Καλιφόρνια. Η Στεφάνι έχει κερδίσει τρία Βραβεία Grammy. Ήταν παντρεμένη με τον Βρετανό μουσικό, Gavin Rossdale από το 2002 έως το 2015 και έχουν τρεις γιους.

Το περιοδικό Billboard κατατάσσει τη Στεφάνι ως την 54η πιο επιτυχημένη καλλιτέχνη από τη δεκαετία 2000-2009. Το VH1 την κατέταξε 13η σχετικά με τις “100 Καλύτερες Γυναίκες στη Μουσική” το 2012. Η Στεφάνι έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Μέριλιν Μονρόε

H Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του ’50, Μέριλιν Μονρόε, γεννήθηκε την 1 Ιουνίου του 1926 στο Λος Άντζελες. Νόρμα Τζιν Μόρτενσον ήταν το όνομα με το οποίο τη δήλωσε η μητέρα της στο ληξιαρχείο από το όνομα ενός περιστασιακού συντρόφου της, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Νόθο παιδί της Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ και άγνωστου πατέρα, πέρασε άσχημη παιδική ηλικία. Η μητέρα της νοσηλεύτηκε αρκετές φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ η ίδια φιλοξενήθηκε ως ψυχοπαίδι σε διάφορες οικογένειες.

Εννέα ετών μπήκε σε ορφανοτροφείο, στα έντεκά της έμενε σε μια φίλη της μητέρας της και σε ηλικία δεκαέξι ετών εγκατέλειψε το σχολείο για να παντρευτεί έναν νεαρό εργάτη. Σε περίοδο πολέμου εργάστηκε σε εργοστάσιο κατασκευής αλεξίπτωτων. Σε ηλικία είκοσι ετών ήταν ήδη παντρεμένη και διαζευγμένη. Αλλά ήταν μία πολύ όμορφη νεαρή γυναίκα με αισθησιακό σώμα που εξέπεμπε έντονο ερωτισμό. Πρώτος ο φωτογράφος του στρατού Ντ. Κόνοβερ ανακάλυψε αυτή τη σχεδόν μυστικιστική σαγηνευτική σχέση της με τον φακό, την έκανε από καστανή ξανθιά και της άνοιξε το δρόμο για την 20th Century Fox. Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν ρόδινα καθώς ξεκίνησε ως μοντέλο ως κομπάρσος. Οι πρώτες επιτυχίες, ως ηθοποιός, ήρθαν το 1950. Παράλληλα τότε προκλήθηκε σκάνδαλο όταν γνωστοποιήθηκε ότι παλιότερα είχε ποζάρει γυμνή στο περιοδικό «Playboy».

Στις 5 Αυγούστου του 1962 η Μέριλιν Μονρόε βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η είδηση του τόσο αδόκητου τέλους έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί, εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται από τότε αδιαλείπτως. Ποιο ρόλο έπαιξε η σχέση της με τους αδελφούς Κένεντι και σε ποιο βαθμό είναι αναμεμιγμένη η CIA;

Μπιγιονσέ Ζιζέλ Νόουλς

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Μπιγιονσέ Ζιζέλ Νόουλς, γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1981 στο Χιούστον των Η.Π.Α. Ως παιδί, συμμετείχε και ερμήνευσε σε διάφορα talent shows, ενώ ξεκίνησε να γίνεται γνωστή στα τέλη του ’90, μέσω του R&B συγκροτήματος Destiny’s Child, όπου ήταν η βασική τραγουδίστρια. Με manager τον πατέρα της, Μάθιου Νόουλς, η Μπιγιονσέ μαζί με τις Destiny’s Child κατάφεραν να γίνουν ένα από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα όλων των εποχών. Παρ’ όλη την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος, η Μπιγιονσέ αποφάσισε να ακολουθήσει solo καριέρα κι έτσι, το 2003 αποχώρησε από το γκρουπ και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ.

Σύμφωνα με φήμες η Μπιγιονσέ άρχισε να βγαίνει με τον ράπερ Jay-Z το 2002, μετά τη συνεργασία τους στο κομμάτι του ράπερ “’03 Bonnie & Clyde” όπου στο videoclip έπαιζαν το ζευγάρι. Λίγο καιρό αργότερα, επιβεβαίωσαν τη σχέση τους και στις 4 Απριλίου του 2008, παντρεύτηκαν. Το 2010 η Μπιγιονσέ είχε επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της στο πρώτο τους παιδί αλλά ύστερα από λίγο καιρό απέβαλε. Το 2011 οι δυο τους ταξίδεψαν στο Παρίσι για τη φωτογράφιση του άλμπουμ της “4” και κατά τη παραμονή τους εκεί έμαθε ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Τελικά η εγκυμοσύνη ήταν επιτυχής και στις 7 Ιανουαρίου 2012 έφερε στον κόσμο την κόρη τους, Μπλου Άιβι Κάρτερ. Το 2016 η Μπιγιονσέ ανακοίνωσε μέσα από μια φωτογράφιση ότι ήταν ξανά έγκυος και στις 18 Ιουνίου 2017 έφερε στον κόσμο δίδυμα αγόρια, που ονομάστηκαν Σερ και Ρούμι Κάρτερ.

Η Μπιγιονσέ έχει χαρακτηριστεί ως σύγχρονη φεμινίστρια καθώς δημιουργεί τραγούδια που χαρακτηρίζονται συχνά από θέματα του έρωτα, της απιστία, το φεμινισμός και τη φυλετική ανισότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας της, έχει πουλήσει πάνω από 60.000.000 αντίτυπα των άλμπουμ και 150.000.000 από τα singles, ως σόλο καλλιτέχνης, ενώ 60.000.000 αντίτυπα έχει πουλήσει με το γκρουπ Destiny’s Child. Θεωρείται μια από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες όλων των εποχών.

Τζόαν Κρόφορντ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, Τζόαν Κρόφορντ, γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1904 στη Νέα Υόρκη. Η Κρόφορντ της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Λουσίλ Φέι ΛεΣιούρ, ξεκίνησε ως χορεύτρια του Μπρόντγουεϊ και το 1925 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Metro-Goldwyn-Mayer όπου είχε μικρούς ρόλους σε κάποιες ταινίες του βωβού κινηματογράφου.

Αποσύρθηκε το 1970 και πέθανε το 1977 από καρδιακή προσβολή, ενώ της είχαν ήδη διαγνώσει καρκίνο στο πάγκρεας. Μετά το θάνατό της, η εικόνα της αμαυρώθηκε στο Χόλιγουντ από τη δημοσίευση του βιβλίου της θετής της κόρης Κριστίνα, “Mommie Dearest”. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια τη Φέι Ντάναγουει και παίχτηκε στην Ελλάδα με τίτλο “Αποκαλύψεις για μια γυναίκα το 1981”. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει δέκατη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Τζόνι Ντεπ

Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και μουσικός, Τζoν Κρίστοφερ, γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1963 στο Όνσμπορο του Κεντάκι. Είναι κάτοχος Χρυσής Σφαίρας και η καριέρα του άνθησε όταν έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά “21 jump street”.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 συνόδευσε έναν φίλο του στο κάστινγκ της ταινίας τρόμου “Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” του Γουές Κρέιβεν, όπου τυχαία ανακαλύφθηκε το ταλέντο του και πήρε τον πρώτο του ρόλο. Η αδερφή του Ντεπ, Κρίστι, είναι η μάνατζέρ του και σεναριογράφος ο αδερφός του, Ντάνι.

Κέιτ Γκάρι  Χάντσον

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Κέιτ Γκάρι Χάντσον, γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1979 στο Λος Άντζελες. Η Χάντσον έγινε γνωστή το 2001 με το ρόλο της στην ταινία “Σχεδόν Διάσημοι” (Almost Famous), για τον οποίο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Η Χάντσον παντρεύτηκε τον Κρις Ρόμπινσον, τραγουδιστή του συγκροτήματος The Black Crowes, στις 31 Δεκεμβρίου 2000. Η Χάντσον γέννησε τον γιο τους, Ράιντερ Ράσελ Ρόμπινσον τον Ιανουάριο του 2004. Στις 14 Αυγούστου 2006, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Χάντσον ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει.

Κίρα Νάιτλι

Η Αγγλίδα ηθοποιός, Κίρα Νάιτλι, γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 1985 στο Teddington του Middlesex, στην Αγγλία. Άρχισε την καριέρα της από παιδική ηλικία αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά το 2003 με τη συμμετοχή της στις ταινίες “Κάν’ το όπως ο Μπέκαμ” (Bend It Like Beckham), Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) και “Περηφάνια και Προκατάληψη” (Pride & Prejudice).

Η Κίρα έχει γίνει πλέον μια αξιόλογη πρωταγωνίστρια με συμμετοχές σε γνωστές ταινίες του Χόλυγουντ και έλαβε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2005. Το 2010 σε μία συνέντευξή της δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να παρατήσει την υποκριτική στα 22 της χρόνια.

Τα Χριστούγεννα του 2010, χώρισε με τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της και συμπρωταγωνιστή της στο “Περηφάνια και Προκατάληψη“, Ρούπερτ Φρεντ.

Κίρστεν Κάρολαϊν Ντανστ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια, Κίρστεν Κάρολαϊν Ντανστ, γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1982 στο Νιου Τζέρσεϊ, των ΗΠΑ. Στην ηλικία των 12, η Ντανστ έγινε ευρύτερα γνωστή με το ρόλο της ως Κλόντια στην ταινία “Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα” (1994), μια ερμηνεία που της χάρισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Β’ γυναικείου ρόλου.

Η Ντανστ δεν είναι παντρεμένη και δεν έχει ταυτιστεί με μια μακροχρόνια σχέση. Υπάρχουν αναφορές για σύντομες σχέσεις με το συγγραφέα Τζεφ Σμιντζ, τον ηθοποιό Τζέικ Τζίλενχαλ και τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Razorlight, Τζόνι Μπόρελ.

Στις αρχές του 2008, η Ντανστ επιβεβαίωσε ότι έπασχε από κατάθλιψη. Στα τέλη Μαρτίου βγήκε από το κέντρο θεραπείας και άρχισε τα γυρίσματα για την ταινία “Μοιραία Σχέση“. Το Μάιο δημοσιοποίησε την κατάστασή της για να τονίσει, όπως είπε, τον αγώνα που αντιμετωπίζουν τόσες επιτυχημένες γυναίκες και να διαψεύσει φήμες που ήθελαν την οικογένειά της και τους φίλους της να υποφέρουν.

Κρίστεν Τζαίυμιζ Στιούαρτ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Κρίστεν Τζαίυμιζ Στιούαρτ, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1990 στο Λος Άντζελες. Έγινε περισσότερο γνωστή για το ρόλο της ως Μπέλλα Σουάν στη σειρά ταινιών “Λυκόφως“. Μεγαλώνοντας σε οικογένεια που εργαζόταν στα παρασκήνια, η Στιούαρτ σκεφτόταν να γίνει σεναριογράφος/σκηνοθέτης, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να γίνει ηθοποιός. Η υποκριτική καριέρα της ξεκίνησε στην ηλικία των οκτώ, όταν ένας ατζέντης την παρακολούθησε να παίζει σε ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό στο δημοτικό.

Από τότε που γνωρίστηκαν στο πλατώ του Λυκόφωτος το 2008, η Στιούαρτ βρισκόταν σε μια πολύ χαμηλού προφίλ σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Πάτινσον. Για αρκετό καιρό, οι δυο τους δεν το επιβεβαίωναν, αλλά φωτογραφίες των παπαράτσι και λογαριασμοί από αυτόπτες μάρτυρες οδήγησαν σε έντονη υποψία. Παρόλα αυτά, η Στιούαρτ αναγνώρισε επίσημα την σχέση της με τον Πάτινσον για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2012, όταν το Us Weekly δημοσίευσε φωτογραφίες της Στιούαρτ να δείχνουν περιπάθεια με τον σκηνοθέτη της στην ταινία “Snow White and the Huntsman”, Ρούπερτ Σάντερς. Την ημέρα που οι φωτογραφίες βγήκαν στη δημοσιότητα, η Στιούαρτ κατέθεσε δημόσια συγνώμη στον Πάτινσον στο People Magazine. Σε μια συνέντευξη το 2014, ο Πάτινσον επιβεβαίωσε ότι αυτός και η Στιούαρτ είχαν χωρίσει.

Ακολουθώντας τις φήμες ότι έβγαινε με γυναίκα, η Στιούαρτ τo 2016, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Elle επιβεβαίωσε πως είχε σχέση με τη συνεργάτιδά της, Alicia Cargile. Μετά τον χωρισμό της με την Cargile, η Στιούαρτ είχε μια σύντομη σχέση με την γαλλίδα τραγουδίστρια SoKo. Από τα τέλη του 2016 είναι σε σχέση με το μοντέλο της Victoria Secret, Stella Maxwell.

Λίντσεϊ Λόχαν

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο, Λίντσεϊ Λόχαν, γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1986 στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε την καριέρα ως μοντέλο από την παιδική ηλικία. Σε ηλικία 10 ετών συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά “Another World” καθώς επίσης είχε στο βιογραφικό της περισσότερες από 60 τηλεοπτικές εμφανίσεις σε διαφημίσεις, ενώ ένα χρόνο αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στη ταινία της “Disney The Parent Trap” (1998).

Επανήλθε στον χώρο της μόδας το 2008 – 2009, προωθώντας νέα σειρά ρούχων. Έγινε μοντέλο για την Miu Miu, την Fornarina και τον Phlip Plein, ενώ φωτογραφήθηκε για τα πιο διάσημα περιοδικά στον χώρο της μόδας από τους πιο διάσημους φωτογράφους, όπως Tyler Shields και Terry Richardson. Το 2009 σε συνεργασία με την Sephora κυκλοφορεί το προϊόν μαυρίσματος που φέρει την υπογραφή της με τίτλο Sevin Nyne. Παράλληλα, συμμετέχει το 2010 ως guest σχεδιάστρια στον επώνυμο γαλλικό οίκο Emanuel Ungaro για την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή κολεξιόν 2011, η οποία προωθήθηκε κατά την διάρκεια της Παριζιάνικης Εβδομάδας Μόδας το 2010. Ταυτόχρονα παρουσίασε το δικό της ντοκιμαντέρ στο Βρετανικό Κανάλι BBC3 ονόματι “Lindsay Lohan’s Indian Journey”.

Τζένιφερ Λόπεζ

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια, Τζένιφερ Λόπεζ, γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου του 1969 στην περιοχή Κασλ Χιλ του Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Έχει Πουερτορικανή καταγωγή και έγινε γνωστή μέσα από τις εμφανίσεις της στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και την μουσική. Τα παιδικά της χρόνια, ήταν φτωχικά. Στην ηλικία των επτά ετών, η Τζένιφερ έκανε την πρώτη της περιοδεία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, μαζί με τις άλλες κοπέλες της σχολής μπαλέτου που παρακολουθούσε. Στα δεκαέξι της, έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να πατήσει στα μονοπάτια του κινηματογράφου, παίζοντας στην ταινία «My Little Girl».

Η αγάπη της όμως για το χορό την απομάκρυνε από τα πλατό, γεγονός που τελικά την αποζημίωσε όταν κέρδισε υποτροφία για μια ανώτερη ακαδημία χορού στο Μανχάταν. Η μητέρα της όμως ουδέποτε είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της καλλιτεχνικής καριέρας για την κόρη της, γι’ αυτό βάλθηκε να την αποτρέψει με διάφορους τρόπους. Σε πρώτη φάση, της έκοψε το χαρτζιλίκι. Η Τζένιφερ όμως που φαινόταν αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να πετύχει τα όνειρά της, έδωσε τη δική της μάχη και αποχαιρέτησε την οικογενειακή στέγη.

Το 2001, γίνεται γνωστό ότι η Λόπεζ παντρεύτηκε τον χορογράφο της και περιμένει το πρώτο της παιδί. Όμως, λίγους μόλις μήνες αργότερα χώρισαν και στα μέσα του 2001, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κρις Τζαντ. Ο γάμος τους, κράτησε δύο χρόνια. Τρίτος και τελευταίος γάμος της ήταν αυτός με τον τραγουδιστή Μάρκ Άντονι το 2004, με τον οποίο και απέκτησε τα δίδυμα Έμα Μάριμπελ και Μαξιμίλιαν Ντέιβιντ, που ήρθαν στον κόσμο στις 22 Φεβρουαρίου 2008. Το ζευγάρι χώρισε το 2011. Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα, διατηρεί σχέση με τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ.

Μαντόνα Λουίζα Βερόνικα Τσικόνε

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργός, χορεύτρια, ηθοποιός, σκηνοθέτρια, συγγραφέας και επιχειρηματίας, Μαντόνα Λουίζα Βερόνικα Τσικόνε, γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1958. Είναι γνωστή για τη συνεχή ανανέωση της εικόνας και της μουσικής της, τα πρωτοποριακά μουσικά της βίντεο, την εκκεντρική και αμφιλεγόμενη προσωπικότητά της καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στη δουλειά της. Η πλειοψηφία των κριτικών έχει εγκωμιάσει τις ποικίλες μουσικές παραγωγές της, πολλές εκ των οποίων θεωρούνται καινοτόμες για την εποχή τους. Ωστόσο, έχει δεχτεί δριμεία κριτική και ισχυρές αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους και κυρίως από την Καθολική Εκκλησία, με την οποία έχει συγκρουστεί επανειλημμένα στο παρελθόν.

Έκανε τον πρώτο της γάμο, το 1985, σε ηλικία 28 ετών, με τον Αμερικανό ηθοποιό, Σον Πεν, με τον οποίο χώρισαν το 1989. Από το 1995 – 1997, διατηρούσε δεσμό με τον Κάρλος Λέον, με τον οποίο μάλιστα, απέκτησε μια κόρη, την Λούρδες Μαρία Τσικόνε Λέον, γνωστή και ως Λόλα Λέον, που γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1996. Το 2000, παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά όμως με τον Βρετανό σεναριογράφο Γκάι Ρίτσι, με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Έναν βιολογικό γιο, τον Ρόκο, που γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 2000 και δύο θετά παιδιά από το Μαλάουι. Τον Ντέιβιντ Μπάντα, που γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2005 και την Μέρσι Τζέιμς, που γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2006. Το ζευγάρι, πήρε διαζύγιο το 2008.

Μαράια Κάρεϊ

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, παραγωγός και ηθοποιός, Μαράια Κάρεϊ, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου του 1970 στο Χάντινγκτον των ΗΠΑ. Το 1990, έπειτα από την καθοδήγηση του Τόμυ Μοτόλα, της Columbia Records, κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο στούντιο άλμπουμ της, το οποίο έγινε πολύ-πλατινένιο.

Το 1998 ανακηρύχθηκε η καλλιτέχνιδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την δεκαετία του ’90 στα World Music Awards. Η Μαράια επίσης ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη γυναίκα καλλιτέχνης το 2000. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών Recording Industry Association of America, είναι η 3η γυναίκα καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ με πωλήσεις που φτάνουν τα 63,5 εκατομμύρια πιστοποιημένα αντίτυπα.

Εκτός από τις εμπορικές της επιτυχίες, η Μαράια έχει κερδίσει 5 Βραβεία Γκράμμυ, 17 World Music Awards, 11 American Music Awards και 31 Billboard Music Awards. Σύμφωνα με το Guinness World Records την αποκαλούν ως υπέρτατο αηδόνι και είναι δημοφιλής για την έκταση στο βάθος της φωνής της, η οποία φθάνει τις 5 οκτάβες και χαρακτηρίζεται ως μέση υψίφωνος με μελισματικό στυλ και την ιδιαίτερη ικανότητα της να σφυρίζει ηχητικά.

Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, χορευτής, χορογράφος, συνθέτης και παραγωγός, Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Μουσικής» και «Βασιλιάς της Ποπ». Υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια. Τιμήθηκε με Βραβείο Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα The Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson) στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Από το 1993 και έπειτα, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια σειρά δικαστικών υποθέσεων εναντίον του, κυρίως για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων. Τελικώς, το 2005 αθωώθηκε και για τις 11 συνολικά κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Στις 25 Ιουνίου 2009, ο Τζάκσον βρέθηκε αναίσθητος στην κατοικία που νοίκιαζε και κηρύχθηκε νεκρός. Η υγεία του Τζάκσον τον τελευταίο καιρό ήταν επιβαρυμένη και επίσης ήταν εθισμένος σε παυσίπονα φάρμακα. Ο θάνατος του προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού καθώς και άλλων φαρμάκων. Στις 7 Νοεμβρίου 2011 ο προσωπικός γιατρός του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Τελικά αποφυλακίστηκε το 2013, όμως με περιοριστικούς όρους.

Νάταλι Πόρτμαν

Η Ισραηλινο-αμερικανίδα ηθοποιός, Νάταλι Πόρτμαν, γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1981 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ. Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του ’90 με κινηματογραφικό της ντεμπούτο την ταινία “Léon” (1994). Στην ηλικία των 10, ένας ατζέντης της Revlon της ζήτησε να γίνει μοντέλο αλλά η ίδια αρνήθηκε γιατί ήθελε να επικεντρωθεί στην υποκριτική.

Το 2005 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Εξ Επαφής” (Closer, 2004). Το 2011, η Πόρτμαν βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Μαύρος Κύκνος” (Black Swan, 2010).

Στα γυρίσματα της ταινίας “Μαύρος Κύκνος” γνώρισε το χορευτή μπαλέτου Μπέντζαμιν Μίλιπεντ. Στις 27 Δεκεμβρίου του 2010, εκπρόσωπος της Πόρτμαν ανακοίνωσε ότι αρραβωνιάστηκε τον Μίλιπεντ και ότι η Πόρτμαν είναι έγκυος. Στις 14 Ιουνίου του 2011 γέννησε ένα αγοράκι και στις 4 Αυγούστου του 2012 το ζευγάρι παντρεύτηκε με Εβραϊκό γάμο, στην Καλιφόρνια.

Νικόλ Κίντμαν

H βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός, Νικόλ Κίντμαν, γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 στη Χονολουλού.  Το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αφού έκανε αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο θρίλερ “Κρουαζιέρα στην Άκρη του Τρόμου” (Dead Calm, 1989). Έκτοτε, η καριέρα της ηθοποιού έχει αναπτυχθεί αρκετά. Το 2003 κέρδισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Οι Ώρες” (2002).

Είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Κιθ Ούρμπαν, με τον οποίο απέκτησε το πρώτο της παιδί (7 Ιουλίου 2008), την Σάντυ Ρόουζ Κίντμαν Ούρμπαν. Επίσης, έχει δύο υιοθετημένα παιδιά με τον πρώην σύζυγό της Τομ Κρουζ, την Ιζαμπέλα και τον Κόνορ.

Πάρις Χίλτον

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο, τραγουδίστρια, DJ, συγγραφέας βιβλίων, και τηλεοπτική παρουσιάστρια, Πάρις Χίλτον, γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 1981 στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο φημίζεται για τις κοσμικές εμφανίσεις και για την μεγάλη περιουσία που έχει στην κατοχή της. Είναι κόρη του Ρίτσαρντ Χίλτον και δισέγγονη του Κόνραντ Χίλτον, ιδρυτή των ξενοδοχείων Χίλτον.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στο Μπέβερλι Χιλς στην εφηβική της ηλικία. Στην πορεία της ζωής της απέκτησε διεθνώς μεγάλη φήμη όπου έτσι κατέληξε να γίνει διάσημη. Έχει σχολιαστεί πολλές φορές από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την ζωή της καθώς και για τις σχέσεις της.

Επίσης έχει εμφάνιστει σε διάφορες ταινίες όπως “Η κούκλα και η πανούκλα” (2008) και σε αυτήν της Σοφίας Κόπολα, “Οι Ύποπτοι Φορούσαν Γόβες” (2013).

Ρόμπερτ Ντάγκλας Τόμας Πάτινσον

O Άγγλος ηθοποιός, μουσικός παραγωγός και μοντέλο, Ρόμπερτ Ντάγκλας Τόμας Πάτινσον, γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1986 στο Λονδίνο. Ο Πάτινσον ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τον ρόλο του Cedric Diggory στην ταινία “Harry Potter and the Goblet of Fire” (Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς). Αργότερα, κέρδισε τον ρόλο του Edward Cullen στην προσαρμογή των ταινιών του μυθιστορήματος “Λυκόφως“, αποκτώντας τεράστια φήμη.

Ο Πάτινσον κατατάσσεται ως ένας από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, σύμφωνα με τα κέρδη του το 2009. Το 2010, αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου. Ο Πάτινσον ονομάστηκε ως ένας από τους “Πιο Σέξι Άντρες” το 2008 και το 2009 από το περιοδικό People και Glamour. Το Ask Men ονόμασε τον Πάτινσον ως ένα από τους 49 πιο σημαντικούς άντρες του 2009.

Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ

Ο “Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ”, Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935 στο Τουπέλο του Μισισίπι. Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με πολλά κομμάτια μπλουζ, γκόσπελ και κάντρι, ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών των οδήγησε προς την καθαρή μουσική Ροκ εν ρολ. Μπορούσε να ερμηνεύσει πολλά είδη μουσικής, πάντα με την ίδια επιτυχία, χάρη στην ευέλικτη φωνή του.

Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του. Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Πρίσλεϊ εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Αν και δεν είχαν καλή υποδοχή από τους κριτικούς, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ακόμη, ιστορικές έχουν μείνει οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα.

Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλα αυτά, μετά το θάνατο του, υπήρξε σύγχυση, ακόμη και φημολογία πως ο Πρίσλεϊ ζει έως και σήμερα.

Τόμπι Μαγκουάιρ

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Τόμπι Μαγκουάιρ, γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου του 1975 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Εργάστηκε στο χώρο του θεάματος από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη ταινία που διακρίθηκε ήταν “Η Παγοθύελλα” (The Ice Storm, 1997). Την ίδια περίοδο έπαιξε στις ταινίες “Διαλύοντας το Χάρι” (Deconstructing Harry, 1997) και “Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας” (Fear and Loathing in Las Vegas, 1998).

Το 2002 έγινε παγκοσμίως γνωστός, πρωταγωνιστώντας στην ταινία Spider-Man, όπου απέσπασε θερμά σχόλια για την ερμηνεία του στον κεντρικό ρόλο. Δύο χρόνο μετά επανέλαβε το ρόλο του στο Spider-Man 2 (2004) και το 2007 βγήκε και το δεύτερο σίκουελ, το Spider-Man 3.

Ούμα Θέρμαν

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο, Ούμα Θέρμαν, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1970 στη Βοστόνη. Έχει υποδυθεί πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές και διάφορες κινηματογραφικές ταινίες, ανεξαρτήτως είδους, από ρομαντικές κωμωδίες και τραγωδίες έως και ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δράσης. Ο πρώτος μεγάλος ρόλος της ήρθε στα 18 της χρόνια στην ταινία “Επικίνδυνες Σχέσεις” με τον Τζον Μάλκοβιτς και την Γκλεν Κλόουζ. Ο ρόλος όμως που την έκανε παγκοσμίως γνωστή ήταν αυτός της Μία Γουάλας στο “Pulp Fiction” του Κουέντιν Ταραντίνο, για τον οποίο προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. Έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες ταινίες.

Κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την συμμετοχή της στην τηλεοπτική μίνι σειρά “Hysterical Blindness”. Η επαγγελματική της καριέρα ανέκαμψε όταν ξανασυνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο για να υποδυθεί την πρωταγωνίστρια των δυο ταινιών “Kill Bill”, στις οποίες η ερμηνεία της επαινέθηκε πάρα πολύ.

Βίβιαν Λι

Η Αγγλίδα ηθοποιός, Βίβιαν Μαίρη Χάρτλεϊ, – αργότερα γνωστή ως Βίβιαν Λι και Λαίδη Ολίβιε, -γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1913 στο Νταρτζίλινγκ, στην Ινδία. Βραβεύθηκε με δύο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, το πρώτο για τον ρόλο της Σκάρλετ Ο’Χάρα στο “Όσα παίρνει ο άνεμος” (Gone With The Wind) το 1939 και το δεύτερο για τον ρόλο της Μπλανς Ντυμπουά στο “Λεωφορείον ο Πόθος” (A Streetcar Named Desire) το 1951.

Η Βίβιαν Λι ήταν κυρίως θεατρική ηθοποιός και συνεργαζόταν συχνά με τον δεύτερο σύζυγό της, τον ηθοποιό Λόρενς Ολίβιε, που για σχεδόν μια εικοσαετία τη σκηνοθέτησε σε αρκετές από τις θεατρικές εμφανίσεις της, ενώ σε πολλές συμπρωταγωνίστησαν. Θεωρούσε ότι η φυσική ομορφιά της δεν διευκόλυνε την αναγνώρισή των υποκριτικών της ικανοτήτων.

Είχε προβλήματα υγείας από νεαρή ηλικία. Για μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής της, η Λι έπασχε από διπολική διαταραχή. Στα μέσα της δεκαετίας του ’40 διαγνώστηκε με φυματίωση, μια ασθένεια που την ταλαιπώρησε χρόνια και προκάλεσε τελικά το θάνατό της το 1967. Το 1999 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε 16η στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Γράφει η Θεατρολόγος – Δημοσιογράφος Τζιώρτζια Νικολάου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close