Search

Δήμητρα Στασινοπούλου «Η Ρουμανία της καρδιάς μου»

Η Ρουμανία της Καρδιάς μου, είναι ένα φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες από τη Ρουμανία, μέσα στο οποίο επιχείρησα να «χωρέσω» όλη μου την αγάπη για τη χώρα αυτή, που με συγκίνησε με την απλότητα, την ομορφιά και την ευρύχωρη φιλοξενία της.
Η έκδοση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα• και τα 4000 αντίτυπα διατέθησαν δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία. Απώτερος σκοπός της έκδοσης είναι να συμβάλλει, με τις μικρές της δυνάμεις, αφενός στη διαμόρφωση μίας νέας εικόνας για τη χώρα της Ρουμανίας, που μέσα στα ανυπέρβλητα προβλήματά της διατηρεί ακόμη ανέπαφη την


αξιοπρέπεια των ανθρώπων της και την ομορφιά του φυσικού και αστικού τοπίου της, και αφετέρου στη βελτίωση της κατανόησης μεταξύ του ελληνικού και του ρουμάνικου λαού, οι οποίοι άλλωστε μοιράζονται ιστορικούς δεσμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 Σε μία εποχή που η Ρουμανία εκμοντερνίζεται και παγκοσμιοποιείται, όπως αναφέρω και στον πρόλογο του βιβλίου –δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι πλείστοι Έλληνες δραστηριοποιούνται και πάλι επιχειρηματικά στη χώρα–θεωρώ καθήκον όσων την αγαπούμε να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό της, το φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον, οικείο εξάλλου σε εμάς τους Έλληνες, καθώς ανακαλεί στη μνήμη μας μία περασμένη Ελλάδα, τη λεγόμενη εποχή της «αθωότητας», οπότε το φτωχό και επίπονο παρόν απλά ενέτεινε τις προσδοκίες και την αισιοδοξία για τις δυνατότητες που πρόβαλλαν στο μέλλον.
Δήμητρα Στασινοπούλου 
Φωτογράφος 
Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close