Search

«Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας)» από τον Μυλωνά Παναγιώτη

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αναρωτιέται συχνά: Γιατί νοιώθω τόσο εξαντλημένος όλες τις ώρες της ημέρας; Γιατί δεν μπορώ εύκολα να κοιμηθώ τα βράδια; Γιατί το πρωί σηκώνομαι δύσκολα από το κρεβάτι νοιώθοντας κουρασμένος;

Γιατί νοιώθω καταθλιπτικός σε όλη την διάρκεια της ημέρας; Γιατί νοιώθω περίεργους πόνους να ταξιδεύουν σε ολόκληρο το σώμα μου; Γιατί στρεσάρομαι πλέον πολύ εύκολα και για ασήμαντους λόγους; Γιατί δεν μπορώ να διαχειριστώ το άγχος; Γιατί αρρωσταίνω πολύ εύκολα και αργώ να επανέλθω; Γιατί είμαι νευρικός και ευέξαπτος; Γιατί δεν είμαι συγκεντρωμένος και η μνήμη μου έχει εξασθενήσει; Γιατί δεν έχω ενέργεια; Γιατί έχω συχνές ζάλες και ιλίγγους;

Eαν δεν έχετε πάρει μέχρι τώρα τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα σας, εάν έχετε φθάσει στο σημείο μηδέν και να αναρωτιέστε και τώρα τι μέλλει γενέσθαι, τότε διαβάστε το βιβλίο αυτό και ξαναδιαβάστε το αρκετές φορές…..

Εάν θέλετε να προλάβετε όλα τα ανωτέρω συμπτώματα τα οποία και μόνο η ιδέα της εμφάνισης τους τρομάζει, τότε διαβάστε το βιβλίο, κάντε την σωστή πρόληψη και προλάβετε…..

Εάν πάλι είστε fun των ορθών κανόνων της υγείας, της αντιγήρανσης και της διατροφής, διαβάστε το και θα σας φανούν πολύ χρήσιμες οι πρακτικές ιδέες και τα tips, τα οποία περιέχονται. Ίσως και σας εμπνεύσουν ώστε να βρείτε και να συμπληρώστε τα κομμάτια τα οποία σας λείπουν στο πάζλ της καλής υγείας…..

Ερωτήσεις για τον συγγραφέα

Ποιό ήταν το κίνητρο για να γραφτεί αυτό το βιβλίο;

Το παρών βιβλίο, είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής υπόσχεσης την οποία είχα δώσει στον εαυτό μου, όταν αντιμετωπίζοντας έναν όλεθρο (havoc) στην υγεία μου, άγνωστης προέλευσης και με την εμφάνιση πολύ περίεργων συμπτωμάτων ταυτόχρονα, αβοήθητος από την συμβατική ιατρική και ψάχνοντας για ελπίδες και για απαντήσεις, χτυπώντας πολλές πόρτες και “πορευόμενος εν σκιά θανάτου” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Δαυίδ στους Ψαλμούς, ότι αν κάποια στιγμή μπορέσω και βρω την άκρη, θα μοιραστώ την εμπειρία μου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο, σε όσους δείξουν ενδιαφέρον

Τι είναι το σύνδρομο κόπωσης των επινεφριδίων; Πως προέρχεται στον οργανισμό;

Τα επινεφρίδια είναι δύο αδένες , σε σχήμα τριγώνου-πυραμίδας και βρίσκονται επικείμενα επί των δυο νεφρών του οργανισμού μας . Τα δυο επινεφρίδια παράγουν πολύ σημαντικές ορμόνες για τον οργανισμό (πάνω από 50), οι κυριότερες των οποίων είναι: η πρεγνενολόνη, η αδρεναλίνη, η προγεστερόνη , η τεστοστερόνη , τα οιστρογόνα, η κορτιζόλη. Κόπωση επινεφριδίων καλείται η μη ικανότητα του σώματος μας (μέσω των ανωτέρω αδένων), να ανταποκριθεί σωστά και να ξεπεράσει την οποιαδήποτε στρεσογόνα κατάσταση, από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχεται αυτή (ψυχολογική, συναισθηματική, φυσική, διατροφική, περιβαλλοντική). Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η μη φυσιολογική έκκριση των ορμονών, με τον κύριο λόγο να τον παίζει η κορτιζόλη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η λειτουργία διαφόρων βασικών οργάνων του οργανισμού. Αλλαγές συμβαίνουν ταυτόχρονα στον τρόπο μεταβολισμού των τροφών, στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών και των υγρών του σώματος, στους ρυθμούς της καρδιάς, στο καρδιαγγειακό σύστημα, στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, στην δυνατότητα παραγωγής ενέργειας, στον ύπνο, στην διάθεση, στο νευρικό μας σύστημα, στην σεξουαλική μας δραστηριότητα και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Μπορούμε να πούμε ότι η κόπωση επινεφριδίων σε μεταμορφώνει εξ ολοκλήρου σε έναν άλλον άνθρωπο που δεν αναγνωρίζεται ούτε από τους οικείους του, φέρνοντας μια πανωλεθρία στην ζωή του. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Παθήσεων στην Αμερική CDC (Centers for Disease Control) το 90% των χρόνιων παθήσεων του οργανισμού μας, οφείλονται στο stress, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχεται αυτό. Το χρόνιο stress λοιπόν το οποίο καταπονεί συνεχώς τα επινεφρίδια, είναι η κύρια αιτία της εμφάνισης της κόπωσης των επινεφριδίων.

Ποιοι είναι οι στόχοι του βιβλίου αυτού;

Πρωταρχικός του στόχος είναι να ενημερώσει και να πληροφορήσει τον αναγνώστη τους τρόπους πρόληψης και προφύλαξης των πολύτιμων αυτών αδένων που ονομάζονται επινεφρίδια, τα οποία παράγουν πάνω από 50 διαφορετικές ορμόνες και είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της ζωής. Δεύτερος στόχος του είναι να προσπαθήσει να οδηγήσει τα άτομα τα οποία βρίσκονται στο πρώτο και δεύτερο στάδιο εξέλιξης της πάθησης, να βελτιώσουν και να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ισορροπημένη λειτουργία των επινεφριδίων. Τα άτομα δε τα οποία βρίσκονται στο τρίτο τελευταίο και πιο δύσκολο στάδιο της κόπωσης των επινεφριδίων, να τα πάρει από το χέρι και να προσπαθήσει να τα φέρει στο σωστό μονοπάτι για το ταξίδι της επιστροφής, προσφέροντας ενημέρωση, έγκυρες και διασταυρούμενες πληροφορίες παντρεμένες με προσωπικές εμπειρίες, για τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν για να βγουν από το αδιέξοδο. Τρίτος του στόχος είναι να προσφέρει πρακτικές ιδέες και tips, χρήσιμα γύρω από τους ορθούς κανόνες της υγείας, της διατροφής και της αντιγήρανσης, διότι όπως θα δούμε προστατεύοντας την λειτουργία των επινεφριδίων, προστατεύουμε σχεδόν όλες τις λειτουργίες και όργανα του οργανισμού μας.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις στον οργανισμό από την κόπωση των επινεφριδίων; Ποια είναι η σημασία της ομαλής λειτουργίας της ορμόνης κορτιζόλης;

Τα επινεφρίδια αποτελούν το φαρμακείο του σώματος. Η ορμόνη κορτιζόλη την οποία εκκρίνουν έχει πολύ σπουδαίες ιδιότητες: Ομαλοποιεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αποτελεί την κατ’ εξοχή αντι-stress ορμόνη του σώματος, ρυθμίζει τον ύπνο, ρυθμίζει την λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, την πίεση του αίματος, την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, του πεπτικού συστήματος, την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, την παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Η κόπωση των επινεφριδίων επιφέρει διαταραχές στα επίπεδα σακχάρου του αίματος, με συχνή την εμφάνιση συμπτωμάτων υπογλυκαιμίας, επιφέρει “αναξήγητους” πόνους σε ολόκληρο το μυϊκό σύστημα του οργανισμού, επιφέρει κατάθλιψη, έντονη ανησυχία, διαταραχές στην μνήμη, επιφέρει πτώση στην παραγωγή ενέργειας στο σώμα με ταυτόχρονη κόπωση, επιφέρει διαταραχές στον ύπνο και προκαλεί αϋπνίες, επιφέρει διαταραχές στην λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, επιφέρει διαταραχές στην πίεση του αίματος, επιφέρει πτώση στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, επιφέρει δυσλειτουργία στο πεπτικό σύστημα του οργανισμού, επιφέρει το σύνδρομο της ινομυαλγίας καθώς και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, επιφέρει την κυριαρχία των οιστρογόνων, συμβάλλει και επιδεινώνει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Ονομάζομαι Μυλωνάς Παναγιώτης. Γεννήθηκα στην Καλαμπάκα το έτος 1959. Τελείωσα την σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ζω στην Ξάνθη από τα 1977. Εργάσθηκα για δέκα χρόνια στην ελληνική βιομηχανία σε θέσεις προϊσταμένου και διευθυντή εργοστασίου και είκοσι τρία χρόνια στο ελληνικό δημόσιο σε θέσεις προϊσταμένου τμημάτων και διευθύνσεων.
Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια γύρω από το management και έχω διδάξει μαθήματα management σε στελέχη επιχειρήσεων. Παρακολούθησα σεμινάρια γύρω από την διατροφή στην Ατλάντα της Αμερικής, στο Μιλάνο και στην Ρώμη, με την εταιρεία Herbalife. Παρακολούθησα διαδικτυακά σεμινάρια Κυτταρικής Ιατρικής, του πρωτοπόρου ερευνητή-ιατρού Dr. Mathias Rath, με απόκτηση δυο πιστοποιητικών.

Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Α.Μ.Θ.), ως διευθυντής στην διεύθυνση Ανάπτυξης. Μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, ασχολήθηκα αποκλειστικά με την μελέτη και έρευνα γύρω από την διατροφή-υγεία. Αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης πέντε ετών, αποτελεί το βιβλίο μου ΄΄Σύνδρομο Κόπωσης Επινεφριδίων (Σύνδρομο Έλλειψης Ενέργειας) – Μύθοι και Πραγματικότητα΄΄, το οποίο αποτελεί μια βίβλο πρόληψης και επίτευξης της καλής υγείας και το προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσει κάθε άτομο που θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής – υγείας του. Πληροφορίες, άρθρα και κριτικές για το βιβλίο, στην σελίδα www.yourhealthinyourhands.gr

Επιμέλεια: Τζώρτζια Νικολάου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close